Muziek alsof je in een andere wereld bent

Het was een fantastische dag. Een stralende zon. Onze buiken vol met een heerlijke maaltijd van Vakantie Anders. We drinken daarna nog koffie en thee bij onze buren, die we hier hebben leren kennen. Allemaal powervrouwen die alleen met een camper de wereld rondtrekken.

Het is beregezellig, maar op een gegeven moment is het tijd om naar bed te gaan, want morgen is er weer een volle dag. We lopen naar onze tent en pakken onze toiletspullen. Nog even naar het toilet en tandenpoetsen.

Onderweg naar het washok hoorden we een bijzonder geluid. Wat is dat? Muziek alsof je in een andere wereld bent en we kunnen onze nieuwsgierigheid niet bedwingen. We móeten de tipi in, waar het geluid uit komt. Daar zitten een aantal mensen rond het kampvuur te luisteren naar Amara, die speelt op een kora.

Dat instrument hebben we nog nooit gehoord, laat staan gezien! Het klinkt echt magisch. Mijn dochter die met mij mee is, is geraakt door de muziek en ze zingt met het instrument mee. Haar zuivere hoge stem lijkt de Lorelei aan de Rijn. Het is goed dat hier geen boten varen, want die hadden acuut schipbreuk geleden. Alle aanwezigen kijken over het kampvuur naar de twee mensen met lange schaduwen achter zich, terwijl de magische muziek de tipi vult en ons allen meeneemt in een gevoel van eenheid.

De tijd staat even stil.

Toch stopt de muziek op een gegeven moment. Oja, we zouden naar bed gaan. Haha! Het is hier zo bijzonder dat dat niet uitmaakt. Dit moment hadden we voor geen goud willen missen.