Jouw ziel. Ken jij hem? Weet jij wie je diep van binnen bent?

Van onze gastblogger Margriet Moerenhout

Een jaar of 10 geleden had ik nog geen flauw idee hoe mijn ziel eruit zag. Ik voelde wel dat er nog iets anders moest zijn in mij. Iets wat losstond van al die angsten, kwetsbaarheden en conditioneringen waarvan ik wel zag dat ik dat niet echt was. Iets wat aan de basis stond van mijn passies, mijn verlangens en mijn liefde voor het leven.

Voelen

Ik merkte dat ik eigenlijk niet meer goed kon voelen. Dat mijn lichaam me steeds weer seintjes gaf dat er iets mis was. Maar wat dan? Ik had geen idee hoe ik gehoor kon geven aan die seintjes. Ik ging op zoek naar een oplossing. Mijn huisarts kon er niets mee, dus klopte ik aan bij een acupuncturist. Daar begon ik weer te voelen. Ik zag in dat de oorzaak van mijn kwaaltjes te vinden was in mijn manier van denken en leven. Ik begon weer voorzichtig contact te krijgen met wie ik in werkelijkheid ben. En tja, toen ik daar eenmaal een openingetje had gemaakt was het hek van de dam 😊.

Zoektocht

Ik ging op zoek. Op zoek naar wat er nog meer te ontdekken was. Het was een lange zoektocht met bochten en kuilen. Van dwalen door dichte bossen en van weidse uit(in)zichten. Van workshops, opleidingen en behandelingen. Van bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen en vooral met mezelf.  Een zoektocht die uiteindelijk leidde tot een duidelijk gevoel van wie ik écht ben. Van mijn ziel.

Plezier

“Dus jouw leven gaat nu van een leien dakje”, denk je? O, nee hoor, ik kom nog steeds mijn ‘gedoe’ tegen. Daar ben je nooit helemaal mee klaar. Maar ik heb wel een houvast gevonden dat me richting geeft bij het relativeren van dat ‘gedoe’ en bij het maken van keuzes. Dat geeft me veel rust en kracht. Het geeft me energie en de moed om door te zetten als het toch even moeilijk is. En het geeft me veel plezier in de zoektocht van het leven.

Zoveel plezier dat ik het graag met anderen deel. Want wat zou het mooi zijn als iedereen vanuit de kracht van zijn of haar ziel zou kunnen leven!

Zielsring

Ik heb al meerdere mensen op weg geholpen op hun eigen zoektocht. Door coaching en in mijn Zielsring retraite. Een tweedaags intensief proces waarmee jij jouw zoektocht aangaat en dichter bij jouw ziel komt. Meditaties, visualisaties, tekenen en diepgaande gesprekken. Je gaat zelfs je dromen observeren, want in je dromen sta je in nauw contact met je ziel. Vervolgens ga je wat jij hebt ont-dekt uitbeelden in een zilveren ring. Zo beeld je je Zelf uit in een herinne-ring aan wie jij werkelijk bent. Jouw Zielsring. Hiermee ervaar je de combinatie van mijn twee grootste passies: het coachen en het edelsmeden.

Op zaterdag en zondag 5 en 6 maart geef ik de volgende Zielsring retraite. In een kleine groep (max. 4 mensen) maak je een verrijkende reis naar binnen.

Margriet Moerenhout
https://delevenspuzzel.nl/