Hoe een Vakantie Anders kan lopen.

Van onze gastblogger Ellen ten Voorde.
Dit blog is ook te lezen in het AndersMagazine lente 2021.

In het voorjaar van 2019 had ik mijn vakantie gepland om met mijn 2cv6 (eendje dus) naar Santiago de Compostella af te reizen. Een mooie route ingepland samen met een vriend die de tocht een paar jaar daarvoor met de fiets heeft afgelegd. Mijn 2cv6 omgebouwd tot een mini-camper en een luifeltje eraan gemaakt. Klaar om te vertrekken voor 6 a 7 weken, heerlijk.

Helaas; mijn ongeluk met hersenletsel van december 2018 ging uiteindelijk parten spelen. Ik kon mij steeds minder concentreren en was regelmatig duizelig en had enorm veel hoofdpijn. Dus het was niet verstandig om op dat moment deze reis te ondernemen. 

Super de luxe
Zonder bewust te zoeken, plopte ineens VakantieAnders op mijn facebook. (een mooi gevalletje van toeval) Ik was meteen geboeid door deze manier van vakantie vieren. Je wordt de hele dag bezig gehouden met workshops (als je dat wilt) en er word voor je gezorgd betreffende het eten. Super de luxe dus. Ik hoefde er niet lang over na te denken om deze vakantie te boeken, een prima alternatief voor mijn eerdere planning.

Onvoorstelbaar snel
Mijn eerste week in de Ardennen bij VakantieAnders was een bijzondere ervaring. Allemaal mensen die elkaar niet kenden. Doordat we zoveel samen deden, hetzij door middel van workshop of door samen te eten kregen we onvoorstelbaar snel een band met elkaar, jong, oud, maakt niet uit. Ik had geen idee hoe ik deze vakantie zou ervaren, maar het oversteeg mijn verwachtingen. Ik heb deze week zo geweldig ervaren, dat ik voornemens was om dit zo snel mogelijk opnieuw te doen.

Alles mag, niet hoeft
Dat is me gelukt, drie weken later ben ik nogmaals gegaan. Totaal andere mensen, totaal andere ervaringen, maar het was weer geweldig. De sfeer van alles mag, niets moet is naar mijn idee het ultieme vakantie gevoel. 

Tekenen
In die bewuste week werd er ook gevraagd of er nog workshops kwamen om te tekenen of schilderen. Het grappige was dat ze allemaal naar mij keken. Ik had namelijk al geventileerd dat ik graag teken en schilder maar dat ik nog niet echt wist welke kant ik daarmee op moest. Geen slecht idee dus om me daar in te verdiepen.

Intuïtief leren tekenen
Thuis gekomen ben ik gaan zoeken en informeren bij mensen. Uiteindelijk kwam ik bij de opleiding tot tekentherapeut terecht, KOLAM genaamd in Zutphen. Dat is voor mij een half uurtje rijden en de lesdagen zijn om de week. Prima te doen dus met mij inmiddels geaccepteerde aandoening. Inmiddels heb ik mijn eerste jaar succesvol afgerond. Veel kennis op gebied van culturen en materialen. En daarnaast intuïtief leren tekenen. Een bijzondere ervaring om dit mee te mogen maken. Op naar het tweede jaar. En…..o,ja……hoe kwam ik daar terecht? 
Indirect door VakantieAnders!!! Zo zie je maar hoe een Vakantie Anders kan lopen.
Ontzettend bedankt voor de twee mooie weken in de Ardennen.


Ellen ten Voorde
februari 2021

Het labyrinth op de foto is een tekening van Ellen.