Een week bij Vakantie Anders… Wat maakt dat dan zo Anders?

Sabrina was afgelopen zomer te gast bij de zomerweken en heeft haar week voor komende zomer weer geboekt. Samen met haar twee kinderen komt ze weer een week meedoen. En lees hier waarom!

Als single mom uit de Vlaamse landen was het voor mij al enkele jaren zoeken naar een mooi evenwicht tussen een vakantie voor mij én een vakantie voor mijn kids. In het verleden had ik steeds vakanties die vooral afgestemd waren op mijn kinderen. Ze hadden dan de tijd van hun leven in één of ander zwembad. Maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten in mijn strandstoel na het 7e boek uitgelezen te hebben. Ook al ben ik redelijk sociaal. Het ontmoeten van nieuwe mensen op vakantie bleef eerder een verlangen dan een gebeurtenis.
Van kamperen in de Provence tot all-in Holidays in het hete Spanje. Ik probeerde het allemaal. Maar ik miste verbinding, invulling en vooral het kunnen genieten van elkaar. En net daarom vind ik vakantie Anders zo Anders.

Voor elk wat wils

Zowel ik zelf als mijn kids genoten, elk op ons eigen niveau. De kinderen deden leuke kinderactiviteiten, terwijl ik mijn innerlijk kind kon laten spelen in de workshops. Tijdens de middagen en avonden ontmoet je elkaar terug en is er ruimte voor gezamenlijke momenten. Samen in de vuurtipi of eerder een rondje lachyoga met de hele groep? Het was een verrijking om elkaar telkens terug te zien en uitgebreid te kunnen delen wat ieder, op zijn niveau, gedaan had. Enthousiaste kinderen en uitgeleefde mama’s geven mooie resultaten op gezinsvlak. Wist je dat?:-) 

En wat is er nog Anders dan? 

Je ontmoet op een korte tijd een heleboel mensen. Door middel van de workshops en de activiteiten leer je elkaar ongedwongen kennen. Ook bij de kinderen gebeurt dit zo. Het was voor mij een verrijking om terug het “kampgevoel” te krijgen. Eén grote onbekende groep, wordt op korte tijd één grote familie. Op verbinding voelen en krijgen staat geen tijd, dat heb ik alvast geleerd. Als grote oermoeder en oervader staan Carla en Luc altijd klaar voor vragen of meer informatie. Je voelt dat “Vakantie Anders” hun kindje is dat ze koesteren vanuit een authentieke liefde.

Vrijheid-blijheid

Ik vind het ook belangrijk om mijn zin te kunnen doen op vakantie. Zo hoef je niet deel te nemen aan de verschillende workshops. Je hebt altijd de keuze. Heerlijk, toch? Als Belgische vertoef ik graag tussen de Nederlanders omdat ik hou van de vrije ongedwongen sfeer. Of heeft dit weinig met de Nederlandse cultuur te maken? Wie zal het zeggen? Ik hoop “Anders”zijds nog wat meer Vlamingen hiervoor warm te krijgen.

Wanneer België- Holland ontmoet 

Ik kreeg niet alleen een extra familiegevoel maar vond ook een leuke soulsister waar ik nog steeds hele fijne gesprekken mee heb. Daarom besloten we om deze zomer samen met onze kids terug te komen. Mijn weekje Vakantie Anders staat reeds ingepland en ik kijk er nu al enorm naar uit..
Oh, ja en de papa’s, die zijn ook meer dan welkom natuurlijk! 

Enkele wist-je-dat-jes

Wist je dat:

  • Je een hele week niet hoeft te koken omdat je kan aanschuiven aan het buffet?
  • Je enkel in beurtrol de afwas moet doen, maar dit dan gebeurt met veel enthousiasme en gezang. Zelfs het liedje “Ochtendhumeur” van kinderen voor kinderen” kwam aan de beurt.
  • We voor deze muziekkeuze zelf kozen? 😊
  • De laatste avond een soort “bonte avond” is waar iedereen zijn talent, mag/kan tonen?
  • Je op woensdag een hele dag vrij bent om de buurt te gaan verkennen of om gewoon even lekker niks te doen.
  • Jouw kids zo weinig mogelijk op het digitale toestellen hangen omdat ze vooral buiten willen spelen.
  • Je dit gewoon eens moet proberen?