Aandacht in een AndersWandeling.

Ik heb zin om mee te wandelen, appt Bianca mij, ik heb je nieuwsbrief gezien en ga graag met jullie mee. We hebben het over de Anderswandelingen die we een paar keer per jaar doen. We ontmoeten samen met alle andere wandelaars elkaar op de afgesproken verzamelplaats en het is net alsof we elkaar vorige week nog gezien hebben. Zo vertrouwd. Ze was een week bij ons in de zomer.

Tip van een vriend

“De sfeer en openheid in die week maakt het meeste indruk op me” vertelt ze. “Ik heb meer soortgelijke vakanties gedaan, kreeg deze tip van een vriend en ik ben er alleen naar toe gegaan. Ik voelde me er direct thuis en op mijn gemak. Het was al vlot allemaal vertrouwd en er was een fijne verbinding.

Waardevol

Het was ook heel fijn en bijzonder dat ik zoveel verbinding kreeg met de andere vrouwen, ik had hele mooie gesprekken en voelde helemaal niet de behoefte aan contact met mannen, want anders vaak wel zo is. Dit was wat er nu was en heel prettig. Er was een verdrietig moment tijdens een workshop waarbij ik enorm moest huilen, de tranen rolden over mijn wangen. Er kwamen vrouwen om me heen zitten en dat heb ik echt heel fijn gevonden, het was heel helend. Ik koester dat moment nu nog. Het is natuurlijk mijn eigen proces, maar wellicht herkenbaar voor anderen. Voor mij is daar een kentering gekomen in het vertrouwen van vrouwen, dat was nooit gemakkelijk, ik vertrouwde mannen beter. Nu kan ik vrouwen makkelijker vertrouwen en dat is waardevol.”

Update

Na de wandeling spreek ik haar nog een keer. “Het was goed voor mij om de verbinding met mezelf weer even te voelen, die verbinding raak ik snel kwijt door de drukte van alledag in mijn werk en gezin. Het stil staan in een kring, aandacht voor elkaar en even horen hoe ieder erbij staat is heel fijn. Ik merkte heel goed dat het me goed deed, ik voel de echte verbinding met mezelf. De wandeling was een mooie update.”