AndersWandel meerdaagse

Home / AndersWandel meerdaagse

AndersWandel meerdaagse

Hoe komt het toch dat wandelen zo fijn kan zijn? Dat komt doordat wandelen een fysieke bezigheid is, maar ook een sociaal proces. Onderzoek toont aan dat vooruit bewegen zelfs tot psychologische beweging leidt. Het beïnvloedt onze gedachten en gevoelens.

Samen wandelen is elkaar ontmoeten; naast elkaar lopen is gemakkelijker praten dan tegenover elkaar zitten, zeker als het over lastige onderwerpen gaat.

Wandelen is bewegen en dat is altijd goed. Je bent lekker buiten, ook bij weer en wind. Dat geeft je energie en het is heerlijk om de wind, zon en warmte op je huid te voelen.

Drie dagen wandelen in Drenthe.

Door de bossen en langs hunebedden met routes van ongeveer 15 km per dag. Wandelen om elkaar te ontmoeten, samen buiten zijn, genieten van de natuur en elkaar.

Wandelen is goed voor body en mind. Lees er meer over verderop op deze pagina!

Dit wandelweekend is op 20 – 23 juni 2024.
Van donderdagavond tot zondagmiddag.

Vertrekpunt is de camping in Odoorn waar de overnachtingen zijn.
Het geheel verzorgde ontbijt en diner zijn ook op de camping.

Deelname €175 in eigentent of kampeermiddel.
Inclusief alle maaltijden.
Huur tipi €50 / pipowagen €100 voor drie nachten.

Waarom wandelen goed is voor body en mind.

Gedeelde werkelijkheid

Samen wandelen geeft gedeelde ervaringen. Dezelfde bomen, planten en voorbijgangers zien, dezelfde warmte voelen, geuren ruiken en dezelfde geluiden horen. Het er samen over hebben maakt die gedeelde ervaring nog sterker. Je bent nog bewuster van de natuur en zintuiglijke ervaringen.

Wandelen wordt ook wel eens sociale lijm genoemd. Tijdens het lopen voel je meer verbinding met en aansluiting op elkaar. Heel handig als je elkaar wilt leren kennen.

Creatiever denken

Wandelen vermindert stress. Als je ontspant zie je alles positiever. Een positieve stemming vergroot het creatieve en flexibele denken. Het is zelfs zo dat we lopend beter in staat zijn om alternatieve oplossingen voor problemen te verzinnen. Het maakt je blik ruimer, je denkt makkelijk out of the box! Zo fijn om samen te genieten van deze creatieve en flexibele gedachtes en dit met elkaar te delen. Samenwerking hersenhelften.

Wandelen stimuleert de samenwerking tussen de linker- en de rechterhersenhelft.  Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve deel van de rechterkant. Daarom ontstaan nieuwe ideeën vaak tijdens het wandelen. Hoe leuk is het om die meteen uit te wisselen met je wandelmaatje?