fbpx

Workshopgevers

Wil je meer weten over de workshopgevers van deze zomerweken?
Wie ze zijn, wat ze doen en waar ze enthousiast over zijn?
Lees dan verder op deze pagina.

 

Luc Anders

Opstellingen, systemische werk
Met een pragmatische insteek gericht op het hier en nu, en zijn intuïtieve kwaliteiten begeleidt Luc de workshops familie opstellingen. Je kunt er een vraag, twijfel of verlangen inbrengen om op te stellen. Luc is doortastend om jouw vraag helder te krijgen zodat het jou zelf nieuwe inzichten geeft. Het verandert wezenlijk iets in jouw systeem, waardoor je weer een volgende stap kunt maken. 

Nieuw deze zomer is de Vuurloop
Een vuurloop is een persoonlijk proces waarin je voor jezelf een belangrijk moment markeert. Een verbintenis met jezelf die je aan wilt gaan. Het is een proces dat uit 3 bijeenkomsten bestaat waarbij je werkt aan iets van jezelf dat je wilt bezegelen met een vuurloop. Dat kan bijvoorbeeld een te nemen besluit om iets anders te gaan doen, of om iet achter je te laten. Het gaat om een commitment met jezelf. Het proces kun je afsluiten met een letterlijke vuurloop, je loopt met blote voeten over het vuur. Figuurlijk ga je dan door het vuur voor wat voor jou belangrijk is.
Dit proces gebeurt onder begeleiding van Luc, hij is gecertificeerde vuurloop trainer.

Carla Pleijers

Massage
Met haar ‘magische handen’ geeft Carla massage workshops en cursussen. In  haar passie voor masseren en neemt ze je enthousiast en geduldig mee in de wereld van massage.
Carla Pleijers heeft naast VakantieAnders ook haar massage opleiding èn salon aan huis, Mazzaze. Ze geeft zelf massages en ze leert mensen in de weekenden van de opleiding masseren vanuit het hart. Met verschillende technieken , zorg voor jezelf een persoonlijke massage op maat leren geven. Om dit te leren doorloop je je eigen ontwikkelingstraject en kom je ook meer in verbinding met je eigen lichaam. Je laten raken en aanraken, je eigen lichaamssignalen (h)erkennen. Je hoofd en hart met elkaar verbinden. Dat maakt deze massages uniek. 

Godinnenavonden.
In elke week een speciale avond alleen voor vrouwen. Met kaarten, dans, zang en aanrakingen.

Schrijfworkshops.
Creatief en helend schrijven, een pantoum maken en plezier hebben in het schrijven. Ontdekkingen doen over wat je op dat moment bezighoudt of wat je wilt vertellen aan een ander. Tips om te bloggen en andere leuke schrijfvormen komen aan bod.
Blogs van Carla zijn te lezen op VakantieAnders en op AndersTijd en op Mazzaze .

Nicole Klip

Innerlijke familie, readings, healing, opstellingen en tarotkaarten.
Anders kijken naar jezelf is de essentie van het werk van Nicole Klip. Of je nu fysiek een man of vrouw bent, zij ziet bij iedereen zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. Kwaliteiten die complementair zijn aan elkaar. Geheel afhankelijk van de situatie, schuif je nu eens je mannelijke en dan weer je vrouwelijke kwaliteiten naar voren. En soms heb je beide kanten nodig.
In haar praktijk voor coaching & energetisch werk werkt Nicole heel graag met de methode van de Innerlijke Familie. De verdeling man en vrouw krijgt hierin een extra laag van aangeboren en in de loop van je opgroeien ontwikkelde eigenschappen: je hebt een innerlijk jongetje, meisje, man en vrouw. 
Het werken met je innerlijke familie helpt je om op een constructieve manier met jouw eigenschappen en kwaliteiten om te gaan. Het geeft je handvatten hoe om te gaan met dilemma’s, tegenslagen, uitdagingen en wat al niet meer in je leven.

Je reageert namelijk altijd op de mensen in jouw omgeving: de een spreekt bijvoorbeeld jouw vrouw aan als jullie het hebben over eigenwaarde en zelfontwikkeling, een ander neemt jouw jongetje mee als jullie samen schilderen of muziek maken. Het kan zijn dat je getriggerd wordt om je eigen grenzen te bewaken (je man in actie) of iemand zoekt contact met je meisje omdat hij graag verbinding met jou wil.
Een goed inzicht in al jouw kwaliteiten, hoe je deze kan stimuleren én ook vragen iets te minderen, geeft je controle over jezelf en over je leven. Je neemt de regie in eigen handen.

In dit anders kijken naar jezelf zit nog een ander aspect, dat van energie en alles wat onzichtbaar en toch heel aanwezig is (de onderstroom). Dit brengt Nicole naar de oppervlakte via een opstelling. Met een reading geeft ze woorden aan de energie, en met een healing helpt ze jou je eigen -energetische- ruimte in te nemen om zo helemaal in je lichaam te zakken. Of vraag haar om de tarot kaarten voor jou te laten spreken.

Inge Ketels

 

Inge is bio-ingenieur, antropoloog, coach, ondernemer, mama, SUP-liefhebber, gezondheidsbeoefener (taichi, yinyoga,…) Professioneel help ik ondernemers meer verdienen in minder tijd met meer voldoening. Ik kijk uit naar de workshops omdat ik het heerlijk vind om de oneindigheid en mogelijkheden van ons ZIJN te verkennen en verdiepen. Ik hou van in de natuur te zijn, die eenvoud en tegelijkertijd overvloed te beleven.  Zie ik je daar?

Hieke Krijgsman

 

Hieke is jaren geleden in aanraking gekomen met theatersport en sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. “Het is voor mij een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken en vooral veel lol te hebben”.

Ze geeft verrassende workshops over deze bevrijdende, uitdagende, creatieve en expressieve manier om eens even los te gaan en uit je comfortzone te stappen.

Dans, mantra zingen en yoga zijn ook workshops die ze met veel liefde en plezier geeft.

Petra van Veggel

Intuïtief schilderen
Mijn opa schilderde, mijn vader schilderde en heb het met de paplepel meegekregen waardoor ook  ik al vanaf mijn kindertijd creatief bezig ben.  Ik heb  veel verschillende creatieve opleidingen gedaan waaronder het kunstzinnig begeleiden volgens de psycho synthese. Inmiddels ben ik  22 jaar werkzaam binnen de psychiatrie waarvan 8 jaar als kunstzinnig coach.

Mijn uitdaging en doel  is om mensen inzicht te geven in wat er in hun binnenwereld afspeelt. Dit doe ik  door middel van o.a   een korte meditatie ,muziekstuk,  gedicht of verhaal.  Daarna  volgt een creatieve opdracht   waarvan de uitkomst je laat zien wat er binnen in jezelf afspeelt. Je zal versteld staan wat deze manier van bezig zijn op dat moment met je creativiteit en binnenwereld  kan doen…..En uiteindelijk door zal  werken……

HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR MAKEN

Suana Rusch

Geweldloze Communicatie gaf me tools om het leven terug te geven aan mezelf, om bij mijn
gevoelens en behoeften te komen. Na jaren van symptoombestrijding in de psychiatrie was
dat thuiskomen bij de bron.
Wat een krachtig gereedschap om door te geven! Om te kiezen hoe je luistert naar een
lastige mededeling en daarmee je gevoel te bepalen. Om op te komen voor jezelf met respect
voor de ander, om grenzen helder te benoemen, geluk te kiezen boven gelijk, om waarnemingen
van interpretaties te kunnen onderscheiden, krachtige verzoeken te doen en de ja achter de nee te leren horen.

Meer weten? Kijk op www.unfoldingimages.com

Victor Sams

 

 

Viktor is een bevlogen muziekant. Hij is actief met djembe, zang, dans en Gnochi.
Geeft bij onze zomerweken inspirerende en uitnodigende workshops.

Liesbet Depuydt

Schrijven is mijn passie.  Daarnaast ben ik erg geboeid door persoonlijke ontwikkeling en hou van creativiteit in vele vormen. Mijn hoofd loopt vaak over van de ideeën.  Ik schrijf teksten op maat, intuïtieve gedichten, toneelstukken, mopjes, verhalen, spoken word, … en dat allemaal in mooi Vlaams. 

Schrijfactiviteiten verzinnen geeft me energie.  Als leerkracht stond ik jarenlang voor groepen.  Na twee zomers als deelnemer bij VakantieAnders kom ik nu terug met mijn eigen cursus: Verbindend Schrijven.  Daarin ervaar je al schrijvend meer verbinding met jezelf, jouw omgeving en anderen.  Aan de hand van laagdrempelige, creatieve en blikverruimende (schrijf)oefeningen ontdek je wat er bij jou vanbinnen en in de wereld rondom je leeft.  Je krijg een tool aangereikt om dit naar buiten te brengen.  Door te delen wat je schreef (altijd vrijwillig) ontstaat herkenning, waardering en inderdaad… verbinding.

Je hebt geen schrijfervaring nodig, enkel zin!  Ik beweer dat eender wie, eender wanneer, eender waar en met eender wat kan schrijven.  Welkom om dat te komen ervaren!

Rebecca Baars

SACRALE DANS 3.0

Als kind wilde ik danseres zijn; voor mij was en is dans een uiting van het Sacrale, het onzichtbare, het voelbare. Mijn opleiding aan de Dansacademie leerde mij techniek, structuren en danspassen die mijn vrije wil en levensstroom vaak onderdrukten i.p.v. ondersteunden. Ik was iets kwijt geraakt! Mijn energieleraar Michael Barnett heeft mij later weer doen herinneren aan en vertrouwen op die intuïtieve vrije levensstroom. Echter, kon hij mij “de weg” van cognitie naar intuïtie en vice versa niet leren. Ik leefde voor mijn gevoel in 2 werelden: mijn dagelijkse meer cognitieve wereld en de intuïtieve, energetische wereld.

Mijn levensweg is om die twee werelden te verbinden. Hieruit is Sacrale Dans 3.0 ontstaan. “Sacrale Dans” is al eeuwen oud, 3.0 heb ik hieraan toegevoegd om aan te geven dat het om de verbinding gaat. We bewegen in een cirkel op muziek. Door middel van eenvoudige passen en herhalingen onderzoeken, creëren en ervaren we al bewegend een kader dat in harmonie is met jezelf, je medemens en alles dat is. Je gaat voorbij aan wat je gewend bent: een diepere waarheid kan verschijnen. Muzieksoorten die gebruikt worden zijn o.a. Keltische, klassieke en wereldmuziek. Danservaring is niet nodig. Je kunt in kleding komen waar je je prettig in voelt, we dansen op blote voeten, sokken, schoenen met gladde zolen of dansschoenen.

Als kleurenanalist geef ik deze Zomer bij Vakantie Anders  een basisanalyse “KLEUR IN JE KLEDING”. Laat je binnenste stralen door jouw persoonlijke kleuren en ontdek de fijne nuances van jouw eigenheid. In deze individuele workshops ga je zien welke kleuren jouw huid, haar en ogen versterken, zijn dat juist de koele of meer de warme tinten? Je krijgt een kleurenkaartje met warme of koele kleuren mee, dit ondersteunt je bij het winkelen!

Nathalie Unyk

 

Nathalie begeleidt een cacao ceremonie met meditatie, muziek. dans en bewegen. Cacao is het plantmedicijn voor je hart. In de cacao ceremonie wordt het helende effect versterkt door cacao in zijn puurtse vorm. Rauwe cacao opent je hart en helpt je te verbinden met jezelf en de ander. het is een superfood met krachtige ingredienten zoals serotine (het gelukshormoon) en antioxidanten die je immuunsysteem en harttoestand verbeteren. Gedurende deze ceremonie kom je helemaal bij jezelf en ga je zacht de rest van de dag in. Caatje ondersteund Nathalie in deze ceremonie met haar fluitspel, dat maakt het nog mooier en intenser.

 

Suzanne Nederlof

Verbindende (ofwel geweldloze) communicatie helpt om voorbij de meningen en oordelen te luisteren naar waar het echt om gaat, zodat we als mensen weer een stukje dichter tot elkaar komen. De magie van verbindende communicatie leidt tot meer begrip en mildheid – wanneer het ons lukt te luisteren naar de wonderschone behoeften onder de meningen en oordelen-. Bewustzijn van onze behoeften- die van de planeet, de natuur, de mensen- is de kern van geweldloze communicatie.
Geweldloze communicatie op basis van het gedachtengoed van Marshall Rosenberg helpt in verbinding te zijn met onszelf en van daar uit met de mensen en de wereld om ons heen. Je leert te zeggen wat je nodig hebt zodat de ander begrijpt waar het jou om gaat, je leert luisteren zodat je kan horen wat de ander bedoelt en je gaat op zoek naar de win-win die voor iedereen werkt! Een betere wereld begint met helderheid op wat jou raakt en van daaruit omgaan met conflicten en gedoe in je eigen leven.
Suzanne heeft veel ervaring in het werken met mensen uit verschillende culturen en het raakt haar steeds weer dat de behoeften die wij hebben universeel zijn. Ze heeft ‘Empatilya- social change starts with connection‘ opgericht om bij te dragen aan duurzame verandering in de wereld. Ze geeft oa trainingen: www.empatilya.nl
Tijdens de zomerweken geeft ze oa workshops over ‘omgaan met kritiek’, ‘komen tot de win-win die voor iedereen werkt’, en ‘luisteren naar waar het de ander omgaat’. Je kan nog een extra individuele sessie bij haar boeken voor bijv een empathiegesprek of een zelfmededogendans!

 

Amara Diabate

 

 

Musiceren doet hij met zijn gevoel. Muziek maken is plezier maken. Hij straalt het uit tijdens zijn lessen, en natuurlijk ook bij zijn eigen optredens. Hij speelt vaak en graag in wisselende groepen. In de zomer geeft Amara djembé workshops, body percussies en hij neemt ons mee in die ritmes en de mooie klanken van zijn kora.

Marike van IJssel

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik vele talenten heb mogen ontwikkelen in mijn leven. Van antropologe in een Aboriginal community in Australie tot het delen van 2019 zelf gehaakte hartjes in 2019 om ons te herinneren aan het licht en de liefde. Van universitair docent gespecialiseerd in diversiteit in organisaties en onderwijs tot grondlegster van de Geluksroute.
Ik heb mij mogen verdiepen in prachtige wijsheidsbronnen als systemisch werk, focusing, (keltisch) shamanistisch werk, voice dialogue, theater, vrouwenlichaamswerk, storytelling, intentional creativity, the Work, NLP, schaduwwerk, mindfulness en diverse vormen van meditatie.
Mijn liefde voor het leven qua werk geef ik op dit moment, naast de Geluksroute, door in mijn coachpraktijk voor WelZijn-IJsselstroom, door het maken sacred viltcreaties en schilderretraites onder de naam Meraki Intentional Creativity, met vrouwencirkels, en inspirerende projecten zoals het Huis van Mogelijkheden en de Cirkel van Veerkracht.

Poorten van Rouw – welke schatten openen ze voor jou?
Verdriet en rouw horen bij het leven, ze zijn de achterkant van liefde. We hebben liefde nodig om vol te kunnen leven en tegelijk zullen we alles waar we van houden verliezen op een bepaald moment van ons leven. Die paradox proberen we vaak bewust of onbewust te negeren, ervoor weg te lopen of erover heen te stappen. Toch is het voor een waarachtig leven zo belangrijk om er ruimte voor te maken.
De eerste poort gaat over het verliezen van iets of iemand waar je van houdt. Een afscheid dat je niet aan zag komen, of juist het langzaam moeten loslaten. Van een dierbare, van je werk, van je gezondheid, van een plek.  De tweede poort geeft toegang tot een intiem persoonlijk verdriet, over het verdriet dat loskomt als je je realiseert dat je delen van jezelf hebt weggestopt, waar je je voor schaamt of die je afwijst.  De derde poort is weer heel ruim, die gaat over het verdriet van de aarde, van de manier waarop we samenleven en omgaan met elkaar en de aarde. De vierde poort opent de rouw over verlangens die niet zijn uitgekomen, over wat je graag wilde maar niet hebt gekregen of gedaan.  De vijfde en laatste poort gaat over het verdriet van onze voorouders, dat we ongemerkt stukken van hun lijden hebben opgepakt en dat in ons leven als het ware herbeleven.

Meraki Intentional Creativity Viltworkshop door Marike van IJssel
Meraki is een grieks woord dat omschijft hoe je vanuit je ziel en met liefde creert, dat er iets van jou meestroomt in dat wat je handen maken.  Dat is precies hoe ik het liefste werk. En toen bleek dat Meraki een anagram is van Marike, was het helemaal duidelijk: onder deze naam willen mijn heilige kunstwerken geboren worden.
Tijdens de Viltworkshop gaan we met ritueel, met inspiratie, met wol, kleur, water, en beweging jouw eigen bezielde krachtplek die je altijd met je mee kunt nemen, vormgeven. Weet je welkom. Bijdrage aan de materiaalkosten 15 euro.

Margriet Moerenhout is coach bij haar praktijk De Levenspuzzel. Het samen met haar cliënten de puzzelstukjes van hun leven op hun plek leggen is haar grote passie. Hierbij werkt ze veel met je innerlijke stemmetjes, je ‘ikken’. Die stemmetjes waar we soms te veel naar luisteren, maar die we soms ook krampachtig proberen weg te krijgen. Verbeter de relatie met jouw ikken en ze geven je een hoop plezier. Je leeft een Lichter leven!
Margriet geeft  Ik en mijn Ikken 
De stemmetjes in jezelf (h)erkennen. Iedereen heeft ze: een schare stemmetjes die de hele dag tegen je lopen te roepen: “Pas op, niet doen!” “Dat kun jij toch niet!” “Ben jij daar niet veel te oud voor…?” “Zonde van het geld!” “Je bent te dik!”

Ze kunnen je soms aardig in de weg zitten. Je probeert ze weg te stoppen, te negeren. En toch… ze zijn er niet voor niets. Je zou niet zonder kunnen. Ze behoeden je ook voor fouten en stommiteiten. Hoe ga je met jouw stemmetjes om? En waar komen ze eigenlijk vandaan? Welke ‘ik’ zit er bij jou achter het stuur van je leven? En wie zit er weggestopt in de kofferbak?
Het Enneagram helpt je je 9 belangrijkste ‘ikken’ te ontdekken. Ook diegene die bij jou in de kofferbak zitten en er zo graag uit wil. Zodat je ze leert herkennen en erkennen voor wat ze je te zeggen hebben. Als je de relatie met al jouw innerlijke stemmetjes kunt verbeteren ga jij weer zelf achter het stuur zitten en kies je naar wie je wilt luisteren als hulp bij je navigatie.

 

Dans met Paula Bakx
Dansengeniet.
“Kom in je lijf, maak plezier en maak contact!’ Mijn dansbijeenkomsten gaan over plezier en verbinding maken. Nieuwe levensvreugde ervaren, d.m.v. contact met jezelf en anderen. Verbinding ervaren met je eigen lichaam, met je bewegingen, de muziek, jouw mededansers en het Grotere Geheel. Contact maken in de dans doen we zowel mét als zonder fysiek contact. Op een manier die voor jou past. Steeds weer gaat het over afstemmen. Op een zachte, ontspannen wijze afstemmen op jezelf, je omgeving en op de ander, net zoals in het “echte” leven!Cursus: “de 4 elementen: aarde, vuur, lucht en water”.

Iedere dag dansen we een ander element. Alleen en met elkaar. We ervaren via dans de verschillende energieën en kwaliteiten van de natuurelementen. Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg naar meer ontspanning, inzicht en balans door je bewust te worden van jezelf en je patronen (die zich vast kunnen zetten in je fysieke lichaam) waardoor je bij kunt sturen naar een lichter, liefdevoller en meer ontspannen leven.

Angelique Ruts

Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg naar meer ontspanning, inzicht en balans door je bewust te worden van jezelf en je patronen (die zich vast kunnen zetten in je fysieke lichaam) waardoor je bij kunt sturen naar een lichter, liefdevoller en meer ontspannen leven.

Mijn yogalessen zijn meer-dan-yoga waarin de lessen jou kunnen en mogen ondersteunen op jouw ontwikkelingspad naar een liefdevolle en diepe verbinding met jezelf, je Hart, het leven en alles wat jij daarin tegenkomt. Een pad waardoor je steeds meer (keuze)vrijheid en levensgeluk en je eigen pracht ervaart.

“Ik vind het na elke les weer bijzonder om te zien hoe open, tevreden, vol energie, met nieuwe inzichten en vol goede moed een ieder weer haar eigen weg gaat.” Geïnspireerd en gevoed met nieuwe energie.

Tijdens de zomerweek verzorg ik met plezier en enthousiasme de yogalessen in de ochtend voor het ontbijt en ook 2 heerlijke lange voedende yogalessen. Op dinsdag kunnen we met elkaar een uitgebreide Hartmeditatie doen.

Kernwoorden van mijn lessen zijn: Samen Zijn, voelen, bewegen, ontdekken, verbinden, met de natuur en je eigen natuur, genieten van alles wat je bent en waarmee je wordt omringt. Je bent namelijk zó mooi, van binnen en van buiten. Ik kijk er naar uit je te ont-moeten.

3e Chakra VakantieAnders

Workshop VakantieAnders

Klankschalen VakantieAnders

Mandala tekenen VakantieAnders