fbpx

Workshopgevers

 

Luc Anders

“Luc, al zo’n 30 jaar het creatief brein achter Vakantie Anders.  Als ik Luc spreek ís hij eigenlijk Vakantie Anders. In al zijn vezels, gedachten en emotie gaat het hem eigenlijk maar om een ding: verbinding. Verbinding in al zijn facetten. Verbinden met jezelf, met anderen en met de natuur. Zoals hij zelf zegt: daar liggen de mooiste pareltjes. In alle eenvoud, maar zo krachtig! Zijn ogen sprankelen als hij het over Vakantie Anders heeft. Zijn grootste passie is om een plek te creëren waar al deze elementen samen komen. Een plek waar iedereen welkom is.
Wat Luc nog verder zelf aan het ontwikkelen is coaching/training op het gebied van relaties. De diepere laag van het verbinden maakt een relatie succesvol en liefdevol. Relaties komen in vele vormen en eigenlijk wil iedereen diep van binnen die speciale en unieke connectie met de ander. En oh..wat lijkt dat soms ingewikkeld. Maar met de nieuwe methodieken van Luc kan dat doel maar zo dichterbij komen! Vanuit een veilige setting mag en kan je ontdekken wat het nu is wat jij nodig hebt.”

Opstellingen, systemische werk
Met een pragmatische insteek gericht op het hier en nu, en zijn intuïtieve kwaliteiten begeleidt Luc de workshops familie opstellingen. Je kunt er een vraag, twijfel of verlangen inbrengen om op te stellen. Luc is doortastend om jouw vraag helder te krijgen zodat het jou zelf nieuwe inzichten geeft. Het verandert wezenlijk iets in jouw systeem, waardoor je weer een volgende stap kunt maken. 

Nieuw deze zomer is de Vuurloop
Een vuurloop is een persoonlijk proces waarin je voor jezelf een belangrijk moment markeert. Een verbintenis met jezelf die je aan wilt gaan. Het is een proces dat uit 3 bijeenkomsten bestaat waarbij je werkt aan iets van jezelf dat je wilt bezegelen met een vuurloop. Dat kan bijvoorbeeld een te nemen besluit om iets anders te gaan doen, of om iet achter je te laten. Het gaat om een commitment met jezelf.
Het proces kun je afsluiten met een letterlijke vuurloop, je loopt met blote voeten over het vuur. Figuurlijk ga je dan door het vuur voor wat voor jou belangrijk is.
Dit proces gebeurt onder begeleiding van Luc, hij is gecertificeerde vuurloop trainer.
Het gebeurt in groep van 5 – 15 personen. 

 

Carla Pleijers heeft naast VakantieAnders ook haar massage opleiding en salon aan huis, Mazzaze.

Ze geeft zelf massages en ze leert mensen in de weekenden van de opleiding masseren vanuit het hart. Met verschillende technieken , zorg voor jezelf een persoonlijke massage op maat leren geven. Om dit te leren doorloop je je eigen ontwikkelingstraject en kom je ook meer in verbinding met je eigen lichaam. Je laten raken en aanraken, je eigen lichaamssignalen (h)erkennen. Je hoofd en hart met elkaar verbinden. Dat maakt deze massages uniek.

Massage workshops en cursussen
Met haar ‘magische handen’ geeft Carla massages. In haar zomerweken workshops en cursussen proef je haar passie voor masseren en neemt ze je enthousiast en geduldig mee in de wereld van massage.
Naast de massageworkshops heeft ze ook de godinnenavonden vormgegeven, elke week een speciale avond alleen voor vrouwen. Met kaarten, dans, zang en aanrakingen.
Schrijven is een andere passie, ze geeft schrijfworkshops. Creatief schrijven, een pantoum maken en plezier hebben in het schrijven. Ontdekkingen doen over wat je op dat moment bezighoudt of wat je wilt vertellen aan een ander. Tips om te bloggen en andere leuke schrijfvormen komen aan bod.
Blogs van Carla zijn te lezen op VakantieAnders en op AndersTijd en op Mazzaze

 

Cindy Pittens  is van de theatersport. Ze laat je improviseren!  In het hier en nu, met elkaar. Ze voelt zich thuis in de sfeer van Vakantie Anders en is er deze zomer weer bij. Cindy is professioneel improvisatietrainer en -speler. Ook gebruikt ze improvisatie als ervaringsgericht middel om inzicht te creëren in samenwerking en persoonlijke ontwikkeling.

Bij ons zijn haar improvisatielessen gericht op spelen, samen lachen en jezelf een minibeetje overwinnen. En Cindy stopt er per ongeluk wat levenslessen in, die improvisatie als levenskunst met zich meedragen.

Wat is het bevrijdend om speels te zijn, om (te) hard-op te mogen lachen! Er wordt wat afgelachen.. Wat doet het met de verbinding als je echt hoort wat de ander zegt en daar je idee op afstemt? Hoe voelt het om je spanning én te voelen en toch keuzes te maken? Loving the unknown!
“Ik heb er weer heel veel zin in! Hopelijk is het net zo’n mooi weer als vorig jaar! En zo niet?  Ach, dan improviseren we wel wat en doen we het weer Anders!”

Innerlijke familie, readings, healing en tarotkaarten.
Anders kijken naar jezelf is de essentie van het werk van
Nicole Klip. Of je nu fysiek een man of vrouw bent, zij ziet bij iedereen zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. Kwaliteiten die complementair zijn aan elkaar. Geheel afhankelijk van de situatie, schuif je nu eens je mannelijke en dan weer je vrouwelijke kwaliteiten naar voren. En soms heb je beide kanten nodig.
In haar praktijk Klip en Klaar Coaching werkt Nicole heel graag met de methode van de Innerlijke Familie. De verdeling man en vrouw krijgt hierin een extra laag van aangeboren en in de loop van je opgroeien ontwikkelde eigenschappen: je hebt een innerlijk jongetje, meisje, man en vrouw. 
Het werken met je innerlijke familie helpt je om op een constructieve manier met jouw eigenschappen en kwaliteiten om te gaan. Het geeft je handvatten hoe om te gaan met dilemma’s, tegenslagen, uitdagingen en wat al niet meer in je leven.

Je reageert namelijk altijd op de mensen in jouw omgeving: de een spreekt bijvoorbeeld jouw vrouw aan als jullie het hebben over eigenwaarde en zelfontwikkeling, een ander neemt jouw jongetje mee als jullie samen schilderen of muziek maken. Het kan zijn dat je getriggered wordt om je eigen grenzen te bewaken (je man in actie) of iemand zoekt contact met je meisje omdat hij graag verbinding met jou wil.
Een goed inzicht in al jouw kwaliteiten, hoe je deze kan stimuleren én ook vragen iets te minderen, geeft je controle over jezelf en over je leven. Je neemt de regie in eigen handen.

In dit anders kijken naar jezelf zit nog een ander aspect, dat van energie. Dat wat je niet kan zien en toch een belangrijk onderdeel vormt van jou. Nicole brengt in een reading deze energie onder woorden, met een healing helpt ze jou je eigen -energetische- ruimte in te nemen om zo helemaal in je lichaam te kunnen zakken. Of vraag haar om de tarot kaarten voor jou te laten spreken.

 

 

Hieke Krijgsman

 

Ze is jaren geleden in aanraking gekomen met theatersport en sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. “Het is voor mij een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken en vooral veel lol te hebben”.

Ze geeft verrassende workshops over deze bevrijdende, uitdagende, creatieve en expressieve manier om eens even los te gaan en uit je comfortzone te stappen.

Amara Diabate

Musiceren doet hij met zijn gevoel. Muziek maken is plezier maken. Hij straalt het uit tijdens zijn lessen, en natuurlijk ook bij zijn eigen optredens. Hij speelt vaak en graag in wisselende groepen. In de zomer is Amara er weer bij. Hij geeft djembé workshops, hij neemt ons mee in die ritmes en de mooie klanken van zijn kora.

 

Margriet Moerenhout is coach bij haar praktijk De Levenspuzzel. Het samen met haar cliënten de puzzelstukjes van hun leven op hun plek leggen is haar grote passie. Hierbij werkt ze veel met je innerlijke stemmetjes, je ‘ikken’. Die stemmetjes waar we soms te veel naar luisteren, maar die we soms ook krampachtig proberen weg te krijgen. Verbeter de relatie met jouw ikken en ze geven je een hoop plezier. Je leeft een Lichter leven!
Margriet geeft  Ik en mijn Ikken 
De stemmetjes in jezelf (h)erkennen. Iedereen heeft ze: een schare stemmetjes die de hele dag tegen je lopen te roepen: “Pas op, niet doen!” “Dat kun jij toch niet!” “Ben jij daar niet veel te oud voor…?” “Zonde van het geld!” “Je bent te dik!”

Ze kunnen je soms aardig in de weg zitten. Je probeert ze weg te stoppen, te negeren. En toch… ze zijn er niet voor niets. Je zou niet zonder kunnen. Ze behoeden je ook voor fouten en stommiteiten. Hoe ga je met jouw stemmetjes om? En waar komen ze eigenlijk vandaan? Welke ‘ik’ zit er bij jou achter het stuur van je leven? En wie zit er weggestopt in de kofferbak?
Het Enneagram helpt je je 9 belangrijkste ‘ikken’ te ontdekken. Ook diegene die bij jou in de kofferbak zitten en er zo graag uit wil. Zodat je ze leert herkennen en erkennen voor wat ze je te zeggen hebben. Als je de relatie met al jouw innerlijke stemmetjes kunt verbeteren ga jij weer zelf achter het stuur zitten en kies je naar wie je wilt luisteren als hulp bij je navigatie.

 

Inge is bio-ingenieur, antropoloog, coach, ondernemer, mama, SUP-liefhebber, gezondheidsbeoefener (taichi, yinyoga,…) Professioneel help ik ondernemers meer verdienen in minder tijd met meer voldoening. Ik kijk uit naar de workshops omdat ik het heerlijk vind om de oneindigheid en mogelijkheden van ons ZIJN te verkennen en verdiepen. Ik hou van in de natuur te zijn, die eenvoud en tegelijkertijd overvloed te beleven.  Zie ik je daar?

 

 

 

 

 

Dans met Paula Bakx
Dansengeniet.
“Kom in je lijf, maak plezier en maak contact!’ Mijn dansbijeenkomsten gaan over plezier en verbinding maken. Nieuwe levensvreugde ervaren, d.m.v. contact met jezelf en anderen. Verbinding ervaren met je eigen lichaam, met je bewegingen, de muziek, jouw mededansers en het Grotere Geheel. Contact maken in de dans doen we zowel mét als zonder fysiek contact. Op een manier die voor jou past. Steeds weer gaat het over afstemmen. Op een zachte, ontspannen wijze afstemmen op jezelf, je omgeving en op de ander, net zoals in het “echte” leven!Cursus: “de 4 elementen: aarde, vuur, lucht en water”.

Iedere dag dansen we een ander element. Alleen en met elkaar. We ervaren via dans de verschillende energieën en kwaliteiten van de natuurelementen. Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg naar meer ontspanning, inzicht en balans door je bewust te worden van jezelf en je patronen (die zich vast kunnen zetten in je fysieke lichaam) waardoor je bij kunt sturen naar een lichter, liefdevoller en meer ontspannen leven.

Dans Ingrid Kramer

 

 

 

 

 

 

Sandra Barth

Haar creativiteit en inspiratie stromen over van ideeën en die deelt zij graag met anderen, zodat zij ook meer creativiteit, flow en energie in hun leven kunnen ervaren. Zij tekent en schildert al sinds haar jeugd. Eerst naast haar werk en sinds 2020 heeft zij zich er helemaal op gefocust: zij is een nieuwe richting ingeslagen.
Zij reist met haar klanten mee als zij een nieuwe richting aan hun leven moeten of willen geven. Met creative challenges, blogs en het Nieuwe Horizon Programma inspireert zij ze om stappen te zetten naar een nieuwe horizon.

Mensen raken haar en in de verbinding kunnen bijzondere ervaringen ontstaan. In haar werk als (team)coach vond zij het altijd mooi om te zien hoe iemand weer stappen kan zetten en blijer en energieker zijn leven kan leven. Persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit hebben haar altijd geraakt. Zij begeleide tien jaar een vrouwengroep en ontwikkelde de training Leven en werken met de seizoenen, geïnspireerd op het boek van Jaap Voigt. Deze training heeft zij een aantal jaar gegeven. Al deze ervaring brengt zij bij elkaar in Coach Atelier Nieuwe Horizon.

Tijdens de zomerweek gaat ze met jou op ontdekkingsreis rond het thema ‘Een dieper leven’. In de afgelopen tijd zijn we flink beperkt in onze activiteiten, wat leidde tot een herwaardering van rust, fysieke ontmoeting en tijd voor jezelf. Nu er weer meer mogelijk wordt is de zomervakantie hét moment om stil te staan hoe je je leven verder wilt leven. Pak je de hectiek van voorheen weer op of ga je heel bewust je leven vormgeven? Wat wordt jouw horizon na de zomervakantie? Door te creëren ga je als het ware in gesprek met je diepere zelf. Beeld is een krachtige en effectieve manier om zonder woorden te communiceren wat er in je leeft, dit is één van de werkvormen die zij inzet bij deze zomerweek.

Angelique Ruts

Sinds 2007 begeleid ik vrouwen op weg naar meer ontspanning, inzicht en balans door je bewust te worden van jezelf en je patronen (die zich vast kunnen zetten in je fysieke lichaam) waardoor je bij kunt sturen naar een lichter, liefdevoller en meer ontspannen leven.

Mijn yogalessen zijn meer-dan-yoga waarin de lessen jou kunnen en mogen ondersteunen op jouw ontwikkelingspad naar een liefdevolle en diepe verbinding met jezelf, je Hart, het leven en alles wat jij daarin tegenkomt. Een pad waardoor je steeds meer (keuze)vrijheid en levensgeluk en je eigen pracht ervaart.

“Ik vind het na elke les weer bijzonder om te zien hoe open, tevreden, vol energie, met nieuwe inzichten en vol goede moed een ieder weer haar eigen weg gaat.” Geïnspireerd en gevoed met nieuwe energie.

Tijdens de zomerweek verzorg ik met plezier en enthousiasme de yogalessen in de ochtend voor het ontbijt en ook 2 heerlijke lange voedende yogalessen. Op dinsdag kunnen we met elkaar een uitgebreide Hartmeditatie doen.

Kernwoorden van mijn lessen zijn: Samen Zijn, voelen, bewegen, ontdekken, verbinden, met de natuur en je eigen natuur, genieten van alles wat je bent en waarmee je wordt omringt. Je bent namelijk zó mooi, van binnen en van buiten. Ik kijk er naar uit je te ont-moeten.

Dorine heeft met haar liefde en passie voor wandelen en de natuur de opleiding tot natuurgids gevolgd. Ze weet veel van planten, bloemen en begroeiingen van verschillende landschappen. Interessant om naar te luisteren.

Op de wandeldagen neemt ze ons mee naar verschillende gebieden in Nederland. 

 

 

 

 

 

3e Chakra VakantieAnders

Workshop VakantieAnders

Klankschalen VakantieAnders

Mandala tekenen VakantieAnders