fbpx

Yogales en tosti’s maken tijdens een zomerweek

Myrna is samen met haar twee kinderen een zomerweek bij ons op vakantie. Ze is een alleenstaande moeder die het lastig vindt om de eerste keer met haar kinderen, zonder hun vader, te kamperen. Ze is een beetje huiverig voor de volle campings met gezellige complete gezinnen die genoeg hebben aan zichzelf en elkaar. Bang dat ze zich er niet op haar gemak zal voelen en de hele week alleen met haar dochters voor haar tentje zal zitten.

De workshops van de zomerweken trokken haar aandacht; het kinderprogramma is een pré. En toen ze ontdekte dat de maaltijden zijn verzorgd en er met elkaar wordt gegeten, was ze om. Het idee om er gelijkgestemden te ontmoeten, maakte haar zo enthousiast dat ze meteen een week heeft geboekt. Samen met de meiden heeft ze nu haar eigen tent opgezet.

Met haar zus mee
Nu Myrna hier is, neemt ze graag deel aan de workshops. Ze vindt wel moeilijk om haar kinderen los te laten en aan het kinderprogramma mee te laten doen. Jasmijn, haar jongste dochter, is wat onhandig. Wordt er wel goed op haar gelet? Ze wil altijd doen wat haar grote zus doet, maar dat kan ze echt nog niet. Zoals eten koken, aan speurtochten meedoen of een dans oefenen. Toch laat Myrna haar jongste met haar zus Anne naar de kinderactiviteiten gaan.

Kampvuur onder sterrenhemel
Myrna geniet van de yogacursus, dat heeft ze té lang niet gedaan. Ze merkt dat het haar heel goed doet om weer in haar lijf te komen. Ze voelt zich fit en krijgt er energie van. Ze wil meer en meer yoga-oefeningen uitvoeren.
Samen met haar dochters doet ze mee aan de ouder en kind massageworkshop. Ze genieten ervan om elkaar te masseren. En elke avond zitten ze bij het kampvuur in de grote tipi waar ze gezellig praten met andere gasten. Lekker opgewarmd van het vuur lopen ze onder de sterrenhemel terug naar hun tent. Myrna heeft een heerlijke week.

Kinderen gaan kokkerellen
Tot vrijdagochtend. Dan hoort ze dat de kinderen tosti’s en salades gaan maken voor de lunch. Alle kinderen mogen meedoen; ze weet zeker dat Jasmijn vooraan zal staan. De schrik slaat haar om het hart, want daar heeft ze geen vertrouwen in, dat gaat niet goed. Ze besluit meteen om met Jasmijn iets anders te gaan doen en de yogales aan zich voorbij te laten gaan. Dan hoort ze Jasmijn al gillen van enthousiasme: “Jaaaaa…ik doe mee!”
Ze vertelt haar plan aan Brigitte, de leidster van het kinderteam. Brigitte kijkt bedenkelijk en vraagt door naar het waarom van Myrna’s besluit. Ze kijkt van Myrna naar Jasmijn en ziet een teleurgesteld koppie. In het gesprek dat volgt, legt Brigitte de plannen en werkwijze uit en vraag of Jasmijn toch mee mag doen als ze beiden beloven goed op te letten. Ietwat schoorvoetend gaat Myrna akkoord, ze laat zich geruststellen door Brigitte als Jasmijn al blij is weggerend. Tijdens de yoga-oefeningen gaan haar zorgen naar de achtergrond en ontspant ze zich toch wel.

Traantje wegpinken
Als het lunchtijd is, onthalen alle kinderen enthousiast alle andere gasten in de eettent. Apetrots staan ze achter de grote buffettafel, waar tosti’s, lekkere salades en gebakken eieren mooi zijn gedecoreerd. Ook Jasmijn staat ongedeerd achter het buffet, met een glimlach van oor tot oor. Ze mag vertellen wat ze allemaal hebben gemaakt. Myrna pinkt een traantje weg, ze krijgt een dikke knipoog van Brigitte en dan rent Jasmijn naar haar moeder toe. “Het was zo leuk mama, heb je al een tosti geproefd? Zal ik die huis ook voor jou gaan maken? Nu kan ik het!” zegt ze blij.
“Dat is goed meisje” antwoordt Myrna. En ze geeft haar beide dochters een dikke knuffel.

Wil jij ook een heerlijke vakantie met je kinderen en lekker veel tijd voor jezelf?

Verras jezelf en boek een zomerweek.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights