fbpx

WorkshopsZomerweken VakantieAnders

De zomerweken zijn beleef vakanties om te doen, ontdekken, ontmoeten, ervaren en beleven!
In de zomerweken zijn er cursussen, workshops en andere activiteiten.
Gedurende de hele week kun je ter plaatse kiezen uit een royaal aanbod.
De workshops zijn gevarieerd op de gebieden van ontspanning,creativiteit, expressie, lichaamswerk en relaties/communicatie.

Elke zomerweek
…..nieuwe mensen leren kennen
….gaat van start met een opening en kennismakingGroepsfoto vakantieanders
….zijn er in de ochtenden cursussen
….zijn er in de middagen workshops
….is er een ‘markt’ met individuele workshops
….is er een vrije dag om de omgeving te verkennen
….ontmoet je nieuwe mensen
.…alle avonden een kampvuur
….is er vrijdagavond, Bonte avond
.…sluiten we af met een kort ritueel op zaterdagochtend.

Massage

Massage en vakantie is extra ontspanning! Je laten masseren en zelf masseren om te ervaren wat dat met je doet. Om de balans in jezelf te ontdekken. De aanrakingen te ontvangen en voelen hoe jouw lichaam erop reageert. Massage in de zomerweken is er in workshops of in cursussen. Het gaat vooral om  de ontspanning en het plezier van het masseren. Met aandacht aanraken in de juiste intentie is het allerbelangrijkste. Door de aanrakingen geraakt worden. In de massageworkshops voor groot en klein kun je samen met je kind meedoen. Jullie masseren elkaar. Een prachtige manier voor aandacht en verbinding met je kind. Wil je een keer alleen een massage ontvangen, dat kan ook, die zijn los te boeken.

Familie opstellingen

In een opstelling kun je inzicht krijgen in een dilemma of lastige situatie waarin je zit. Het inzicht kan je helpen om goede keuze te maken, begrip te hebben voor wat er speelt of een andere blik erop te krijgen. Iedereen maakt deel uit van een systeem, je familie, je vrienden, collegae, buren, sportmaatje  of een ander netwerk. Hoe sta jij in dat netwerk, waar wil je meer zicht op krijgen. Wat geeft jou een dilemma? In een opstelling wordt jouw dilemma onderzocht, wat is er aan de hand en wat is je verlangen? Familieopstellingen zijn er in de vorm van losse workshops. Ze kunnen pittig zijn, er is altijd begeleiding en tijd om er met de workshopgever over te praten. Neem je kans!

Theatersport

Theatersport is een vrolijke luchtige improvisatievorm die iedereen kan beoefenen! In de 4 ochtenden dat je les krijgt leer je de basis aangeleerd, die overeenkomt met basale contactuele vaardigheden, zoals luisteren, open staan voor de ander, inlevingsvermogen, samenwerken en misschien net iets vaker ja zeggen, dan je normaal zou doen tegen dat wat je aangeboden krijgt! Dit alles in een jasje van lollige en laagdrempelige speloefeningen, waarbij lachen om en met elkaar de boventoon voert. Moet je super snel of grappig zijn? Nee hoor! Wees vooral jezelf! 
Mag je falen? Ja! Graag zelfs! Want tussen al die momenten dat je risico durft te nemen en je stralend ten onder gaat, komen de pareltjes naar boven drijven! Wie weet, wat je in je hebt! 

Djembé spelen

Djembé spelen geeft muziek, verbinding en plezier. In de workshops is er plezier van het samen spelen, ritmes ontdekken en met elkaar tot een mooi klinkend geheel komen. De ritmes worden opgebouwd en steeds iets ingewikkelder. Het is bevrijdend om te spelen en je uit te leven in het spel. Bij djembé wordt er ook gezongen, originele Afrikaanse liederen die mee kunt zingen. Dansen op de ritmes  is uitnodigend, heerlijk om de ritmes in de beweging van het dansen in je lijf te voelen.  Aan de djembé workshops kunnen volwassenen en kinderen meedoen. Wij hebben djembés, maar neem ook gerust je eigen trommel of ander instrument  mee als je dat wilt. Djembé is er voor iedereen, ook als je het nog nooit gedaan hebt.

Mandala tekenen

Mandala is een cirkel. Een cirkel is een magische vorm zonder begin of einde. In de natuur en architectuur komen er veel mandala’s voor.Een doorgesneden sinaasappel, bloemen, jaarringen in een boom of een raam in een katholieke kerk. Het tekenen van een mandala is een creatief proces op zich. Er ontstaat een kunstwerk binnen de afgebakende ruimte van de cirkel. Je bent zelf de punt in het midden van de cirkel,je tekent of creëert dan je eigen gedachtes of  belevingswereld.Het maken van een mandala geeft rust, het is soms meditatief. In de workshops in de zomerweken teken je je eigen mandala en je kleurt hem in zoals jij dat wilt. Er is ook een workshop om samen met kinderen mandala’s te tekenen.

De kunst van heerlijk leven

“De levensenergie voelen stromen in je lijf, in volledige verbinding met je eigen kern en vandaar uit contact maken met anderen.” Dat is wat je gaat beleven tijdens de cursus ‘De kunst van heerlijk leven’. Je gaat je Openen, leren Ontvangen, Ontspannen in Overgave en Openstaan voor de Overvloed in jouw leven. Dit ga je ervaren door mooie geleide meditaties, tantrische oefeningen,dansen op prachtige muziek en lichaamswerk. De meditaties/oefeningen doe je op jezelf, in tweetallen of samen als groep. En dat alles in een ontspannen sfeer met alle ruimte om het leven te vieren! De cursus is een feestje om te volgen en thuis pluk je de vruchten ervan.

NLP

Kort door de bocht gezegd is NLP een methode om doelmatiger te kunnen denken en effectiever met anderen te communiceren. NLP staat voor neurolinguistisch  programmeren. Neuro heeft betrekking op hoe jouw hersenen omgaan met alle info die via je zintuigen binnen komt. Linguïstisch verwijst naar de taal, zowel de gesproken woorden als je lichaamstaal en hoe je die gebruikt. Programmeren gaat over de gedragspatronen die je hebt aangeleerd en dus ook zelf kan veranderen. In verschillende workshop oefen je met NLP oefeningen en kun je echt anders gaan kijken naar situaties of patronen in je eigen leven.

 

Innerlijke familie

Innerlijke familie – kijk eens anders naar jezelf
Maak in deze cursus kennis met een praktische manier om jezelf te ontwikkelen en ontdek wat jouw innerlijke man, vrouw, jongetje en meisje jou te vertellen hebben. Het model van de Innerlijke Familie geeft je, o.a. door je familie met Playmobil poppetjes op te stellen, een eenvoudig en praktisch handvat om jezelf beter te begrijpen én om met dit inzicht de kwaliteiten en eigenschappen naar voren te halen die jou in je handelen ondersteunen. Een verfrissende en heldere kijk op jezelf, dat levert elk gesprek met jouw innerlijke familie je op. Dat je met dit model ook een ander beter kunt begrijpen is een prachtig extra.

Sacred earth

‘Deze aarde is niet van ons, wij behoren tot deze aarde’,  dit is de  centrale boodschap van de Sared Earth meditatie. Deze actieve meditatie is door Veeresh gemaakt nadat hij zag welk pijnlijk effect de klimaatveranderingen heeft op de natuur. De meditatie heeft 10 fasen waaronder dansen en schudden. Door het schudden, dansen, de stilte en ontmoetingen, kun je spanningen en stress loslaten. We zijn maar een klein moment op deze aarde en mogen daar gebruik van maken. Wij leven in een paradijs, laten we daar samen voor zorgen. Geniet van prachtige dansmuziek!

De weg naar binnen

Je gaat je verbinden met een bron in jou die altijd aanwezig is. Het enige wat de bron nodig heeft is de aandacht van jou. Het gaat over geven vanuit jouw puur zijn en ontvangen vanuit vertrouwen en overgave. In deze workshop komen onderdelen zoals: massage, geborgenheid, ademhaling en affirmatie aan bod. Deze massage is met zachte en lichte aanraking en wordt met kleding aan gegeven. In deze workshops gaat Stephan je begeleiden en slaat hij op zijn sjamanendrum om je in een lichte trance te brengen om je te ondersteunen in overgave.

Postieve psychologie

Wat is het geheim van een gelukkig leven? Is dat een succesvolle carrière, een mooi huis of toch iets anders? Deze curus is een kennismaking met de positieve psychologie. Ik reik je de bouwstenen van geluk aan. De cursus vindt plaats in een heerlijk ontspannen sfeer  waarin je onderzoekt hoe je deze bouwstenen in je eigen leven kunt inpassen. Je leert meer te leven vanuit je kern en word je meer bewust van datgene wat echt belangrijk is voor jou.  

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje en dan een dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden.  Je wordt in een meditatie meegenomen naar een plek waar het heel zacht, warm en ontspannen is. Een bodycheck langs je lijf om elk deel van je lichaam aandacht te geven en ontspannen mee te nemen naar die warme, zachte plek. Met klankschalen, oceandrum, rainstick en andere instrumenten wordt je meegenomen naar een vredige wereld waar het altijd fijn is.  Een workshop om weg te dromen, om heerlijk te ontspannen in de geleide meditatie en helemaal bij jezelf te zijn.

Schilderen

Schilderen om het plezier, om te ontdekken wat er in jou leeft, waar je blij van wordt of wat je wilt veranderen. Het gaat bij het schilderen om het plezier en wat er zich aan je laat zien. Niet het resultaat, maar het schilderen zelf is waar het om gaat. Met verschillende kleuren, na een meditatie aan de slag gaan. In stilte schilderen zonder vooropgezet plan maar laten ontstaan wat er ontstaat. Om te ontdekken hoe verrassend het is wat je na afloop ziet. In een workshop in combinatie met een mindfullnes oefening of meditatie. Even in stilte zijn.
het is elke keer weer verrassend hoe verschillend alle schilderwerken zijn geworden.

Inspiratiereis

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden! Carla verzorgt deze reizen in verschillende zomerweken in zijn geheel, in andere weken delen eruit.

Biodanza

Biodanza is dansen zonder pasjes, bewegen op muziek om je lekker vrij te voelen en in verbinding te komen met anderen. Een creatieve manier van bewegen waarbij je kunt genieten en de passie in je lijf gaan voelen. Biodanza heeft wel structuren om in contact te komen met elkaar, het biodanza dansen nodigt erg daartoe uit.

In een cursus maak je kennis met verschillende oefeningen om thema’s in je leven uit te werken, te voelen en ermee in verbinding te zijn.
Ontspannende muziek, makkelijke kleding en een open ruimet om lekker te kunnen zijn zoals je bent. Heerlijk vrij in je ijf en lekker je hoofd leeg maken.

Acrobatiek

Acorbatiek voor jong en oud, voor groot en klein, voor ouder(s) en kind. Om samen te spelen en fysiek bezig te zijn. Afstemmen op elkaar en goed luisteren om te doen wat je ‘moet’ doen. In balans staan, coordinatie van je eigen lichaam hebben en behendigheid stimuleren. Mooie torens van mensen bouwen, op elkaar staan en altijd met een lach!
Kinderen zijn niet bang en genieten van deze acrobatiekworkshops. Leuk om samen met je kind te doen.

Meditaties

Natuurbeleving

Boogschieten

Godinnenavonden

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights