fbpx

Workshops met Kerst en OudenNieuw

 

Schrijfworkshops

Schrijven brengt je (weer) in verbinding met jezelf en dat is een mooi uitgangspunt van waaruit je bewust kunt reflecteren. Door korte meditaties en schrijfoefeningen kom je in contact met het Leven, zoals het is en kan je gehoor geven aan wat jij diep van binnen wilt neerzetten. Zo krijgen je voornemens wortels.
Je hoeft geen schrijver te zijn om mee te doen met deze workshop. Het enige dat nodig is, is de wens om je diepste voornemens te voelen en er woorden aan te geven, zodat ze alleen nog maar hoeven te gebeuren.
Petri van Otten geeft deze workshops met de kerstdagen.

Stilte wandeling

In stilte wandelen is heel wat anders dan samen pratend lopen. Je bent met je aandacht bij wat je ziet, hoort, ruikt voelt of anders waarneemt. Je zet je zintuigen op scherp en bent alleen met je eigen gedachtes en gevoelens buiten in de natuur. Het is een wandeling voor bezinning, waar gaat je aandacht naar toe? Hoe verdiep je dit onderwerp voor jezelf, wat wil je ermee? Welke signalen zie je als je buiten loopt?

Familie opstelling

Een Familieopstelling is een manier om inzicht te krijgen in iets wat je bezig houdt, een moeilijke kwestie, een conflict of iets waar je in vast zit. Door je verlangen te gaan verwoorden en te zoeken naar obstakels die je tegen komt, kun je deze opstellen en gaan beleven en emoties ervaren. Het kan intensief zijn en een heel bevrijdende werking hebben. We creëren een veilige omgeving waarin het mogelijk is om iets van jezelf te onderzoeken.

Massage

Massage workshops waarin je elkaar een masseert, je geeft en je ontvangt een massage om te ontspannen en van te genieten. Massage is aanraken en aanrakingen zijn levensbehoeftes. Je ervaart je eigen lichaam door de aanrakingen van de ander. Signalen van jouw lichaam neem je waar. Het kan een eye opener of een bevestiging zijn van wat je al weet. In verbinding met elkaar is het een fijne warme massageworkshop. Zowel voor beginners en gevorderden de moeite waard, omdat jij het waard bent!

Tarot labyrinth

Dit geweldige bordspel heeft alle elementen in zich om samen een paar leuke uurtjes te hebben. In een groepje van 4 personen loopt ieder zijn eigen route op het bord. In dit spel onderzoek je een vraag en je krijgt verrassende antwoorden of richtingwijzers. Met humor, plezier een serieuze aspecten kun je het zo verdiepend maken als je zelf wilt.

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje. En dan een Dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden. Je installeert je onder een warm dekentje met je hoofd op een kussen en je ligt te wachten op wat komen gaat.

Deze heerlijke ontspannende workshop is er op 1e kerstdag en op nieuwjaarsdag. Altijd heerlijk om mee te maken.

Djembe

We trommelen het oudejaar uit met de djembe’s. Lekker los gaan met de ritmes, klanken en zang. Om mee te spelen en te dansen. Laat alle frustraties verdwijnen in het trommelen! Genieten van wat er in het samenspel ontstaat. Heerlijk een uur spelen.

In je kracht naar 2020!

Begin het nieuwe jaar volledig in je kracht! Nikita geeft workshops in NLP. Kijken naar je gedachtepatronen, emoties en gedrag, die naar geluk leiden of juist niet. In de workshop gaan we ons klaarmaken voor het prachtige jaar 2020. Alles wat ons niet meer dient filteren we eruit en laten we los. We omarmen onze kracht en unieke talenten. We gaan aan de slag met kernwaarden, kernkwaliteiten en de magie van ons brein. Met een heldere focus en richting de toekomst in.

 

 

Mandala tekenen

Een mandala is een cirkel of wiel (in de oude taal Sanskriet). Het staat symbool voor binnen en buiten, voor de oneindigheid van het leven. De beroemde psychiater Carl Gustav Jung noemde het ’de spiegel van de ziel’. Boeddistische monnikken maken prachtige zandmandala’s met heldere kleuren, of in andere culturen vind je ook mandala’s van groenten, fruit en zaden als dankbetoon aan de oogst. In deze workshop teken je zelf je eigen mandala. Na een basis opzet ga je met al je creativiteit je eigen persoonlijke mandala van maken. Wat ontdek jij in deze workshop?

Pantoum schrijven

Dat is een Tibetaans gedicht om over een thema dat actueel is voor jou te schrijven. Al schrijvende maak je een gedicht dat niet hoeft te rijmen. Het is als een ui die je afpelt om steeds een laagje verder naar binnen te gaan. Om verrassende ontdekkingen te doen. Je staat versteld van je eigen creativiteit en een verbluffend resultaat.

Blog Blijheid

Blog Vriendschap

Mindful

Hoe ben je met meer bewuste aandacht en zonder oordeel aanwezig  in het contact met anderen (partner, kinderen, collega’s etc.). Je krijgt inzicht in automatische reactiepatronen met name op stressvolle momenten en hoe je deze kan herkennen. Herkennen is de sleutel tot veranderen. We oefenen met mindful luisteren en spreken, een beginners mind en emotiemanagement.

NLP

De kaart is niet het gebied is een oefening uit NLP waarbij je eens anders kijkt naar een situatie. Vanuit meerdere invalshoeken benader je het onderwerp dat je inbrengt en dat geeft je verrassende inzichten. Het is ook een leuke oefening om elkaar beter te leren kennen.

Dansmeditatie

Je belevenissen in je dans ervaren! Dansmeditatie om lekker intuitief te bewegen op wat vanuit jou komt, met passende muziek om je te inspireren. Charissa Schipper zal deze workshop met mooie muziek begeleiden. Dans en ontspanning om van te genieten. 

 

Natuurwandelingen

Samen met natuurgids een heerlijk frisse wandeling maken in het natuurgebied ‘Uffelter Binnenveld’. De runderen, schapen en herten lopen er vrij rond. De natuur is er zeer gevarieerd met planten, bomen en water. 

Dorine heeft grote kennis van veel weetjes van de natuur in dit binnenveld. Ze vertelt er graag over en je zult verrast worden over wat je hoort.

 

Tarot kaarten

Interesse in tarotkaarten? Wil je er meer van weten? Dan is dit een kans! In deze actieve workshop om zelf te leren hoe je de Tarot kaarten kunt gebruiken en lezen voor jezelf. Je gaat aan de slag en leert verschillende mogelijkheden met deze kaarten. Charissa Schipper begeleidt deze workshop.

Om het vuur

Op oudejaarsavond is er een ritueel bij het vuur. Loslaten, achter je laten wat je niet mee wilt nemen. Wensen wat je wel wilt. Buiten, vuur, samen en een moment van stilte met elkaar. Het jaar samen ritueel afsluiten.

Yoga

“Lekker wakker worden met Dorien” Dit Jaar: Start met meditatie, dan warming-up en door met de Tibetanen, een serie die je energie geeft voor de hele dag, om te eindigen met een ontspanning. Volgend jaar: Warming-up, in meditatie terugblikken en vooruitkijken, serie de Tibetanen (hand-out beschikbaar) en we eindigen met een heerlijke ontspanning.

Muziek en zingen

Muziek en zingen met Yolanthe Cornelisse! Dat is een feestje op zich. Ze heeft wereldliedjes, kerstliederen om samen te zingen, een harp en gitaar om te begeleiden en nog meer andere mooie ideeën om het kerst event op te luisteren met muziek. Soms lekker naar haar harpspel luisteren, het ‘Wandelwoud’ beleven of een kerstverhaal spelen!

 

 

Dans met DJ Hugo

Dansen op  wereldmuziek, hippe eigentijdse muziek en alles wat lekker swingt! Onze DJ Hugo is er het hele oud en Nieuw festival en zal de avonden als DJ zijn (dans) enthousiasme op alle dansliefhebbers over brengen! Om heerlijk dansend aan het magische nieuwe jaar te beginnen!

Edelstenen

Edelstenen hebben een krachtige energetische werking. Stenen kunnen je energie geven en je ondersteunen met wensen of verlangens. Elk sterrenbeeld is ook gekoppeld aan een edelsteen. Je kunt soms de trillingen van de stenen voelen als je ze vast houdt. In deze workshop onderzoek je wat een steen voor jou betekend. En je gaat het ervaren met een handenmassage met ‘jouw’steen.

OudenNieuwFestival

Het oude jaar respectvol loslaten en vol energie het nieuwe jaar instappen.
Drie dagen plezier, ontdekkingen en waardevolle ontmoetingen.

Boekenstand

Karin van Eis heeft een ruim assortiment aan 2e hands boeken op het gebied van spiritualiteit die zij voor een zachte prijs te koop aanbiedt in haar boeken stand.

SAS circling en Vipassana

Danny Burns geeft een workshop Vipassana meditatie. Om helemaal stil te worden en ruimte in jezelf te vinden, ontdekken, ontspannen en aanwezig zijn in het moment zelf.
En hij geeft een workshop SAS circling waarbij je met elkaar deelt wat je bezighoudt. Een zachte en respectvolle manier om te delen en het helende effect te ervaren.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights