fbpx

Het was een zaterdag met veel energie, interesse en actie. Het dorp is blij met de nieuwe start van de camping. De locals zijn trots op hun mooie camping in het dorp en ze zijn zeer verheugd dat wij de camping weer nieuw leven in gaan blazen. Blij dat er weer iets gebeurd en er weer meer ‘beweging’ in het dorp gaat komen. We worden met open armen ontvangen en uitgenodigd bij bijeenkomsten van de toeristische sector. Men wil graag helpen waar het kan. Zo kwam het dat de handen op die zaterdag ineen werden geslagen om te helpen met het opruimen van de camping. We hoopten op een ploeg van ongeveer 12 (jonge) mannen. De tipi was ingericht voor een smakelijke lunch en koffie & thee stond klaar.Klussen met mensen uit het dorp 3 mei 2014 (Small)

Om half 10 kwam er een auto met een paar enthousiaste mannen, voorbereid met goed gereedschap bij zich. En  nog een auto, nu met een grote aanhangwagen erachter. En nog een auto met jongens en meiden die er ook zin in hadden om erbij te zijn en mee te helpen. En nog een grote jeep met een grote bak met ruimte voor spullen. En meer gereedschap…en nog een auto volgeladen…en nog een…! Uiteindelijk waren er maar liefst 25 personen die vol energie aan de slag wilden gaan…nee niet eerst koffie, dat komt later wel, ‘we gaan aan het werk, wat kunnen we doen?’  Dat was voorbereid en met enkele instructies gingen de handen uit de mouwen. In een rap energiek tempo werd er heel veel gedaan, opruimen, sorteren, afvoeren, afbreken, praten, lachen.…het ging maar door. Heel aanstekelijk en motiverend. De zon deed ook mee en het was lekker klusweer.

Tijdens de lunch kwamen mooie persoonlijke verhalen over de ervaringen met de camping.  De betrokkenheid van het hele dorp was duidelijk voelbaar een heel fijn. Na de lunch nog een paar klussen. Om 3 uur zag de camping er al weer een stuk frisser uit. Wat een energie! Wat geweldig en wat fijn. Nog een biertje op deze dag en aan het einde van de middag vertrokken alle dorpelingen weer huiswaarts.

Wat heerlijk om zo welkom te zijn in het dorp!
De BBQ als dank vindt plaats op een zaterdag eind juni.

Carla & Luc.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights