fbpx

Voelen dat je je lichaam bewoont

 

Massage is in de loop der jaren mijn leven binnengeslopen. Van huis uit kom ik uit een gezin waar aanraken en aangeraakt worden niet echt aanwezig waren. De liefde was er wel maar -zoals ik mij herinner- niet op een fysieke manier. Om me te kunnen overgeven aan massage ging ook niet als vanzelf. Ik heb zeker een bepaalde schroom moeten overwinnen. Ondertussen heb ik de kracht van massage enorm leren waarderen en zet ik hem regelmatig in als ik voel dat ik niet geheel aanwezig ben in mijn lijf.

 

Gewoon een fijne ervaring

Voor het eerst kwam ik met massage in aanraking tijdens een dagje uit naar een wellnesscentrum. Een eenvoudige rug en hoofdmassage. Puur voor de ontspanning. Het voelde heel fijn en ontspannend, maar om het echt te ontvangen en de waarde hiervan beseffen, daar was nog geen sprake van. Het was gewoon een fijne ervaring. Een ervaring die zich langzaam uitbreidde tot steeds dieper ontvangen en meer waardering.

 

Blootgeven blijft een ding

De afgelopen jaren heb ik de nodige massages ontvangen. Ontspanningsmassages, LomiLomi massage, hypnomassage, Ayurvedische massage en nog enkele andere. Ieder vorm van massage is een ervaring op zich. De LomiLomi massage is bij mij veruit favoriet. Hoewel ik enorm geniet van een massage, blijft het voor mij -iedere keer weer- een ding om me letterlijk bloot te geven. Allerlei gedachten schieten door mijn hoofd. Alles waar ik onzeker over ben -betreffende mijn lijf- passeert de revue. Ik heb gemerkt dat de hele setting, rondom een massage,belangrijk is voor de mate waarop ik me op mijn gemak voel en me aan een massage durf over te geven.

 

Steeds meer aanwezig

Massage volledig kunnen ontvangen heeft voor mij veel te maken met vertrouwen. Vertrouwen in de persoon die masseert en een gevoel van veiligheid. De sfeer van de ruimte en muziek dragen bij om me prettig te voelen. Als het voor mij klopt dan wordt het -eenmaal op de tafel- langzaam iets stiller in mijn hoofd. Steeds beter kan ik ontspannen en geniet ik van het gevoel van olie die wordt uitgesmeerd over mijn lijf. Handen die ritmisch bewegen en mijn lichaam stukje bij beetje steeds meer laten ontspannen. Ik ben steeds meer aanwezig in mijn lichaam en kom steeds meer in het hier en nu.

 

Zelf een massage geven

Afgelopen zomer volgde ik enkele workshops van Carla bij ‘Vakantie Anders’. Hoe spannend was dat om zelf ook massages te geven. Mijn faalangst maakte overuren, maar door de rustige uitleg van Carla kon ik me al vlug ontspannen en vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ik merkte hoe fijn ik het vond om mijn handen ritmisch over iemand anders zijn lijf te laten glijden. Hoe blij ik werd om iemand anders een mooie ervaring te mogen geven. Samen in een bubbel. Gefocust op waar je mee bezig bent. In verbinding. Het bracht mezelf ook helemaal in het moment. Ik ervaarde ontspanning in zowel het geven als het ontvangen.

 

Massage is geen luxe

Massage is voor mij een manier geworden om tot rust te komen. Meer uit mijn hoofd en zakken in mijn lichaam. Het is voor mij letterlijk een manier om beter te aarden. Ook brengt het mij in diepere lagen waar mijn hoofd niet bij kan. Emoties die vastzitten komen los. Massage is een vaststaand onderdeel geworden van mijn leven. Het is geen luxe maar soms iets wat gewoon nodig is om me in contact te houden met mijn aardse zijn. Het geeft een diepe verbinding. Aanraken en aangeraakt worden. Letterlijk voelen dat je leeft.

 

Arnie

 

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights