fbpx

Tijdens het openingsweekend met Pasen op de nieuwe locatie van Vakantie Anders in de Ardennen, adviseerde Luc mij om eens aan een mazzaze weekend met Carla in Drenthe mee te doen.

De eerst volgende keer bleek samen te vallen met mijn verjaardag en in het weekend van
16 – 18 mei te zijn. Ik twijfelde vanwege reeds gemaakte afspraken maar toen Carla mailde dat in dit massageweekend de rug centraal zou staan en er een workshop voetreflex massage gegeven zou worden, was ik snel om. Dáár had ik wel heel veel zin in en mijn lijf ook!

Gewapend met taart toog ik op mijn geboortedag (16 mei) richting Meeuwenveen. Lekker op tijd vertrokken ivm mogelijke files onderweg, heb ik de middag in het zonnetje tussen de Hunnebedden én op terras ’t Hunnebed doorgebracht.
De soep en als toetje de taart smaakten prima en de arm-massage als start van het weekend idem.

In het kennismakingsrondje trokken we allemaal een vraag om antwoord op te geven. Mijn vraag luidde welke bijzondere ontmoeting ik dit voorjaar heb gehad.
Ik moest daarbij denken aan de spontane likpartij van Suus, een Berner Sennen hond die sprékend op mijn overleden Saar leek en die in het bos van Zeist als vanuit het niets op me af kwam stormen, dicht tegen me aan ging zitten en mij tot een keer of 3 toe enthousiast in het gezicht likte.
Volgens zijn baasjes reageerde Suus nooit zo op ‘vreemden’ en dachten ze dat ik wel een speciaal soort energie voor honden moest hebben. Voor mij voelde het echter als een begroeting van Saar van ‘gene zijde’, dat het goed met haar is en ze veel van me houdt… Dat is wederzijds, ik had deze Suus zó mee naar huis genomen!

Héérlijk om de dag met yoga of een stiltewandeling (met gratis kikkerconcert!) te beginnen en de rest van de dag met massage bezig te zijn. Ofwel geven, of ontvangen, van beide heb ik erg genoten!mirjam b
In het verleden heb ik diverse cursussen gedaan en regelmatig gemasseerd. Dat is inmiddels jaren geleden maar het voelde weer net zo bekend en vertrouwd alsof ik het vorige week nog voor
t laatst deed. We waren met 12 deelnemers (3 mannen, 9 vrouwen) en met elkaar was het ook heel gezellig en eveneens al snel vertrouwd.
Heb veel geslapen dit weekend (en ik niet alleen) met name op de dag van de voetreflex workshop; met een relaxed en lekker doorkneed gevoel ging ik weer huiswaarts.

Een héérlijke Verjaardag ‘Anders’ met ook nog eens strálend weer, dat smaakt naar méér. Wie weet ben ik in juni weer van de partij als er een massageweekend is voor de deelnemers aan Mazzaze in de Ardennen……

Mirjam, met dank aan Luc voor deze hele goede tip!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights