fbpx

Veranderen:

Soms zou je de ander wel de nek om kunnen draaien, wurgen, achter het behang plakken of gewoonweg nooit en nooit meer willen zien. Soms zou je de ander willen veranderen. “Waarom begrijpt hij nou niet dat ik het zus en zo bedoel?” Of: “Waarom ziet hij niet in dat ik het beste voor hem voor heb, als hij maar gewoon even naar mij zou luisteren”. Oftewel;

“Waarom doet zij alles niet precies zoals ik dat graag zou willen, want ik heb volkomen gelijk in deze kwestie, en alleen ik kan inzien hoe je deze situatie het best kan aanpakken, toch?”

Zo ook gisteren; Mijn lief was aan het hannesen met snoeren en een televisie, en al vloekend en wel kreeg hij de boel niet aan de praat.

Ik, de techneut hier in huis, zou hem wel eens even helpen. Voordat ik het wist had ik de hele boel overgenomen en was hem drie verschillende opdrachten tegelijk aan het geven waardoor hij compleet in de war raakte.

En boos werd. Hij wilde het rustig op zijn eigen manier doen, niet alles tegelijk, op zijn manier. Oeps. Misschien is voor mij wel het allermoeilijkste om te leren, om de ander te laten. Gewoon in zijn eigen sop te laten gaarkoken totdat hij zelf inzicht krijgt, of niet. Want de kans is zelfs groter dat hij dat niet doet/wilt en zijn eigen pad kiest.

Een pad zonder goed of fout, ook een pad.

De ander veranderen is vaak heel nobel, maar al meteen een verloren strijd: “ik kan hem nooit veranderen in mijzelf”.

Emily

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights