fbpx

Na twee maanden in de Ardennen met VakantieAnders moet ik straks thuis weer omschakelen naar het leven van alledag. Daar is het goed, fijn met de kinderen, leuk werk, lieve mensen om me heen, maar toch ook heel anders. Het is weer een leven met veel afspraken, mijn agenda onthoudt het allemaal voor me en is mijn bijna onmisbare maatje. In de Ardennen heb ik geen agenda nodig, het leven hier heeft een duidelijke structuur die zich wekelijks herhaalt. Dat is heel fijn, zeker in deze tijd.

Van buiten naar binnen

Het is ook weer een leven binnen, vanuit huis. Alleen maar buiten om je te verplaatsen, een wandeling in het bos of misschien nog een paar keer op het terras in de herfstzon. Terwijl ik bij VakantieAnders de hele dag buiten ben, vanaf het moment dat ik uit mijn bed kom, tot ik er weer in ga. Met alles wat er is: de zon, wind, regen en heerlijke geur van het buiten zijn. Ik ervaar mijn zintuigen intenser, vind rust in het buitenleven en zie veel meer kleuren groen, verschillende bomen en de variërende waterhoogtes in de rivier. Alsof ik bewuster leef, meer oog heb voor zaken waar ik de rest van het jaar makkelijk aan voorbij loop. Bij de vijver hier vlakbij zit ik regelmatig op een bankje om te kijken naar de vissen, waterlelies en te genieten van de zon die op mij en het water schijnt. Als ik daar zit, voel ik de rust in mij, mijn ademhaling zakt en ik blijf nog wat langer. Alleen maar om te zijn.

Achter mijn huis thuis loopt een beek, staat ook een bank, ik neem nooit de tijd om er eens op te gaan zitten. Dat komt ook door het voorbijrazende verkeer ernaast. Het komt simpelweg niet eens in mij op om dat te doen! Er zal toch best een fijne plek met bankje te vinden zijn, moet ik daar eens naar zoeken?

Mijn plek in de community

Hier op deze plek in de Ardennen creëren we een community waar gelijkgestemden samen komen en vakantie vieren, zes weken lang. Er is aandacht voor elkaar, positiviteit, persoonlijke ontwikkeling, samen zijn en samen delen. Veel gesprekken gaan over de essentie van jezelf en van het leven. Een heerlijk warm bad vol herkenning, ontmoetingen en genieten van elkaar en de natuur. Jezelf kunnen zijn in een groep en dat het goed is wat je doet. Aansluiten of even alleen met jezelf.

De community mis ik ook als ik weer thuis ben. Het is fijn om er een lange periode in te zijn en mijn eigen rol en plaats erin te hebben. Gewaardeerd en gedragen worden. Veel massages kunnen geven, zowel in workshops als individueel, met volwassenen en met kinderen. De ontdekkingen van anderen daarin kunnen zien en meebeleven. Andere workshops, zoals de godinnenavonden, mandala tekenen, panthoum schrijven, maya tzolkin en wakker worden met yoga. Heerlijk om dat te doen met mensen die het daar ook zo naar hun zin hebben. Elke week weer de uitdagingen van een nieuwe groep te kunnen omzetten naar successen. Het is heerlijk in deze community.

Weer naar huis

Ik koester mijn zomerleven. Heb veel verhalen van mooie of bijzondere ervaringen van mensen; ik neem deze mee. Ik heb ook zin om naar huis te gaan, met de luxe van een eigen huis, dat altijd zo gewoon is en nu heel even bijzonder; een eigen douche, toilet en alles dichtbij elkaar! En weer tijd om even alleen met mezelf te zijn. En de ideeën en plannen voor het najaar vorm te gaan geven. Ik neem een paar dagen de tijd voor het omschakelen en in het ritme van thuis te komen. Gaat lukken.

Carla

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights