fbpx

11 tips om te groeien in liefde

Liefde is energie, is een gevoel waar je blij en gelukkig van wordt, het is er altijd als je het kunt zien. Vraag iemand wat liefde is en je krijgt een ander antwoord. Dat geeft aan hoe groot het is. Er wordt veel over de liefde gezongen, geschreven en gedroomd.
Met liefde om je heen kun je groeien en je verder ontwikkelen. Liefde is een werkwoord waar je elke dag aan moet ‘werken’. Als je in liefde wil blijven moet je haar blijven voeden. Hoe kun je groeien in liefde?

1 Toon lef om open te communiceren over jouw verlangen.

Wat wil jij graag, welke wensen heb je? Maak ze bespreekbaar met de ander op een respectvolle wijze waarin je elkaar hoort en ziet.

2 Geef elke dag een compliment aan iemand omdat je dat wilt en meent.

Zeg wat je fijn vind aan iemand of iets anders. Spreek het uit en het geeft jezelf en de andere een fijn gevoel, er ontstaat verbinding.

3 Beheers je jaloezie op prestaties van de ander.

Spreek je waardering voor de ander uit. Zeg hoe trots of blij je voor de ander bent dat deze prestatie behaald is. Natuurlijk mag je erbij zeggen dat jij dit ook wel wil en dat je eraan werkt om dit te realiseren.

4 Zeg aardige dingen over de ander.

Zonder dat hij erbij is en misschien nooit weet dat je dit gezegd hebt. Een positieve opmerking geeft een goed gevoel, en juist ook in afwezigheid van de persoon waar het over gaat.

5 Heb vertrouwen hebben in de ander.

Laat dat het uitgangspunt van je relatie met de ander zijn. Een positieve gedachte die je voedt om tot iets moois te komen.

6 Wordt niet boos als je je beledigd voelt.

Door tegen jezelf te zeggen ‘het is geen drama wat hier gebeurd’.

7 Als eerste sorry zeggen.

Als je ruzie met iemand hebt gehad, het maakt je sterker en je bent niet de verliezer, maar juist degene die de brug naar herstel maakt

8 Glimlach elke dag.

Een vrolijk gezicht maakt de wereld milder en het werkt. Een glimlach opent en nodigt de ander uit tot contact.

9 Geef eens iets gratis weg wat je ook had kunnen verkopen.

Iets waar je iemand anders blij mee maakt of waar hij of zij naar verlangt.

10 Houd zomaar van iemand zonder dat terug te verlangen.

Liefde is sympathie, compassie en begrip voor de ander.

11 Kies de juiste woorden om je gevoelens over te brengen.

Liefde is aardig en vriendelijk. Bekritiseert, kleineert en veroordeelt niet en kiest fijne duidelijke woorden bij jouw gevoel.

Carla
Febr 2018.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights