fbpx
Van onze gastblogger Inge Ketels

Hou je van dat gevoel als je relaties stromen? Je voelt je goed in je vel. Je zoon maakt zijn huiswerk en ruimt op. Je partner, als ie er is, doet zijn ding. Je collega’s zijn aardig. Jij, je laveert daar door en voelt je prettig.
Andere keren stroomt het helemaal niet. Zoon pruttelt. Met partner hobbelt het. Collega’s liggen dwars. Je voelt je onprettig en baalt ervan.  We hebben de neiging te wijzen naar wat buiten ons is, als we ons onprettig voelen. Ik voel me slecht omdat…

Zelf bepalen

Stel je voor dat we perfect de mogelijkheid hebben om zelf te bepalen hoe we ons voelen? Niet geconditioneerd leven – hoe je je voelt is een reactie op wat er buiten je gebeurt – maar onvoorwaardelijk. Kiezen voor je goed voelen. Telkens opnieuw daar weer jezelf in shiften.
Elk moment heb je die keuze. Om op te schuiven richting een beetje beter voelen, wat meer opluchting.

Dat kan je doen door bijvoorbeeld een gedachte te vinden, die net iets beter voelt. Bijvoorbeeld van ‘Wat een snertweer’ je focus verleggen naar ‘Straks met een heerlijke kop thee gezellig thuis!’. Of van ‘Hij doet vervelend.’, doelbewust gaan kijken naar positieve aspecten ‘Hij heeft dat goed opgelost.’

Afstemmen

Het bijzondere eraan is dat hoe meer jij kiest om je goed te voelen, hoe meer leuke dingen op je pad komen, hoe makkelijker je relaties stromen, hoe meer kansen je krijgt, hoe leuker je werk is.

Je afstemmen op je eigen ‘goddelijke’ kern, je telkens weer verbinden met je eigen goed voelen, is het meest belangrijke in je hele leven. Die relatie met jezelf bepaalt zoveel. Stroomt het in jou, dan stroomt het ook in je relaties en je leven.

Wil je hier deze zomer mee aan de slag? Van 5-12/8 helpt Inge Ketels je naar meer Stroom in jezelf. We gaan delen van onszelf ontdekken, spelen met en omarmen wat er is, tools leren om jezelf te shiften, zodat het weer prettig stroomt en je erna handvaten hebt om ook thuis weer de shift te maken naar meer stroom.

Inge Ketels van Bureau Stroom is ondernemer, coach en faciliteert richting goed voelen in jezelf en zo het beste van jezelf in de wereld zetten.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights