fbpx

Afgelopen kerst was het alweer de vierde keer dat ik naar Vakantie Anders kwam.
Mijn eerste keer was in de zomer van 2013, toen ik een nogal heftige periode achter de rug had. Een beetje onzeker ging ik er naartoe: zou het wel leuk zijn…? Maar al gauw bleek dat ik bij de mensen van Anders helemaal op mijn plek was. Niemand kende daar mijn verhaal, wat een bevrijding was, en ik kon eindelijk gewoon weer eens lekker mezelf zijn. En blijkbaar werd dat nog gewaardeerd ook! Uiteindelijk ben ik niet één, niet twee, maar wel drie weken gebleven. Behoorlijk uitgerust en Anders ging ik weer naar huis.
In 2013 ging ik naar de eerste editie van Kerst Anders. Ik kwam er een hoop mensen tegen die ik in de zomer ontmoet had. En dat gebeurde weer in de zomer van 2014.
Telkens was het weer een gevoel van thuiskomen (heerlijk!), en pakten we de draad weer op. Wat wel een verschil was, was dat ik zelf Anders was. In mijn leven thuis waren een hoop dingen veranderd: ik had een boel stappen gezet en een nieuwe start kunnen maken. Vakantie Anders kwam voor mij elk half jaar terug, en was daarmee niet alleen een thuis geworden, maar ook een soort meetlint van mijn leven. Elk half jaar merkte ik dat ik weer een stuk verder was gekomen en het leek wel of Vakantie Anders dat markeerde.
Afgelopen kerst was mijn vierde keer. Inmiddels verhuisd was ik echt aan mijn nieuwe start begonnen. Toen we op de laatste dag het Tarot-Labyrinth-spel speelde kwam voor mij de bevestiging: het spel stuurde me telkens naar het eindpunt en de vrijheid. Ik ben de goede weg ingeslagen, heb mijn leven op de rit. En, néé, ik wil nu even niet meer veranderen, ik ben al Anders en gelukkig. Wat prachtig was om te zien was dat er nu weer ándere mensen waren die besloten om een nieuwe start te maken, of die ik zelfs tijdens deze dagen zag veranderen. En wat een sterke mensen! En dat is denk ik wat alle Anders-mensen bindt: mensen met misschien een verhaal, maar ook met een sterke wil om er wat van te maken, Anders te worden, in verbinding met elkaar. Wat heerlijk om dit steeds weer mee te mogen maken! En nee, op dit moment ben ik tevreden met hoe het is en wil ik even niet anders, maar ik hoop wel dat Vakantie Anders het thuis blijft dat het inmiddels voor mij is geworden.

Inger

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights