fbpx

Ik ben bij VakantieAnders terechtgekomen door een bezoek bij een paranormale beurs. VakantieAnders  was daar aanwezig en ik ben ze daar dan ook tegengekomen. Bij de stand van VakantieAnders had ik met Carla gepraat. Carla zei: “dit is iets voor jou!”, toen was ik eigenlijk gelijk al overgehaald. Ik heb toen een flyer van hun meegenomen en bekeken, dat was al genoeg om te besluiten dat ik wou gaan. Ik heb de website niet eens bekeken.

Zomerweken

Mijn eerste bezoek aan VakantieAnders was bij de zomerweken in 2011. Het jaar daarna  (2012) ben ik er weer geweest. Eerst was het de bedoeling om daar twee weken te zijn, maar door de kortingsactie (de laatste week werd voor de helft van de prijs aangeboden) heb ik week 8 er ook nog aan vastgeplakt. Het feit dat ik zo lang wou blijven zegt genoeg..! Daarnaast ben ik ook bij Oud en Nieuw geweest. Dit was echt super! Er werd gedanst, we gingen met elkaar eten en er werd een ritueel gehouden. Ook waren er een paar workshops, zoals massage. Er was zo’n 90 á 100 man aanwezig.

Body en Mind

Ik neem veel deel aan de workshops en activiteiten die gegeven worden bij VakantieAnders, maar niet aan alles. Ik heb bijvoorbeeld een cursus Body & Mind bij Ewald gevolgd. Dit was wel heftig, maar het heeft heel veel goeds bij me teweeggebracht. Er gebeurde veel in die week. Ook heb ik bijvoorbeeld een cursus Improvisatie Theater gedaan dit jaar. Dit was ook echt super! Met sommige workshops heb ik niet zo veel, zoals Klanken of Sjamanisme, maar dat is oké. Ik ben blij dat het iets kan toevoegen voor andere mensen.

Samen, verbinding en gezellig

Wat mij zo aanspreekt is de verbinding tussen de mensen. Die is er heel snel. Er zijn veel gelijkgestemde mensen die bij VakantieAnders komen. In mijn omgeving miste ik een beetje mensen die hetzelfde dachten als ik. In de zomerweken waren er juist heel veel mensen waarmee ik op één lijn lag. Ik kan daar gewoon mezelf zijn, en dat vind ik heel prettig. Ook heb ik elke keer als ik bij VakantieAnders ben het gevoel dat ik persoonlijke groei en ontwikkeling mee maak. Vooral de eerste keer in de Ardennen. Daarnaast kom ik daar erg tot rust. Als ik VakantieAnders in drie woorden zou moeten omschrijven, dan zou dat ‘samen’, ‘verbinding’ en ‘gezellig’ zijn!

Gijs van den Heuvel

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights