fbpx
Ervaren, ontdekken en beleven! Elke week weer workshops en activiteiten om van te genieten, samen met anderen. Bij de maaltijden en het kampvuur zijn er nog meer ontmoetingen om na te praten, te dansen en te luisteren.

Onze bekende formule met workshops en activiteiten blijft bestaan en zal ook deze zomer weer zeer gevarieerd zijn. De summerschools en de specials worden eraan toegevoegd. Lees er hier alles over.

Mazzaze  Massage

Carla Mazzaze Massage in zomerweken bij VakantieAnders

Vol massage variatie met invloeden uit de oosterse, de klassieke, de dynamische, hawaiiaanse en wellness massages! Carla Pleijers biedt twee unieke massage weken in een massage arrangement. In alle weken is er massage, in workshops of arrangementen.
Massage om te geven en te ontvangen, massage als manier om te ontspannen.
Of een massage voor jezelf boeken, dat kan ook.
Dè ideale combinatie in je vakantie!

Schijf je nu in!

Healing TAO

Tao betekent ‘de natuurlijke weg’. En zeg nou zelf… wat is er nu fijner tijdens een vakantie in de mooie natuur van de Ardennen dan jouw eigen natuurlijke weg te onderzoeken? Guido Kwikkers neemt je mee in de TAO curus.
De Tao spoort ons aan onze innerlijke kracht aan te boren en te ontwikkelen. Healing Tao is een uniek en praktisch systeem voor zelfheling en zelfontwikkeling, gebaseerd op oude taoïstische tradities. Healing Tao is een proces waarin je op een ontspannen manier tot een harmonische integratie van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele leven komt.
Tijdens de cursus bij Vakantie Anders werken we aan de gezondheid van ons lichaam en geest door de natuur in te schakelen. De vijf traditionele elementen uit de Chinese gezondheidsleer –metaal, water, hout, vuur en aarde- gaan we opzoeken en inzetten voor heling en vitalisering van onze organen. En niet te vergeten de –misschien wel meest effectieve meditatie uit de taoïstische traditie- innerlijke glimlach. Een heel lichaam dat van binnen en van buiten glimlacht…dat is pas vakantie! Al met werken we aan:Meer energie en vitaliteit… Sterker mentaal en emotioneel evenwicht…
 Meer ontspanning en uitbreiding van zelfbewustzijn…
www.tao2work.nl | Guido Kwikkers

Schrijf je nu in!

Familie opstellingen

Open- en Ontmoet jezelf
Luc bij watervalTijdens deze workshops werken we met het principe van (familie)opstellingenwerk volgens Bert Hellinger. De focus in deze workshop is pragmatisch en gericht op het hier en nu. Wat heb je nodig om een nieuwe uitdaging aan te gaan, een stuk verleden los te laten of belemmering op te lossen om verder te gaan. In een opstelling ervaar je heel direct jouw thema en wat je daarin nodig hebt. Je zult jezelf intensief ervaren en dit kan ook zo zijn voor diegene die meedoen aan de opstellingen. Ieder heeft natuurlijk zijn/haar eigen thema maar het bijzondere is dat alle aanwezigen betrokkenheid voelen en positief delen in de oplossing. In elke zomerweek zijn er één of meer familie opstellingen met Luc Uiterwijk.

 

Schrijf je nu in!

Djembe

Musiceren doe je met je gevoel, vindt Amara. Muziek maken is plezier maken. Hij straalt het uit tijdens zijn lessen, en natuurlijk ook bij zijn eigen optredens. Hij speelt vaak en graag in wisselende groepen. Tijdens twee zomerweken in augustus is Amara erbij en zal veel djembe en andere muzikale workshops geven en ons mee laten genieten van de andere instrumenten die hij kan bespelen!
www.djembe-amara.nl | Amara Diabate

 

 

Natuurbelevingswandelingen

Natuurbelevingeswandelingen met DorineNatuurgids Dorine neemt je mee door de bossen over de heuvels naar mooie vergezichten waar de stilte voelbaar is. Onderwijl vertelt ze veel over de planten, bomen en andere wetenswaardigheden over wat er te zien en ervaren is in de natuur. Omdat ze zelf zo van wandelen houdt heeft ze al veel mooie routes en paden ontdekt.  Ze neemt je graag mee op pad! Deze natuurbelevingswandelingen met Dorine zijn erg de moeite waard.
Bovendien verzorgt Dorine de helende plantjes en kleurrijke bloemetjes voor de workshops rituele voetenwassingen met voetenmassage. Een waar genot!

 

Schrijf je nu in!

Yoga

Katja Yoga in de zomerweken bij VakantieAndersKatja Toom  heeft een brede achtergrond als logopediste, pedagoge, energetisch therapeut en nu ook yoga docente. Bovendien is Katja al jarenlang trouwe gast bij VakantieAnders. Deze zomer gaat zij een yoga cursus geven waarin naast yoga oefeningen ook meditatie en bewustzijn aan bod komen. Vanuit een positieve en enthousiaste flow neemt ze je een hele week mee in een yoga cursus. Daarbij is er geen goed of fout, geen beter en slechter, het is goed zoals jij bent en het is goed wat jij kunt doen, en wat jouw lichaam jouw vertelt.

‘We gaan elke ochtend lekker in ons lijf vakantie vieren. Het hele jaar zijn we veel bezig met ons hoofd en deze laten we buiten de tent want het is vakantie.
Hiervoor gebruiken we yoga in verschillende vormen. We gaan kennismaken met de acht geledingen van raja yoga met de niveaus van:

Yamaverwijst naar de vijf onthoudingen -Ahimsa: geweldloosheid -Satya: waarheid –  -Asteya: niet stelen -Brahmacharya: kuisheid -Aparigraha: afzien van bezittingen
Niyamaverwijst naar de vijf voorschriften  -Shaucha: lichamelijke reinheid -Santosha: bron van de allerhoogste vreugde -Tapas: brandende ijver -Svadhyaya: zelfbeschouwing -Ishvarapranidhana: overgave tot de aanbidding van Ishvara
Asana: lichamelijke oefening
Pranayama: ademhaling
Pratyahara: terugtrekking in de zintuigen
Dharana: concentratie
Dhyana: meditatie
Samadhi: volledige overgave /integratie
En Kundalini yoga …………………..Yoga nidra…….
Neem je je eigen mat mee en een lekkere deken voor de savasana?’

Schrijf je nu in!

Theatersport

Nieuw dit jaar bij VakantieAnders is de theatersport, of beter gezegd, terug van weggeweest! Improvisatietheater, inspringtoneel met veel ludieke en grappige oefeningen om helemaal vrij te zijn en met humor te genieten van deze heerlijke workshops.
Luc Uiterwijk en Hieke krijgsman nodigen je uit om mee te doen!

Schrijf je nu in!

Coachen met paarden ‘in Contact met…..’

Je staat op een kruispunt in je leven. Er zijn een aantal dingen waarvan je weet dat ze niet meer bij je passen, maar je weet nog niet helemaal precies wat wel. Je staat open voor nieuwe dingen, het onbekende, maar je wilt ook trouw aan en in verbinding blijven met jezelf.
In de workshop coachen met paarden onder leiding van Renate Rijnaarts getiteld ‘In Contact met… …’ ervaar je op een laagdrempelige manier hoe coachen met paarden voor jou werkt. Je wordt professioneel begeleid bij het onderzoeken van de vraag ‘Hoe kom of blijf ik in contact met… …’.
Paarden reageren op non-verbale communicatie, op je belevingen en behoeftes. Zij geven uitdrukking aan wat je wel ervaart, maar waar je je soms niet bewust van bent. Dit levert jou antwoorden op, die je met piekeren en nadenken niet kunt bedenken.
Na de workshop ‘In Contact met… …’* Heb je inzichten opgedaan die je met alleen nadenken, niet op kunt doen.* Heb je ervaren hoe waardevol een coachsessie samen met paarden is.  * Heb je concrete antwoorden op de vraag ‘Hoe kom of blijf ik in contact met… …’. * Heb je genoten van een ochtend samen met de paarden, die ook nog eens super waardevol is!
Deze workshops zijn er meerdere keren per week in kleine groepjes en je kunt je hier ter plaatse voor inschrijven ( niet eerder).
Renate RijnaartsCoach in samenwerking met paarden | www.Beleef-Coaching

Schrijf je nu in!

Lichaamswerk  EI cyclus

lichaamswerker Gemma van der HeijdenEI cyclus, wording en creatie
Laat je verrassen en ontroeren door je eigen EI (jouw unieke jij!) en die van anderen. Op een speelse en creatieve manier gaan we ervaringsgericht bezig met wat er in jou leeft.
Het lichaam is een enorme bron van wijsheid. Met de EI cyclus kom je weer dichterbij je eigen bron.

D.m.v. beweging, adem, gewaarwording en stil zijn, maak je contact met sensaties, gevoelens en gedachten die in jouw lijf aanwezig zijn. We kijken wat zich laat zien, de boodschap die het jou te vertellen heeft en welke impuls naar buiten wil komen. Dit kan zijn door beeld, woord, gebaar of klank …
We sluiten af met het maken van een tastbaar souvenir en het delen van je bevindingen.
Nodig: Makkelijk zittende kleding waarin je vrij beweegt. Flesje water. Kleedje.

Gemma heeft bodymindopleidingen gedaan voor lichaamsgericht therapeut en is recent bijgeschoold voor systemisch werk. Sinds 2008 heeft ze een eigen praktijk als zelfstandig ondernemer. | www.eigem.nu

Schrijf je nu in!

Klanken!

Louise Pohlkamp is thuis in de wereld van klank. Daarin maakt ze gebruik van klankschalen, stemvorken, meditatie en chakra’s. Bovendien kan Louise je via numerologie en /of astrologie inzicht geven in jezelf, wat zeggen jouw geboortegetallen jou.
Louise komt verschillende klank workshops geven in onze zomerweken.

 • Workshop Klank vanuit de psychologie van de chakra’s  In deze workshop leer je hoe je chakra systeem werkt en hoe je chakra’s in balans worden gebracht dmv klank. Je energiesysteem zal beter doorstromen
 • Workshop Klank met Meditatie In deze workshop beleef je een innerlijke klankmassage Deze Klankmeditatie werkt op je dna en je celgeheugen
 • Workshop Fonoforese (stemvorken) met Astrologie en de planeten
  In deze workshop luister je naar de frequenties van de belangrijkste planeten in je horoscoop. Ook kan er een astrologiekaart getrokken worden
 • Workshop Hartfrequentie voor diepe ontspanning en relaxatie
  Met de klankfrequentie  (432 Hz) van een kristallen HART klankschaal kun je door deze oertoon je hoofd leegmaken en kun je de resonantie in je hart ervaren
 • Workshop Klank met kaartlegging  In deze workshop
 • Workshop Klank en numerologie  In deze workshop krijg je inzicht in cijfers en letters en berekenen we je geboortedatum Hierbij kun je ook klank ervaren die je naam en geboortedatum versterkt in energie
  www.bedrijfstransformatie.nu

 

Beeldhouwen
Krachtstok maken

Melinda de Hond heeft een passie voor beeldhouwen, schilderen en boetseren. In de komende zomerweken biedt zij een cursus beeldhouwen aan. Samen kijken naar de steen en zien wat er is, wat hij doet en welke creatie je ervan kunt maken. Het genieten van het beeldhouwen staat voorop. Een mooie weg naar een eigen creatie van steen!
In haar workshop krachtstok maken ga je ook op een creatieve manier aan de slag voor jouw eigen persoonlijke stok.
Intuïtief tekenen en energetische waarnemingen ervaren zijn mogelijkheden die er kunnen ontstaan als Melinda in de zomerweken is.
www.dekrachtvancreatie.nl

Schrijf je nu in!

Lachyoga

Heerlijk lachen omdat het mag, het blije kind in je aanspreken en naar buiten brengen. Lachyoga ontspant, verbindt en geeft energie. Lachyoga is er voor jong en oud. Een lachyogaworkshop omvat yogaoefeningen, improvisatieoefeningen, lachyogaoefeningen, klapritmes en een lachmeditatie. Als je een open houding, overgave en een tikkeltje lef meebrengt, dan gaat het (nep)lachen vanzelf!

Schrijf je nu in!

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen,mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden!

 

Schijf je nu in!

 

mandala tekenen  klankschalen  Inspiratiereis zomerweken 2017 VakantieAnders

 

 

 

* Wijzigingen voor behouden!

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights