fbpx

En dan zitten we alweer eind 2017, in de feestmaand. Dit jaar ga ik Oud en Nieuw voor de 3e keer vieren in Havelte.

Het is inmiddels 6 jaar geleden dat ik VakantieAnders per toeval tegenkwam toen ik aan het zoeken was, op internet naar een leuke vakantie voor mij en mijn 2 dochters, toen 14 en 10 jaar. Ik kwam uit bij VakantieAnders en daar hebben we in de zomer van 2012 een tipi gehuurd. In de loop van de tijd heb ik aan diverse activiteiten meegedaan. Ook met het oudennieuwfestival.

Omdat oud en nieuw vieren in je eentje met kinderen best wel een dingetje kan zijn ben ik dit samen met mijn jongste dochter in 2013 gaan vieren bij VakantieAnders. Best wel spannend. We kenden wel een aantal mensen maar of die er ook zouden zijn dat wisten we natuurlijk niet.

In mijn dagboek kwam ik toevallig 2 stukjes tegen die ik toen, in 2014/2015 en 2015/2016 had opgeschreven, ik wil deze best met jullie delen, zeker omdat ik weet dat het best eng kan zijn om de stap te nemen om oud en nieuw op een andere manier te vieren. En misschien is het wel een ‘dingetje’ om ergens alleen naar toe gaan. Ik had het geluk dat de eerste keer mijn dochter meeging.

2-1-2014
Ben samen met E. naar Havelte geweest, daar hebben we met VakantieAnders samen met een groep van 55 mensen oud en nieuw gevierd. Was bijzonder en weer fijn. Fijne sfeer is daar altijd. Zo was er een ritueelrondom oud en nieuw, je laat iets los van 2013 omdat je dat niet mee wilt nemen naar het nieuwe jaar.. Dit schreef je een briefje en gooide dit vervolgens in het vuur. Ik heb dit gedaan, best bijzonder om mee te maken dat al die mensen die er waren dit deden.

30-12-2014
Morgen is het oudejaarsdag en de meiden gaan hun eigen weg, de 1e keer ben ik alleen, ik zie dit natuurlijk aankomen maar wil het niet. Daardoor doen we allemaal iets anders. Ik vind het lastig maar weet dat dit ‘erbij’ hoort. Ik ga dus alleen naar Havelte en dat voelt raar. Gelukkig komen er veel bekenden en zal het zeker gezellig worden! Er zullen vast leuke mensen komen en tijdens de workshops maak je best snel contact met iemand die daar ook is. Dat heb ik al eerder gemerkt tijdens de keren dat ik bij VakantieAnders was.

Ik vind het nog steeds spannend om ergens alleen op af te stappen maar weet dat het mij ook sterkt om te zien dat het mij wel telkens lukt. En dat ik dan terug kan kijken op fijne ontmoetingen en gezellige momenten. Dan kan ik mezelf een schouderklopje geven omdat ik het toch maar weer gedaan heb. En ik voel dan ook dat ik toch meer kan dan dat ik ooit gedacht had te kunnen. Dat is leuk om te ervaren en dat geeft mij dan weer energie en de moed om weer door te gaan. Dus ook dit jaar ga ik er weer voor om in Havelte oudennieuw te vieren.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights