fbpx

 

Nu even ophoudenTijdens mijn stage bij VakantieAnders houd ik o.a. VakantieAnders op Pinterest bij. Er staan niet alleen prachtige plaatjes op maar ook heel veel pakkende “Anders” teksten. Ik vind het dan ook
heerlijk om rond te struinen op pinterest en de mappen die ik heb aangemaakt zoals “omdenken” en “wijsheden” maar ook “vriendschap” te vullen. Dit zijn ook wel mijn favorieten. Ik slurp teksten in mij op en probeer deze ook in het dagelijks leven toe te passen. Met de neiging om zelf controle te
hebben en te houden is het toch heerlijk om te denken: Het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht.
Wat ik ook zo’n heerlijke tekst vind: Nu even ophouden met maar doorgaan. En zo is het toch ook? We vliegen en hollen wat af op een dag en ik vraag me dan af of dit echt nodig is. Vaak biedt mij juist een moment van rust nieuwe energie om weer verder te kunnen. Het resultaat is dat ik aan het einde van zo’n “bewuste” dag, veel meer voldoening ervaar. Zo kies ik soms als extra cadeautje voor mezelf om op maandag de week te beginnen met yoga. Maar op een of andere manier lukt het me niet om dit in mijn wekelijkse systeem op te nemen. Het zijn toch weer keuzes die ik moet maken. Relaxt beginnen maar dan aan het einde dag constateren dat wat ik die dag heb gedaan toch teveel is geweest. ISoms is anders doenk blijf zoekende en het uitproberen. Wat is goed, voelt lekker en heb ik baat bij.
Dat is ook een van de redenen waarom ik zo uitzie naar mijn vakantieweek in de Ardennen. Dat ik mee kan doen aan activiteiten en workshops die passen bij mijn interesse en bij mijn energie. Of ik nu ook daadwerkelijk deel ga nemen aan yoga, djembé of andere activiteiten of ik beleef het door de lens van mijn fotocamera, alles is goed. Vrijheid in keuze……..Hoe relaxt is dat?! heerlijk!

Tot in de zomer!

Irene

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights