fbpx

Hier ligt het dan. Op mijn eigen tafel. Ik kan het aanraken, het boek ‘30 jaar Anders’. Het boek dat ik ter ere van 30 jaar VakantieAnders zo graag wilde maken. Samen met Luc heb ik drie zware dozen met mijn boeken opgehaald. Het moment bij de drukker waarop ik het in mijn handen kreeg gaf me kriebels in mijn buik, mijn hart maakte wat sprongetjes en ik heb drie minuten met een schaapachtige glimlach naar het eerste exemplaar staan staren, aan de balie.

Geluk

Dit avontuur voelde al de hele tijd als een zwangerschap en nu is het alsof ik in pasgeborene in mijn handen heb. Toen ik mijn kinderen kreeg koesterde ik de baby’s en wilden ze de eerste dagen helemaal voor mezelf houden om van dat kleine wonder in mijn armen te genieten. Dat gevoel heb ik nu ook. Ik wist niet dat het kon, ik dacht dat de baby’s mijn grootste geluk waren. Maar het is echt hetzelfde gevoel: trots, ontroering, plezier.  Ik heb de boeken nu al een paar dagen in huis, heb ze betast, eraan geroken, helemaal bekeken en van voor tot achter gelezen. 

Kraambezoek

Nu ben ik er klaar voor om het boek  ‘30jaar Anders’ met de grote buitenwereld te gaan delen. Een paar intimi heb ik al wat laten zien. Mijn zoon en zijn vriendin kwamen speciaal even langs om de boreling nieuwsgierig en belangstellend te bewonderen. Het leek wel een kraambezoekje. De beschuit met muisjes ontbraken nog maar net. 

Persoonlijke verhalen

Elk verhaal in ‘30 jaar Anders’ is een persoonlijk verhaal van de gasten van VakantieAnders, ik ben hen heel dankbaar dat ze het hebben willen vertellen en dat wij het in dit boek mochten zetten. Met een team van interviewers hebben we naar al die oude bekenden en nieuwe vrienden geluisterd en hun verhalen opgetekend.

Eén van de interviewers heeft Luc gesproken. De grondlegger van VakantieAnders. Zijn verhaal is natuurlijk lang en bevat vele aspecten uit zijn 30 jaar Anders. Dat verhaal hebben we in stukjes geknipt en verspreid over het hele boek. Aan het begin en aan het einde, daarmee maakt Luc’s verhaal de cirkel rond.

Ik werd zelf geïnterviewd en onze kinderen hebben in tweetallen ook hun verhaal gedaan. Luc’s kinderen zijn opgegroeid met Vakantie Anders, en mijn kinderen waren jonge tieners toen ik Luc leerde kennen, en ook zij mee mochten naar VakantieAnders.

Bijdrage aan de wereld

Als ik alle titels  van ‘30 jaar Anders’ op een rij zet, geeft dit boek een prachtig overzicht van hoe verschillend de Anders-deelnemers VakantieAnders beleven. Daardoor voelt ons werk als een enorme rijkdom. En als iets dat echt iets bijdraagt aan een mooiere wereld.

Boekpresentatie

Aanstaande zaterdag is de boekpresentatie op een prachtige bosrijke natuurcamping in Odoorn. Met trompetter geschal worden ‘mijn’ boeken op het Andersfeest op 13 mei de wijde wereld ingelaten. En zo wordt de geschiedenis van VakantieAnders naar de toekomst gebracht. Iedereen die eraan meewerkte, iedereen die haar verhaal deed en iedereen die ons boek gaat lezen ben ik dankbaar, dat we deze fantastische ervaringen met elkaar kunnen delen. Dat is pas Anders.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights