fbpx

Op zondag ochtend komen de deelnemers van de massagecursus de tent in, ik ben er al en heb een lekker muziekje opgezet en wacht af wie er komen gaat. Het is heerlijk weer, vanuit massage tent kijk ik over de weilanden de heuvels van het Limburgse Geuldal in. Ik ben bij de zomerweken van VakantieAnders, de tweede week is gisteren van start gegaan en vandaag beginnen de cursussen. Er is keuze uit de massage cursus en de Innerlijke familie. Voor een aantal gasten een lastige keuze en andere weten het al meteen. Het is allebei goed.

Beschaving

Ik heb plaats voor 12 mensen maximaal. Dat is een mooi aantal. Het gaat in deze cursus vooral over aanraken, over ervaren wat dat met je doet in zowel het geven als het ontvangen. Want ook als je geeft ontvang je iets en als je ontvangt geef je ook iets. Het is net als bij de sauna, daar hangt bij de ingang een boordje met ’Beschaving vraagt om kleding, ontkleden vraagt om beschaving’. De eerste keer dat ik het las moest ik er even over nadenken, maar nu snap ik het en vind ik het mooi.

Fijne mix

De eerste deelnemers komen binnen, een stel dat het meteen wist. Ik ken haar, ze heeft vaker bij mij meegedaan en nu is ze hier samen met haar man.  ‘Fijn om samen te gaan doen deze week’ zeggen ze allebei. Dat is leuk! Er komen meer mensen binnen en ieder neemt plaats op een van de 13 kussens die ik in een de cirkel heb klaargelegd. Dan is het vol en er  komt niemand meer kijken, wat wonderlijk dat het precies uitkomt zoals ik graag wil.
Er zijn 4 mannen en 8 vrouwen, mensen die al eerder iets bij mij gedaan hebben en mensen die helemaal nieuw zijn, mensen die al bekend zijn met massage en anderen die het voor het eerst gaan doen. Een heerlijk mix, dat vind ik geweldig en dan gaan we er samen iets moois van maken. Gedurende de week masseren we in delen de achterzijde van het lichaam, voeten, benen en rug. Op de 4e en laatste ochtend van de cursus doen we die massage in zijn geheel met een 4-handenmassage.

Massageworkshop voor (echt)paren

Er is nog een stel in de cursus en beide stellen willen graag steeds met elkaar masseren, dat is helemaal goed. Kan prima in deze groepsgrootte. ‘Om de verbinding met elkaar te versterken’ een super tof argument natuurlijk. Hoe mooi is het als je elkaar liefdevol masseert. Ik merk tijdens deze cursus dat ik met de stellen iets meer wil doen. Later in de week plan ik het in, een massageworkshop voor paren waarin we iets intiemer worden. Ik doe andere grepen en houdingen voor op mijn eigen partner en de 4 stellen die meedoen genieten mee van deze extra grepen en intimiteit. Het is voor mij een kers op de taart!

Veiligheid

In de massagecursus komen mooie thema’s aan bod, jezelf overgeven, jezelf figuurlijk blootgeven, en ook letterlijk jezelf blootgeven en laten aanraken. Wat doe het met je? Hoe geef je je grenzen aan, hoe zorg je voor jezelf? Het zijn onderwerpen die in stilte tijdens de massage aan bod komen, en ook in de gesprekken daarna. Het geeft je inzichten en nieuwe ontdekkingen. Het is fijn om dat in een veilige sfeer te ervaren.
Ik vind het heerlijk dat het weer zo gaat dat ieder er iets aan heeft. Dat de aanrakingen ontspanning en inzichten brengen, dat je je lichaam voelt door de handen van de ander. Ik heb respect voor de overgave van elke deelnemer. Hoe integer, warm en aandachtig ze met elkaar omgaan. Belangrijke waarden bij het geven en ontvangen van massages.
We sluiten de week met een lach en een traan af, het was een mooie cursus. De deelnemers komen graag een weekend meedoen, om weer in deze flow te zijn en te genieten van de massages en elkaar. Hoe fijn is dat!

Wil jij ook een workshop of weekend meedoen?

Wil jij ook eens een weekend meedoen? Je bent van harte welkom, met en zonder ervaring, alleen of samen met iemand anders, het kan allemaal. Gun jij jezelf een massageweekend?

En voor de stellen, jullie zijn welkom in de weekenden en ook in de speciale massagedagen voor (echt)paren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen.

 

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights