fbpx

Esther Schaper is op allerlei manieren gevoed in haar 10 dagen bij VakantieAnders. Letterlijk heeft ze lekker gegeten, vond het eten gevarieerd en ze houdt van veel groentes, en die waren er volop. Ze heeft met smaak gegeten!
De andere voeding, mentale voeding was er ook, royaal zelfs! Door mee te doen aan de workshops van anderen. Ze heeft elke ochtend voor het ontbijt aan yoga of dans gedaan. ‘Een heerlijke manier om wakker te worden’ zegt ze lachend. Ook aan workshops als ‘fluisterstem’, familie-opstelling, massage, rituele voetenwassing en het vollemaan ritueel heeft ze meegedaan.
‘Dat was fijn om te beleven en zo leer je elkaar, alle gasten van deze zomerweken ook beter kennen. Het geeft een prettige verbinding. Echter de fijne gesprekken tussendoor, bij het eten, in de vuurtipi of bij de tent in het zonnetje zorgden ook voor mooie ontmoetingen die heel waardevol zijn. Er waren veel leuke mensen die ik op een fijne wijze heb leren kennen. En ik zal met sommige mensen ook zeker nog contact houden’.

Coaching met paarden sessies

Esther heeft coaching met paarden sessies gegeven. In een persoonlijke ontmoeting met het paard kun je wezenlijke thema’s van jezelf ontdekken. Zo kun je inzicht krijgen in je eigen handelen en gedrag. En inzicht in zaken waar je tegen aan loopt.
Iedereen die bij VakantieAnders was kon zich ter plaatse hiervoor aanmelden. Voor sommigen was het bekend, en voor anderen was het een nieuwe vorm. Op deze manier konden gasten op een laagdrempelige manier kennis maken met dit fenomeen, waar Esther zelf heel enthousiast over is en bevlogen over kan vertellen. Er was veel animo om mee te gaan. In groepjes van 4-6 personen gingen mensen met Esther mee naar de paarden in de manege in de buurt. Iedereen die meeging stapte ook beurtelings in de bak bij het paard.
En er werd gekeken naar wat het paard deed, geluisterd naar de ‘vertaling’ van de actie van het paard door Esther en wat dat zou kunnen betekenen voor de persoon in kwestie. Het gaat vooral om het voelen. Een paard is fijngevoelig en Esther maakt gebruik van haar intuïtie bij het interpreteren van het gedrag. Het naar elkaar te kijken gaf een meerwaarde aan de individuele sessies.

Ervaringen delen

‘De verschillen waren duidelijk zichtbaar, het paard heeft telkens ander gedrag, elke keer een andere reactie afgestemd op de persoon zelf. Het paard voelt en merkt iets en handelt daarnaar. Een paard denkt niet na, maar doet gewoon, dat maakt het gedrag heel zuiver en echt. Het meekijken bij elkaar was ook nogal eens herkenning. Het thema van de een raakt het thema van de ander, ervaringen werden gedeeld’ aldus Esther.

Magisch!

‘Ik heb genoten van magische momenten tussen mens en paard’ vervolgt ze, ‘door het gedrag van het paard te lezen en te vertalen naar je eigen gedrag kwamen we vaak snel en efficiënt bij het thema van de persoon, heel erg boeiend. Voor de een meteen herkenbaar, voor de ander iets minder, maar wel elke keer heel persoonlijk. Het was een hele mooie ervaring om in 5 dagen tijd ruim 20 sessies te mogen begeleiden’.

Voor VakantieAnders was het weer fijn dat er paardencoaching was, een goede aanvulling op het programma. En de manier waarop Esther het vorm geeft, sluit aan bij de visie van VakantieAnders: ‘Je mag zijn wie je bent’.
Carla.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights