fbpx

Aan het einde van deze zomerweek zie ik een enthousiaste groep mensen die nog geniet van hun vakantie. Het is voor sommige van ons even zoeken geweest. Twijfels staken de kop op, persoonlijke innerlijke confrontaties en zoektochten naar het juiste plekje voor de tent. Bij een paar dames was er zelfs even de gedachte om maar naar huis te gaan. Dat liep gelukkig anders; de juiste snaar werd geraakt, confrontaties besproken en de tent staat goed! Nu, aan het einde van deze week zijn er allemaal nog. En wàt een leuke week is het! Intens, mooi en boordevol ontmoetingen met andere mensen.

Je hele innerlijke familie is meegekomen

Een week waarin het meisje wordt gezien en (h)erkend, waarin het jongetje wordt uitgedaagd om veel te spelen en de innerlijke man met zijn daadkracht voorbijkomt. Ook is er de ontdekking dat de innerlijke vrouw symbool staat voor goed voor jezelf zorgen, door los te laten en je wijsheid te vertrouwen. Bij de meeste van ons mogen deze eigenschappen veel meer op de voorgrond staan.

In je kracht

Het is ook de week waarin een NLP manier van ontvangen van complimenten tot ons is doorgedrongen. Een manier om hardop je eigen compliment ook te geloven. Zegt iemand iets aardigs tegen jou, dan is je reactie ‘dank je wel’ en om het te versterken ook nog ‘dat vind ik ook’.  We hebben deze week goed gemerkt wat dat met je doet, hoe dat voelt en hoe je jezelf ermee versterkt. Je zet door het compliment van de ander jezelf in je kracht.

Een schepje erbovenop

Deze twee minicursussen aan het begin van de week waren super. En confronterend, en verhelderend. De familie opstelling en het pantoum schrijven doen daar nog een schepje bovenop. Mooie inzichten en prachtige gedichten zijn het resultaat. Op de godinnenavonden komt het voor meerdere mensen weer samen met de kaart van die avond. De dans en begroeting van de mannen was heerlijk, de oohh’s en aaahh’s waren niet van de lucht.

Saamhorigheid

Wat een eenheid en saamhorigheid was er deze week. In gesprekken, ontmoetingen en aanrakingen. Tijdens en buiten de workshops. De nieuwe minicursussen massage en theatersport later in de week zorgen voor nieuwe groepen waarin er weer nieuwe uitwisselingen en ontdekkingen zijn.
Het kinderprogramma is magisch; toverspreuken, heksen en prachtige krachtstokken met onze creatieve, inspirerende en lieve Lieve! Super hoe de kinderen samen met jou waren tijdens alle activiteiten.

Let it be

Overal was er muziek. Mooie ritmes op de djembés onder de bezielde leiding van Amara. Zachte melodieuze klanken van de kora, liedjes met begeleiding van gitaar en harp en de mooie stem van Hieke met mantra zingen. Al deze muziek was heel verbindend. En het spontaan ontstane ‘Laat het zijn’ VakantieAnders lied uit de tipi, dat is uitgegroeid tot een mooie uitvoering op de bonte avond. Met speciale dank aan Yolanthe voor de melodie op gitaar en Serafien met al haar creatieve input voor de tekst. Wat een prachtig lied is het geworden.

Het geheim bij het eten

We hebben lekker gegeten, gezond en vol variatie. Elke dag iets anders en elke dag weer zonder vlees. In deze groep was de vraag naar echt vlees voor de BBQ groot. Ik persoonlijk vond de wisseling van de tafelopstelling erg leuk, geen vaste plaats om te gaan zitten, elke keer weer nieuwe mogelijkheden: buiten, binnen, een lage tafel en soms weer elke tafel apart.
En dan het geheim van Marije, haar geheim van de dag dat ze bij het avondeten onthulde met ‘ik ben jarig vandaag’.  De rode troon is de rest van de avond voor haar.

Tranen van geluk

We zijn een hechte groep geworden deze week, met ieder in zijn eigen rol. Je thuis voelen bij gelijkgestemden, jezelf kunnen en mogen zijn met alles wat er is. Met tranen van geluk, van verdriet en van verwondering. En tranen van het schaterlachen. Als je niet een van de lachers was, dan heb je het wel gehoord; dat is ook heerlijk!

We hebben het samen gedaan, met elkaar. Een hele week lang. En dat vieren we vanavond als kroon op de week op deze bonte avond. Morgen nemen we afscheid van elkaar en gaan we weer ieder onze eigen weg. Deze week nemen we mee in ons hart.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights