fbpx

Het weer is een prachtige metafoor van deze week. Bij aankomst een dicht wolkendek boven ons. En nu de strakblauwe open lucht vol zonneschijn. Wat een ontwikkeling en verandering. Precies zoals wij als groep open zijn gegaan.

Bij de start van deze week begonnen we al meteen met de engelenkaarten. We pakten allemaal een kaart die je uitnodigde om iets over jezelf te vertellen. Nikita werd uitgenodigd om de zachtheid toe te laten. Nico had met het zwaard een keuze te maken en voor mij was er overvloed. Gaandeweg bleek dat ze heel kloppend waren. ‘Het klopt’ was sowieso een terugkerend thema deze week. We waren hier samen, omdat we van en met elkaar kunnen leren. Ook als er weerstand of ongemak was. En dat hebben we gedaan! 

De NLP cursus van Nikita heeft daar een forse bijdrage aan geleverd. In haar enthousiasme wist ze ons allemaal te raken. Ze kreeg de ruimte voor het geven van de cursus op haar eigen wijze en ze heeft het met twee handen aangepakt. Er was meer, we werden een hele hechte groep, juist door alle verschillen; we zien en waarderen die verschillen in elkaar. 

Klankschaalmassages en vuurmeesters

Bij het kampvuur was er veel dynamiek, elke avond weer. De ontmoetingen, de gesprekken, de uitdagingen en de nieuwe ideeën. Vuurmeesters en klankschaaldeskundigen raakten er geïnspireerd. Zo ontstond er een klankschaalmassage. We lieten ons meenemen op de geluiden en trillingen van de klankschalen. Het was een ware ontdekkingstocht waarin we aan het einde een concert met en aan elkaar hebben gegeven, wat een mooie middag was dat!

Zachte vrouwenkracht

En dat ging op de avond weer verder, de vrouwen op de godinnenavond en de mannen met elkaar in hun eigen energie. Het ‘vrouw zijn’ vieren, je laten bijstaan door de godin van de kaart, ermee dansen, samen dansen en zingen. Praten over wat het je brengt en aan het einde van de avond elkaar liefdevol een massage geven. Zo fijn om met vrouwen in deze zachte vrouwenkracht te zijn. Sien gaf een enorm compliment aan de twee vriendinnen Isa en Janne. Dat ze het krachtig vindt om intieme gedachtes en twijfels met je vriendin te bespreken. Zelf bespreekt ze het makkelijker met vreemden, omdat ze daar na die tijd niets meer mee van doen heeft. Ik geloof dat dit een uitnodiging aan haarzelf is om meer van zichzelf te laten zien aan de mensen dicht om haar heen.

De opwachting van de mannen met vuur, aandacht en hartbeat was erg mooi. De mannelijke en vrouwelijke energie kwamen in de vuurtipi weer samen.

Dream time healing

Er was veel meer: samen eten, samen van de regen en de zon genieten, samen paardrijden en samen plannen maken. Twee fantastische teams die telkens weer in overleg met elkaar alles schoonmaakten. Wat een positieve energie!

Die positieve energie werd versterkt in de dream time healing waarin Luc iedereen meenam naar grote hoogtes, mooie plaatsen, tempels en pyramides. En ook al was niet iedereen overal geweest, we kwamen samen weer terug in de tent, waar het bijna een slaapfeestje leek, zo ontspannen.

Het was veel en mooi

Luc zorgde de hele week, samen met Else en Sophie, voor heerlijke maaltijden. We hebben gesmuld, het was super gevarieerd. Mijn complimenten!
Dan was er nog massage waarin we elkaar hebben (aan)geraakt, yoga om even tot rust te komen en theatersport om de heftige ochtend met speelsheid te relativeren. Het was veel en mooi. Heel indrukwekkend was ook de familie opstelling waarbij veel inzichten ontstonden die forse impact hadden.

Neem het mee in mijn hart

Ik neem deze week mee in mijn hart. Ik vind dat we allemaal veel gekregen en veel gegeven hebben. In deze veilige warme setting van VakantieAnders. We hebben samen met elkaar deze week gemaakt tot wat hij geworden is. Met alles wat er is. 
Deze week is een mooie afsluiting van deze zomer. Luc en ik zijn heel happy met alle blije harten die hier zijn en zijn geweest. Dat geeft ons kracht en energie, daar doen we het voor.
Graag weer tot Anders!

Wil je ook meedoen aan het zomerfestival van VakantieAnders? 
Een fijne vakantieweek in de Ardennen. 

Carla

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights