fbpx

Hoe Rudolf buiten in zijn comfortzone ging

Rudolf hakt de knoop door en boekt een last minute zomerweek. Een week zonder kinderen vindt hij wel prettig. In zijn drukke leven is hij toe aan een weekje rust. Wel wat mensen om zich heen, op een plaats waar het eten voor hem klaarstaat, en hij wil vooral tijd voor zichzelf en zijn boek. Om daaraan verder te kunnen schrijven, zich te kunnen focussen en te kamperen in de natuur.

Jaren geleden is hij ook eens geweest, hij vond het toen een fijne week. De djembe-sessies kan hij zich nog goed herinneren, lekker vrolijk en samen met anderen muziek maken vindt hij leuk. Zeker bij het kampvuur in de tipi, dat was zo gezellig. Hij heeft er zin in en is blij dat er nog een plekje vrij is voor hem en zijn tent.

‘Waar begin ik aan?’ denkt hij nog
De groep van deze week bestaat uit mannen en vrouwen die allemaal toe zijn aan een weekje rust. In de gesprekken vinden ze elkaar, en al snel ontstaat er een vertrouwd familiegevoel met mooie gesprekken.
Rudolf wilde aan zijn boek werken, maar wordt nu toch wel nieuwsgierig naar de workshop lichaamswerk, waar iedereen zoveel zin in heeft. Als hij ontdekt dat hij mogelijk de enige is die niet meedoet, twijfelt hij. Hij is verbaasd over zijn eigen reactie; hij wil meedoen, erbij horen. Wat onzeker begeeft hij zich op onbekend terrein, wat staat hem te wachten? ‘Waar begin ik aan’ vraagt hij zichzelf af. ‘Zal ik toch maar gewoon aan mijn boek gaan werken?’ denkt hij nog. Totdat Carina hem uitnodigt om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Dan weet hij het en gaat met haar mee naar de workshoptent.

Hij beleeft een geweldige ochtend met ervaringen en oefeningen waar hij wel iets mee kan. Gedurende de hele week beweegt Rudolf mee met de groep en blijft de workshops volgen.
Nu aan zijn boek werken.
Op woensdag is het de vrije dag zonder workshops. De gasten bespreken met elkaar wat ze gaan doen op deze dag. Het wordt een wandeling door de mooie natuur en vervolgens naar het meer om lekker te liggen en te zwemmen. Rudolf gaat vandaag niet mee, hij gaat nu echt aan zijn boek werken. Hij zwaait de anderen uit en zoekt een rustig plaatsje bij zijn tent. Aan het einde van de middag is hij een eindje opgeschoten en wordt hij onrustig. Hij wil toch ook naar het meer om samen met de anderen lekker te zwemmen. Hij belt een van hen en spreekt af waar ze elkaar gaan ontmoeten.

Overgeven aan de workshops
Vervolgens geeft hij zich de rest van de week over aan alles wat er is. De workshop vingerreflexologie is verrassend, hij leert de kristallen in zijn eigen vingers te voelen. En hij ontdekt dat elk kristalletje iets zegt over zijn levensloop. De plaats van het kristal staat voor een bepaalde leeftijdsfase waar er iets groots is gebeurd. “Verbluffend raak,hoe is het mogelijk, heel wonderlijk…” zegt hij na de workshop.
In de familieopstelling worden er dillema’s uitgewerkt waarbij de verbinding in de groep en met elkaar nog groter wordt. De massage daarna is een aangename ontspanning om weer even bij jezelf te zijn. “Zeker als ik wordt gemasseerd” vindt Rudolf.

Een totale VakantieAnders
Aan het einde van de week vertelt Rudolf dat het totaal anders is geweest dan hij verwachtte. Hij heeft amper aan zijn boek gewerkt, hij is fors buiten zijn comfortzone gegaan met het deelnemen aan al die workshops. En hij vond het superleuk! “Dit is een week die ik koester en me vast nog lang ga herinneren” aldus Rudolf.

Wil jij ook eens veilig buiten in je comfortzone gaan en een geweldige week beleven? Boek een zomerweek en verras jezelf!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights