fbpx

Mijn eerste ervaring met Vakantie Anders dateert uit 2008. Ernst van Clownerie liep de eerste dag in rokkostuum. Bij de opening zei hij: “Hier wordt liefde gegenereerd.” en zo had ik het ook ervaren. De groep was dat jaar groot en dus veel mensen, die je niet kende. Dat was geen probleem. Het contact maken met anderen was makkelijk en al snel hadden wij een diepgaand gesprek. Er was veel te zien en te beleven, zoals sjamanisme rituelen, familieopstellingen, paard als spiegel etc. Ook kregen wij een mooie show van vlammenspuwer Freek.

Bij Body en Mind kropen wij over de vloer met naamplakkers op. Wij hadden vooral veel lol en er was een grote saamhorigheid. Sinds die tijd ben ik veel aan Bikramyoga gaan doen. Mijn grote voorbeeld was Ewald, die op zijn vijfenzestigste jaar nog superlenig was. Een week daarna, deed ik stemexpressie bij Jules. Wij moesten bijvoorbeeld praten in een ter plekke zelfverzonnen taal. Heel apart. Van nature ben ik niet zo’n grote prater, dus dit was grensverleggend voor mij. Wij ervoeren o.a. zo dat in een communicatie de emotie een belangrijke rol speelt.

Van het voorjaar deed ik samen met mijn jongste zoon van 14 aan de wandelweek. De groep telde ongeveer 7 mensen en hoewel we allemaal verschillend waren, was de saamhorigheid groot. Wij hadden prachtig weer en deden onder leiding van Dorien mooie wandelingen kriskras door de natuur. Wij hadden veel lol en gingen bijv. ’s avonds dansen.

In de zomervakantie was ik teruggekomen met mijn twee zoons. Dit keer zaten alle volwassenen in een groep bij Pauline. Deze week stond in het teken van de dansexpressie, NLP, en nog te veel om op te noemen. Maar wat mij het meeste bij bleef, waren de mooie cadeautjes, die ik mocht ontvangen. Het allerliefste cadeautje kreeg ik als Lisa het bloemenmeisje van Milalowee, de godin van de tussenwereld. Deze cadeautjes zijn een kijkje naar jezelf door de ogen van een ander. Bij theater der delen werd ik opgesteld in een opstelling van iemand anders. Het thema was vrij leven ipv vanuit de tent naar buiten kijken. Ervoer het ook als mijn thema. Een bijzonder moment vond ik het zingen bij het kampvuur in de vuurtipi. Susan zong voor en gaf instructies wat een groep moest zingen. Uiteindelijk werd het een heel mooi geheel van a capella zang. Eind van de week kwam Aboubacar met Djembees en hadden wij een leuke workshop Djembee spelen gehad. Ook de kinderen hadden een leuke week gehad. Ze deden het geweldig in de musical en dansten een leuk dansje met Fatima en Jaap. Tenslotte, zorgden zij als echte vuurmeesters voor het vuur in de vuurtipi.

Marlies van Schagen.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights