fbpx

Het ‘we hebben vakantie’ tempo

Terugkijkend op deze zomerweek zie ik een blije groep mensen die bij aankomst veel zin heeft in het zomerfestival van VakantieAnders in de Ardennen. Nieuwe en bekende gasten, met en zonder kinderen, in eigen tent of in een tipi. De zon schijnt bij aankomst en dat is de hele week zo gebleven. Ook tijdens de enkele regenbuien door bleef de zon schijnen, zeker in ieders hart.

Alle zintuigen staan aan

Wij maken veel groepen mee en elke groep is uniek. In samenstellingen, energie en in tempo. Het unieke tempo van deze groep is het ‘we hebben vakantie’tempo. Rustig aan, go with the flow en easy going. “Oh is het al zo laat” heb ik nogal eens gehoord deze week! De tijd was slechts een indicatie dat iets bijna ging beginnen. De vele gesprekken en uitwisselingen stonden voorop. Een week barstens vol ontmoetingen, met de andere vakantiegangers en met jezelf. Alle zintuigen zijn aangezet. Ontdekken, ervaren en beleven. Met tranen van plezier, emotie, verdriet en geluk. Ze waren er allemaal, en zo mogen er zijn, ze horen erbij. Geraakt worden in alle facetten van je leven, van je zijn.

Frisse, fijne energie van de kinderen

De kids in hun eigen zijn, met hun eigen activiteiten, samen met Jacqueline, Amara en alle andere workshopgevers. Wij denken dat we de kinderen, al dan niet samen met hun vader of moeder, mooie ervaringen hebben gegeven. En zij hebben ons een mooie, frisse energie gegeven die wij heel fijn vinden.

Godinnen en mannen

Op de beide kampeervelden was er een andere sfeer. Bij de kinderen was er vooral veel dynamiek, zeker toen het ‘slipp and slide zeil’ er lag, en op het andere veld was er meer rust. De twee sferen lieten zich ook goed vermengen met elkaar. Dat was ook zo na de godinnen- en mannenavond. Wij vrouwen genoten met dans, uitwisselingen en massages van vloeiende, zachte, vrouwelijke energie. En we waren de mannen dankbaar voor hun mooie opwachting met vuur, eerbied, dankbetuiging en buiging voor ons vrouwen. Het was een feestje om daarna samen, en met de kinderen, de vuurtipi in te gaan.

Het samen-gevoel

Het samen-gevoel was groot deze week, op vele fronten. Samen zijn met gelijkgestemden en daarin ruimte hebben voor jezelf. De A-teams waren super. Eén team sprong er echter uit: het team van donderdag onder de bezielde leiding van Anton. Zo enthousiast dat het ontbijt om half 10 al helemaal aan de kant was.

Workshops

We hebben de kunst van het heerlijk leven ontdekt en in overvloed aanvaard, de kunst van TAO-kalligrafie geproefd en doorleeft in de curussen. Massage, dans, (dans)mediatie, djembe, familieopstellingen, theatersport, NLP, healigs, mantra’s zingen en yoga… het was er allemaal. Een vol programma waar we met elkaar van genoten, dat we samen hebben gemaakt. Het was er voor en door ons allemaal.

Ik had een goed en voldaan gevoel op de bonte avond aan het einde van deze week. In verbinding met elkaar en iedereen in zijn eigen waarde. 

Wil jij ook een week meedoen aan VakantieAnders?

Verified by MonsterInsights