fbpx

Het moment dat de vlakke wegen veranderen in bergen en dalen, het uitzicht steeds groener wordt en de buitenlucht mij van binnen verfrist; dat is het moment dat ik de ‘bewoonde’ wereld achter me laat. Het lijkt alsof je hier makkelijker kan ademen. De bewolking trekt langzaam weg en de zon begroet mij met een knipoog. Op weg naar een bijzondere plek midden in de Ardennen. Ik mag de komende weken workshops en cursussen verzorgen op een camping genaamd Vakantie Anders. En ‘Anders’ is het. Hier ben je goed als je aankomt. Hier wordt je volledig geaccepteerd in wie jij bent.

Thuiskomen

Dit is mijn tweede jaar en het voelt als thuiskomen. Op het moment dat de omliggende dorpjes en bekende wegen verschijnen, maakt mijn hart een sprongetje. De mooie momenten van vorig jaar komen in gedachte terug en op mijn gezicht verschijnt een grote glimlach. Alleen al de gedachte aan vorig jaar maakt mij benieuwd naar de avonturen van dit jaar. Ik ga bekende gezichten terug zien en nieuwe mensen ontmoeten. Zodra je het grindpad oprijdt van de camping, kom je terecht in een andere wereld. Vrolijke vlaggetjes omhelzen het terrein, de vertrouwde boomstam ligt er weer om het beekje over te steken en de grote tipi’s begroeten je komst.

Bezig zijn met behoeften, wensen, dromen en doelen

Elke week mag ik met een nieuwe groep prachtige mensen aan de slag. We leren van elkaar, delen, beleven en verbinden. Het even helemaal achter je laten van de ‘bewoonde wereld’, even echt ‘zijn’ met jezelf; dat doet iets met je. Het zet dingen in perspectief, het geeft helderheid. Dit is de juiste plek om aan jezelf te werken, om bezig te zijn met jouw behoeften, wensen, dromen en doelen. Maar ook een plek waar je je angsten, patronen en ongewenste situaties in aan kan pakken. Dit is ook een plek om goed tot rust te komen. Weg van alle triggers van de bewoonde wereld. Een plek waar voor je gezorgd wordt, je kan verwerken en lichamelijk weer kan bijkomen. Zodat je uitgerust en vitaal de draad weer op kan pakken.

Een week vol magie

Dat ik een bijdrage aan dit proces mag leveren, geeft mij een enorm dankbaar gevoel. Diep van binnen wil ik dat mensen alles uit het leven kunnen halen, volledig hun kansen en mogelijkheden benutten en vanuit hun tenen weer gaan genieten. De reis die deze mensen maken in een week, is een week vol magie te noemen. Je ziet ze letterlijk voor je ogen veranderen; meer in hun kracht staan. Ieder maakt op zijn eigen manier en tempo een ontwikkeling door. Hier wordt weer heerlijk gelachen tot de tranen over je wangen rollen, mag je weer spelen en worden waardevolle gesprekken gevoerd die leiden tot inzicht en verbinding.

Blauwdruk

Heerlijk in de natuur met mijn tentje en trouwe viervoeter.  Dezelfde grond, waar ik met een hamer de haringen in sla, trotseren de molletjes met gemak. De natuur overheerst, de natuur brengt je terug naar je kern. En daar zijn wij uiteindelijk allemaal naar op zoek. Onze blauwdruk, onze kern, de verbinding met onszelf. Terwijl ik op de boomstam sta en over het kabbelende beekje heen kijk, fluister ik: ‘Dankjewel, dankjewel, we gaan het weer doen.’ Beantwoord door het gefluit van de vogels, de wind door de bladeren en gelach van de kinderen vervolg ik mijn pad, het pad van gelijkgestemden.

Nikita

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights