fbpx

Het mooiste van de zomer is het buiten zijn.
In de tijd dat ik op de camping ben leef ik vooral vooral buiten. Al bij het krieken van de dag ruik, proef en voel ik de buitenlucht van de Ardennen, hoor de beek stromen en mijn dag begint al goed. Lekker even voelen dat de dag weer begint. Buiten bij het krieken van de dagThuis is dat anders, daar heb ik al van alles gedaan voor dat ik naar buiten ga. Ik ben me daar van bewust als ik op de camping ben en geniet er volop van. Alle moeilijkheden zijn lichter als ik buiten ben. Het geeft me frisheid, ruimte, lichtheid en nieuwe energie. Mijn loopje naar het sanitairgebouw is maar kort, iets doorlopen en ik sta bij de beek en kijk naar het water dat er alsmaar stroomt met een lekker kabbelend geluid. Soms is dat zelfs een meditatief momentje. De dag vangt rustig aan. Even doorlopen en daar is het zachte bospad, ik loop het op en ga langzaam omhoog. Rustig mindful lopen geeft me aandacht voor al het groen dat daar is, plantjes, struiken, bomen, bloemetjes, het groeit er volop en dwars door elkaar heen. Mooi om naar te kijken en van te genieten in stilte. De vogels zijn er ook en fluiten vrolijk naar elkaar, en misschien ook wel naar mij?
Soms hangt er een mist, dan lijkt het wat geheimzinnig. Alles is wat minder zichtbaar en wat koeler, het kan een mooie zonnige dag worden als de mist optrekt. Dat weet ik niet van tevoren. Als ik hier ben kijk ik zelden naar de weersverwachtingen. Het weer is wat het is en heeft altijd iets moois. Ook de regen, die voedt. En als het regent vinden wij, mensen, dat meestal niet fijn. Ik heb geleerd dat regen in de vakantie ook verbinding geeft. Bij elkaar zitten en even klagen over het ‘slechte’ weer. Bij elkaar blijven zitten en mooie gesprekken voeren, samen iets meemaken en je plannen aanpassen. De zon is natuurlijk altijd welkom zeker in de vakantie. Ook voor mij. Zelfs als het te heet wordt dat iedereen weer graag een plaatsje in de schaduw zoekt.
Ik wil met dit verhaal aan mezelf vertellen dat ik in januari of februari ook vroeg naar buiten kan gaan om energie op te doen. Welke temperatuur het ook is. Gewoon gaan en ervan genieten. Bij voorkeur bij het krieken van de dag, geeft me de hele dag energie. Naar buiten gaan kan altijd, dat hoef je niet te plannen, niet te betalen en niet te reserveren. Ik kan het gewoon doen.

Carla.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights