fbpx

Foto blog Loes

Heel erg nieuwsgierig was ik naar het nieuwe terrein van Vakantie Anders. Carla zei: ‘Het is er fijn’. Op die woorden vertrouwde ik toen ik besloot een dag mee te gaan klussen en sjouwen, en mijn eerste voet in Schönberg zette.

Bij het afslaan van de snelweg bij St. Vith is het al leuk om door de dorpjes en bossen te rijden. Eenmaal op de camping aangekomen lijkt het gekwetter oorverdovend. Het is nog vroeg, en ik hoor niets anders dan vogels… Wat een zalig geluid!

Ik houd van wandelen, en ik zie al snel dat ik me hier helemaal kan uitleven. Alleen al over het kampeerterrein kan ik kilometers maken, door de hoogteverschillen is overal het uitzicht weer anders: op de heuvel, bij het beekje, door de bloemenpracht, volop afwisseling. Als ik over de bovenste ‘etage’ loop, zie ik me daar al helemaal staan met mijn tentje. De tipi’s die er staan geven al de Vakantie Anders-sfeer, en de rust en het uitzicht maken het helemaal af.

Ook heb ik al diverse kleurige bordjes gespot, die korte wandelroutFoto blog Loeses aangeven die buiten de camping gaan. De lange afstandsroute GR56, die de Ardennen en een deel van Duitsland omvat, loopt precies hierlangs. Luc heeft al een tipje van de sluier gegeven voor het opzoeken van een weids uitzicht op 5 minuten lopen van het terrein. Dat ga ik volgende keer ontdekken!

Toen ik ’s avonds naar huis reed begon het donker te worden, en dat eerste stuk over de snelweg is dan echt genieten met alle kleuren in de lucht, het heuvelachtige landschap, en de uitzichten over de stadjes onderweg.

Carla had gelijk: het is inderdaad een bijzondere plek. Ik ben erg onder de indruk van de omgeving, zo mooi en groen! Wat een genot om in de zomer 3 weken daar te mogen ‘wonen’ tijdens het werken in de keuken en het ont-moeten.

Graag tot dan!

Lieve groet,
Loes

Verified by MonsterInsights