fbpx

Wat de afgelopen week het meest indruk op mij gemaakt heeft is het inpakken van de grote geel witte massagetent,

Grote massagetent

waar ik deze zomer bij VakantieAnders heel veel workshops in gegeven heb. Massage is een goede combinatie met vakantie. Ik geef ontspanningsmassage workshops aan veel verschillende mensen, masseurs die ervaring hebben met massages en aan mensen die helemaal nieuw zijn in de wereld van massage. Ik geniet er enorm van om dit te mogen doen.

Ik zie, ik zie

Tijdens het opruimen en inpakken van deze grote tent ben ik graag een poos alleen. Ik voel dan na, zie mensen weer voor me die op de massagetafel liggen, of ernaast staan. Ik zie mensen dansen bij aanvang van de workshops, ik zie spanning en ontspanning, emoties, lachen, tranen van verdriet en tranen van vreugde weer voorbij komen. Het raakt me en ik ben heel blij met wat ik allemaal gezien en ervaren heb. Ik zie ook weer vrouwen en mannen die zich veilig genoeg voelen om zich over te kunnen geven aan massages. En ook de aarzelingen, omdat het toch wel even lastig is om kleding uit te trekken. Ieder doet dat op zijn eigen manier en dat is allemaal goed. Ik zie ook de opluchting als het veilig blijkt te zijn, dat niemand zit te loeren, maar integer omgaat met het soms ongemakkelijke gevoel van het moment tussen (deels) kleding uittrekken en onder een doek op tafel liggen. Ik voel nu de glimlach op mijn gezicht ontstaan. Ik heb zelf ook elke week wel minimaal een keer op een massagetafel gelegen en een massage ontvangen. Een keer was het zelfs een 6-handenmassage!

Het is weer voorbij

Het is fijn om na 6 weken intensief gebruik van deze mooie, ronde, gezellige, veilige en sfeervolle tent de boel weer in te pakken. Het gaat me ook aan mijn hart, omdat de zomerweken weer voorbij zijn. In deze tent waren ook andere workshops: klankschaalmassages, dreamtimehealingen, familieopstellingen, theatersport, Afrikaans dansen, yoga, acrobatiek en de beroemde godinnen avonden ‘for women only’! Alle gasten van de zomerweken zijn in deze tent geweest, een keer of vaker. De zomerweken werden hier elke zaterdag weer geopend.

Een lege plek in het gras blijft over

Ik pak de vlaggetjes, doeken, wierook, massagetafels, olie, folders, yogamatten, meditatiekussens en alle andere spullen weer in. Inmiddels heb ik hulp gekregen en zijn we samen het grote doek aan het opvouwen en gaat ons gesprek over bijzondere momenten in deze tent. Het wordt leger en leger, we nemen alles mee en ook heel veel mooie herinneringen.
Dan komt de mannenploeg en breekt de tent helemaal af, zodat er uiteindelijk alleen nog een kale plek in het gras overblijft.

Verder gaan in de weekenden

Ik loop nog een paar rondjes over de lege plek, koester wat er hier allemaal was en neem langzaam afscheid van de massage workshops in de zomerweken.
Het is weer tijd om verder te gaan, terug naar Nederland, waar Mazzaze verder gaat met nieuwe ideeën en plannen en veel ontmoetingen rijker. Trots dat ik weer veel mensen blij heb kunnen maken met wat massages allemaal kunnen bieden. In de Mazzaze massage weekenden gaan we weer verder, 6x per jaar een heel weekend in de flow van massage!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights