fbpx

Geweldloze (Verbindende) Communicatie

Wat is het?

Geweldloze (Verbindende) Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en leidt wereldwijd tot het oplossen en voorkomen van conflicten, concrete verheldering van communicatie en heling van relaties. Het is een dynamische taal van overvloed en gelijkwaardigheid.
De kern van GC schuilt in ons bewust zijn en toepassen van de 4 elementen (waarneming, gevoel, behoefte en verzoek). Op die manier ontstaat er verbondenheid met jezelf én met de ander. Dan ontstaat er ruimte om zonder verwijten eerlijk te uiten wat belangrijk is voor jou én ruimte om te kunnen horen wat zo essentieel is voor de ander.
Zo kom je van conflict tot contact.

Wat gaan we doen

Tijdens deze zomerweken maak je op een speelse manier kennis met het proces van Geweldloze (Verbindende) Communicatie. We werken met kleurrijke vloer- en handkaarten, zodat je letterlijk stappen kunt zetten. Oren en handpoppen maken je luister- en spreekhouding duidelijk en het oefenen luchtig en inzichtelijk. Bij het oefenen kan je ook steeds eigen situaties gebruiken.

Trainer

Monie Doodeman Geweldloze communicatieIk ben sinds 2006 met Geweldloze Communicatie bezig en sinds 2011 een gecertificeerd trainer.
Het houdt me al lang bezig hoe mensen communiceren en het raakt me als ik merk dat mensen langs elkaar heen praten of dat er verwijdering ontstaat door misverstanden of elkaar niet echt horen. Toen ik met Geweldloze Communicatie in contact kwam kreeg ik een tool om op een andere manier, vanuit mijn hart en geraaktheid, te communiceren.
GC geeft me de woorden om een authentieke verbinding met mezelf en met anderen te maken. Ik voeg mijn kleur toe terwijl ik de kleur van de ander zie en waardeer. Als we op die manier met elkaar omgaan kunnen we warmte en contact ervaren.
Mensen hierin mogen ondersteunen is mijn bijdrage aan een vreedzame wereld, want als mensen zich bewust worden van de impact van woorden en gedachten en hier anders mee omgaan, ontstaat er meer begrip. Waar meer begrip is, is minder strijd.
eer begrip. Waar meer begrip is, is minder strijd.

www.communicerenvanuitjehart.nl | Monie Doodeman

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights