fbpx

“Als dat gebeurt krijg jij champagne” zegt Monique. We staan bij VakantieAnders in de grote eettent bij het bord met het workshopprogramma. Monique twijfelt over wat ze zal gaan doen. Ze wil zelf heel graag naar de massagecursus van deze week. Ze vindt het lastig om haar kinderen van 6 en 10 jaar alleen naar het kinderprogramma te laten gaan, want ze hebben wel een beetje speciale bejegening nodig vertelt ze.

Kinderprogramma

Ik opper het idee om vooraf met de leiding van het kinderprogramma te praten, aan te geven wat er belangrijk is en dan haar kinderen mee te laten doen. Want dat is ook verbindend voor de kinderen om samen te spelen en erop uit te gaan. “Precies in de tijd dat jij naar een workshop of cursus kunt gaan. Voordat je het weet vraag je jezelf af waar je kinderen zijn.” Ze kijkt me ongelovig aan en zegt dat dat nog nooit is gebeurd, dat haar twee kinderen in de vakantie altijd bij haar in de buurt blijven. “Maar als dat gebeurt, krijg jij champagne van mij” zegt ze dan in volle overtuiging dat dat echt niet zo zal zijn. Ik lach en we gaan ieder onze kant op.

Monique heeft voor deze vakantie gekozen omdat er gekookt wordt, er een kinderprogramma is en workshops die haar zelf erg aanspreken. Logeren in een tipi met vuurtje erin vindt ze erg leuk om samen met haar kinderen te doen.

Veilig gevoel

Monique heeft overlegd met de kinderprogramma leiding en ze is nu bij de massage cursus. Ze heeft er veel zin in. Is het eerst nog even best spannend, gaandeweg kan ze dat loslaten en zich overgeven aan de massage en er met volle teugen van genieten. “Dit heb ik heel erg nodig, heerlijk” zegt ze tussen de massages door.
Bij de lunch komen haar kinderen blij naar haar toegelopen. Het is duidelijk te zien dat ze het goed naar hun zin hebben gehad. Ze gaan samen eten.
Monique voelt zich veilig hier en dat ontspant haar, het is fijn te merken dat ‘het leven’ ook anders kan. Met de andere vrouwen die er zijn voelt ze zich al verbonden, er is veel herkenning en mooie gesprekken ontstaan vanzelf. Haar zoon heeft zijn gitaar meegenomen en misschien gaat zij er ook nog wel op spelen en erbij zingen. Dat is een uitdaging aan zichzelf voor deze week. Ze heeft er in elk geval zin in en ze is blij dat ze hier nu is.

Schaterlach

Aan het begin van de avond staan Monique en ik weer naast elkaar, nu in de rij van het diner buffet. Ze vertelt me wat ze die middag gedaan heeft en dat de kinderen ook lekker gespeeld hebben met de andere kinderen. Dan kijkt ze zoekend om zich heen. In de tent en buiten bij het prieel. “Gek” zegt ze “Ik zie ze nergens, waar zouden ze toch zijn?” Ik kijk haar aan en lach. “Wat zeg je?” vraag ik. Dan schatert ze het ineens uit! “Wow…wie had dat gedacht, en dat al op de eerste dag! Jij krijgt van mij een grote fles champagne, ga ik deze week kopen”

Stoute schoenen

Op de bonte avond aan het einde van deze zomerweek geeft Monique ons de champagne met een mooi kort verhaal erbij dat zij en haar kinderen een fantastische week hebben gehad. Op deze bonte avond trekt ze haar ‘stoute schoenen’ aan en gaat een lied zingen met eigen begeleiding op gitaar. “Een hele overwinning, ik voel me hier vrij en veilig. Daarom kan ik het.” zegt ze trots. Ik glunder, ik ben blij, want ik heb ook genoten van Monique en haar kinderen en gezien dat ze het goed hebben gehad. Vind het dan ook een mooi compliment als ze aan het einde van de week zegt dat ze volgend jaar zeker terug wil komen.

Wil jij ook zo een heerlijke zomerweek waar je je vrij, veilig en blij voelt? Kijk eens op www.vakantieanders.nl/zomer

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights