fbpx

We zitten op de grond in een kring. We hebben onze ogen dicht. Iedereen voelt aan het schelpje wat ze in hun hand hebben. Hoe voelt dat schelpje, is het zacht of ruw? Is het een kleine schelp of juist een grote?
Op het geluid van het belletje geven we het schelpje door aan onze buurman of vrouw die naast ons zit. Met onze ogen dicht. Dat is best lastig, maar met een beetje voelen lukt het. We draaien met de klok mee dus in mijn linkerhand ontvang ik een andere schelp. De schelp die is gekozen door degene naast mij.

Op de achtergrond speelt rustig muziekje. Wat voelt dit goed om te doen. Bij elk schelpje komt een ander gevoel omdat elk schelpje anders is. Als het een klein zacht schelpje is voelt dit voor mij ook zacht. Als ik een grotere ruwe schelp heb verandert mijn gevoel. Grappig om te ervaren.

Meditatieoefening
Het is een meditatie oefening gegeven door Willy Hensen. Eerder hadden we uit een doosje een schelp gekozen, ook namen we een pen en een papiertje mee naar de plek waar we gingen zitten. Dit om tussendoor op te schrijven wat je misschien later zou vergeten. Willy begeleid ons in deze meditatie oefening. We staan even stil bij wat gevoel doet met onze zintuigen. Wat roept het bevoelen van dit schelpje bij je op? Wat doet het met je. Ook maken we daarmee een link naar als je het vergelijkt met geluk. Wat voel je dan.

Het doorgeven van het schelpje gaat nog even door. Ik voel verschillende soorten schelpjes die vervolgens verschillende gevoelens in mij teweegbrengen. Naast mij zit een moeder met een dochter. Tijdens de meditatie hoorde ik geluiden van opwinding. Wat vond ze het schelpje wat ze in haar handen had mooi. Ik keek stiekem naar het tafereel. De schelp was ook prachtig, met mooie prachtige kleuren, ook haar moeder keek. Onze blikken vonden elkaar. Wat een vertederend moment was dit.
Na de meditatie delen we onze ervaringen met degene naast ons. Zo leuk om te horen en zien dat bij de man naast mij hele andere gevoelens naar boven kwamen. Ook in de groep worden verschillende reacties gegeven.

Nieuwjaarsreceptie VakantieAnders
Ik ben op de nieuwjaarsreceptie van VakantieAnders. De locatie is mooi. We gebruiken een ruimte van het Vlinderhuys in Amersfoort. Het is er gezellig zoals altijd. We doen verschillende dingen met elkaar maar de meditatie was voor mij wel het hoogtepunt van de middag. Aan het eind proosten we met elkaar met champagne op een mooi 2020. Laat het maar weer een mooi Anders jaar worden!

Activiteiten van VakantieAnders; altijd een feestje
Het is alweer even geleden dat ik bij een activiteit van VakantieAnders ben geweest maar wat voelt het gelijk weer fijn. Ik hoor en lees regelmatig reacties van andere deelnemers, het voelt als thuiskomen.
Op de nieuwjaarsreceptie zie ik veel bekenden. In de afgelopen 9 jaar heb ik veel mensen leren kennen dit was tijdens een aantal zomerweken waar in bij was, samen met mijn dochters, tijdens het vieren van Oud en Nieuw, tijdens gezellige wandelingen alles georganiseerd door Luc en Carla van VakantieAnders. En zo komen er telkens weer nieuwe Anders vrienden bij.
In de agenda (www.vakantieanders.nl/agenda) staan een aantal datums voor een wandeling. Ik ga die gelijk in mijn agenda zetten.

Louise

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights