fbpx

Familieopstelling, ook iets voor jou?

Familieopstellingen zijn mij niet vreemd. Ik ben er een fan van. Nu suggereert het woord dat het over familie gaat, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een opstelling vind ik een beter woord. Het is een mooie manier om inzicht te krijgen in een dilemma in je leven. Iets wat je wilt onderzoeken om helderheid te krijgen. Om andere stappen naar de oplossing te kunnen vinden.

Betere verstandhouding

Luc is opsteller en hij begeleidt ze regelmatig. Ik ga soms mee en kan als representant worden ingezet. Ik ben er graag bij om te zien, horen en voelen hoe de vraagsteller tot het inzicht komt. Als je je openstelt gebeurt dat altijd. Ik kan me de opstelling van Jessica nog goed herinneren, waarin ze de lastige relatie met haar broer wat beter wilde begrijpen. Was het in eerste instantie wat onduidelijk, maar na een poosje vielen de kwartjes. Een paar maanden later vertelt ze dat ze nu een veel betere verstandhouding heeft met haar broer. Daar is ze blij mee en ze is ervan overtuigd dat de inzichten uit de opstelling daartoe hebben bijgedragen.

Je droom opstellen

Agnes heb ik ontmoet op een vrouwenavond. Zij stelt dromen op. Om dat te kunnen doen schrijf je je eigen droom op, meteen nadat de droom er was. Zo puur mogelijk, ook de dingen die je niet begrijpt. Je noteert je droom, niet jouw interpretaties. Ben je bij Agnes, dan kun je de droom voorlezen. Agnes gaat ermee aan de slag samen met jou en mogelijk met de representanten. Zo droomde ik over mijn defecte schoenreparatiemachine die ik wilde laten maken, ik stond ergens in een rij voor een kopje koffie met twee onbekende mannen die elkaar wel kenden, en er gebeurden allerlei nare dingen. In de opstelling die volgde was het zo terug te leggen op een actuele situatie in mijn leven en de twee heren bleken mijn beide broers te zijn. Het was confronterend en het heeft me een hoop opgeleverd. Ik ben later na een gekke droom nog eens naar Agnes teruggegaan.

Ideale klant

Op vrijdag zit ik mijn schrijfuren te maken bij de schrijfclub van Schrijfzin. Het gaat in de masterclass van die middag over de ideale klant. Wie is dat, wat kun jij die man/vrouw bieden, waar vind je die en hoe is jouw relatie met die persoon? Vol inspiratie gaan we allemaal schrijven, het wordt helemaal stil. Dan is het tijd voor de volgende ronde, we worden uitgedaagd om onszelf op te stellen ten opzichte van de ideale klant. Een voor mij nieuwe versie van opstellingen. Ik ben erg benieuwd wat eruit gaat komen. Het zijn korte opstellingen die ook meteen iets blootleggen. Ik kwam ook iets ouds tegen, het gaf het gevoel ‘daar is het weer’. Ik herken het, ik moet er weer aandacht voor hebben, heel bewust op letten. Dat helpt mij in mijn contact met mij ideale klanten. Mooi!

Uniek

Elke keer is het anders en elke keer uniek! Ik was al fan van opstellingen en dat is nu nog groter geworden. Ik gun het iedereen om op deze manier te kijken naar iets waar je mee stoeit.
Er zijn veel plaatsen waar je terecht kunt.
In al onze zomerweken is er een workshop opstellingen waar je ermee kennis kunt maken. In een vertrouwde vakantiesfeer ervaren wat het jou kan brengen.

Kom gerust meedoen aan een zomerweek in de Ardennen.

Carla

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights