fbpx

December is een maand waarin de behoefte om ergens bij te willen horen nog sterker is. Er wordt een groot appèl op gedaan omdat we samen de kerst vieren en een gezellige jaarwisseling ‘moeten’ hebben.
Ergens bij willen horen is een kernwaarde. Iedereen heeft behoefte aan erbij willen horen of van belang zijn, of om iets te betekenen voor een ander. Elk mens zoekt heeft behoefte aan acceptatie van zichzelf als persoon bij een groep. Maslow heeft het in zijn piramide van ordening van universele behoeftes op de 3e plaats gezet. Als eerste staan daarin de behoefte aan veiligheid en zekerheid en de lichamelijke behoeften. Erbij willen horen is in zijn piramide belangrijker dan behoefte aan waardering en erkenning, en een voorwaarde om jezelf verder te kunnen ontplooien.
In december met zijn vele feestdagen hoort iedereen graag ergens bij. Het is best fijn om minstens een dag samen met anderen te zijn en het gezellig te hebben met elkaar. Dat kan op vele verschillende manieren. Er zijn veel mensen die werken met de feestdagen en zij maken het graag ook gezellig met elkaar. Of je bent bij familie of bij vrienden of je doet ergens vrijwilligerswerk om anderen te helpen. Samen met elkaar voor elkaar zorgen, dat is wat we doen met deze dagen.
Wij hebben een KerstAnders weekend en ons Oud en Nieuw Festival om ook samen te kunnen zijn en bij de groep te horen die kerst of de jaarwisseling graag eens anders willen vieren.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights