fbpx

Stel je voor: een doorsnee camping in de Ardennen. Mooi gelegen in bos- en bergachtig gebied. Caravans, tenten, chaletjes, receptie met terras, speelveld, was- en toiletgebouw.

Zie je het voor je?

Je loopt iets verder door en ziet ineens vrolijk gekleurde vlaggetjes hangen. Dit trekt je aandacht, je loopt onder de vlaggen door het terrein op en ziet diverse gezellige pipowagens, tipi’s en andere, vrolijk versierde tenten.
Op het terrein hangt een ontspannen sfeer. Een paar kinderen met prachtig beschilderde gezichten rennen vrolijk lachend voor je langs, de volwassenen begroeten je met een stralende glimlach.

Je vangt een flard van hun gesprek op:
“Mooi gedicht heb je net geschreven.” “Dank je, vind ik ook!”.
“Is dit nu je innerlijk meisje of je innerlijke vrouw die aan het woord is?” “Je vrouw, die is van het accepteren en je eigenwaarde.”
Is dit een droom? Nee, dit is gewoon een snapshot uit een week bij Vakantie Anders in de Ardennen.
Een week vakantie vieren met aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Een week gevuld met diverse cursussen en workshops. Samen eten, ’s avonds zingen en kletsen of een diepgaand gesprek voeren bij het kampvuur. En verder, of zal ik zeggen vooral, natuurlijk lekker vakantie vieren.

Innerlijke familie

Ik had de eer hier een cursus te mogen geven over de innerlijke familie. Eenieder heeft in zich een jongetje, meisje, man en vrouw met elk hun kwaliteiten en schaduwkanten die in alles wat je doet en ervaart een rol spelen. Het is de kunst deze 4 karakters van jou zo goed mogelijk met elkaar samen te laten werken zodat je optimaal van je eigen kwaliteiten gebruik maakt. Wat natuurlijk enorm helpt in het samenwerken en zijn met anderen.

Dagelijkse herinneringen

Ondertussen ben ik al lang en breed weer thuis, toch komen nog dagelijks herinneringen naar boven van deze week. Zoals de jaloerse blikken van een aantal innerlijke jongetjes toen ze de prachtige toverstokken zagen die de kinderen onder de kundige leiding van Lieve hadden gemaakt. Of toen diezelfde kinderen van een ontdekkingstocht in het bos terugkwamen vol verhalen over hun ontmoeting met een echte heks.
Gelukkig konden alle innerlijke jongetjes hun fantasie en creativiteit voldoende kwijt in o.a. toneelspel, zang en dans tijdens de bonte avond, de feestelijke afsluiting van deze geweldige week.

Transformatie

Waren deze week dan alleen innerlijke jongetjes te zien? Oh nee! Wat mij vooral opviel was de enorme transformatie bij vele innerlijke meisjes. Aan het begin van de week waren ze nog enigszins schuchter en gespannen, zozeer zelfs dat een aantal deelnemers zich vertwijfeld afvroegen of ze niet beter naar huis konden gaan. De cursussen, workshops én de vele fijne gesprekken en diepe verbindingen zorgden ervoor dat alle innerlijke meisjes tot rust kwamen en ontspannen van alles genoten.
Gelukkig hadden ze geluisterd naar hun wijze innerlijke vrouwen die intuïtief aanvoelden dat ze zich niet zomaar voor deze week hadden ingeschreven!

Samenwerking

Natuurlijk kwam ook eenieders innerlijke man deze week aan zijn trekken. Zo moesten we keuzes maken: welke van de twee cursussen ga ik volgen?, en ook pittige prestaties leveren. Door bijvoorbeeld de diverse A-teams (Welk A-team levert de schoonste en droogste borden?) hetgeen een goede samenwerking tussen het competitieve jongetje en de perfectionistische man vereiste.

Mijn innerlijke familie

Ikzelf kijk terug op een zeer geslaagde, gezellige en ontspannen week in de Ardennen. Mijn jongetje kon zijn creativiteit in het ontwerp van de cursus en oefeningen kwijt en mijn meisje genoot van het samenzijn en de interactie met alle andere deelnemers. Mijn innerlijke vrouw was tijdens de lessen een drijvende kracht met haar rust, geduld en flexibiliteit, wat mijn innerlijke man hielp om de tijd goed in de gaten te houden en de planning waar nodig aan te passen.

Kortom, absoluut voor herhaling vatbaar ☺.

Hartelijke groet, Nicole Klip

Verified by MonsterInsights