fbpx

 

Een vleugje SpiritualiteitNaamloos

Vorige week woensdag toen ik Carla gedag zei, werd mij door haar bij de voordeur de volgende vraag gesteld: Of ik in een paar zinnen zou willen verwoorden wat voor mij de betekenis is van spiritualiteit. Euh……tjemig….wat moet ik hier nu zo snel op antwoorden. Ze geeft aan dat ik niet direct hoef  te reageren en dat ik er gerust even over na mag denken. “Pfff….gelukkig…dat lucht op” denk ik. In mijn hoofd is het een chaos aan woorden die mij te binnen schieten. We nemen afscheid en in gedachten loop ik naar mijn auto.

Ondertussen spookt door mijn hoofd “In 4 of 5 zinnen dit formuleren, hoe doe ik dat?”. Ik start de auto en rijd via prachtige landweggetjes naar huis.  Alleen deze keer zie ik niets van het natuurschoon. Ik kan maar aan een ding denken “spiritualiteit”. Ik kom er niet meer van los.

Thuis aangekomen probeer ik rust in mijn hoofd te creëren en doe ik een poging om mijn gedachten te parkeren. De onrust in mijn hoofd neemt de overhand. Ik start mijn laptop op en ga googelen. Er is zoveel te lezen over spiritualiteit. Ik klik van de ene website naar de volgende en ben niet te stoppen. In deze hoeveelheid aan informatie probeer ik herkenningspunten te vinden.  Want wat betekent spiritualiteit voor mij?Klavertje 4

Een uitnodiging voor mij om eens goed naar mezelf te kijken en me af te vragen of ik spiritueel ben en/of spiritueel denk. Spiritueel denken is een keuze. Keuzes maken lukt de ene keer beter dan de andere. Het spiritueel zijn kent geen moeten, alleen ik moet altijd zoveel van mezelf. Gelovig ben ik ook en dat associeer ik ook met spiritualiteit.

Een aantal aspecten van Spiritualiteit en Religie komen voor mij overeen: Vertrouwen, vergeving, acceptatie, onvoorwaardelijke liefde, loslaten. Maar ik associeer spiritualiteit ook met zweverigheid, bovennatuurlijke krachten, iets mysterieus en aards. Iets wat heel dicht bij jezelf ligt maar ook niet altijd door mij is te begrijpen.

Loslaten, daar heb ik grote moeite mee…

Toch druk ik op de verzendknop van mijn laptop en daar gaat mijn blog.

Irene

Verified by MonsterInsights