fbpx

Een arm om me heen

in het afgelopen jaar ben ik één week bij de zomerweken geweest. Mijn man is twee jaar geleden overleden en ik wilde dit jaar met mijn twee dochters van 11 en 14 jaar op vakantie. Na wat speuren op het internet ben ik op de website van VakantieAnders terechtgekomen. Ik was specifiek op zoek naar spirituele workshops, dus de zomerweken in de Ardennen sloten goed aan bij wat ik zocht. Ook was er een leuk aanbod wat betreft activiteiten voor de kinderen. Ik vond dat de kinderen zoiets wel mee mochten maken, want naar zo’n plek als dit komt toch weer ander soort mensen en kinderen dan op een andere camping. Daarnaast vonden we het slapen in een tipi heel spannend. We hebben zelf een tent, dus het “primitief leven” waren we wel gewend. Toch heb ik in het begin getwijfeld om het te doen. Ik had mijn vraagtekens bij zo’n tipi en van een pipowagen kon ik me ook niet zo goed een voorstelling maken. Ik heb toen een telefoongesprek met Luc gehad, wat me uiteindelijk over de streep heeft getrokken. We besloten om er gewoon voor te gaan!

Tipi of pipowagen

Toen we daar aankwamen was het wel heel erg wennen allemaal. Onze tipi bleek wat primitiever te zijn dan verwacht en we hadden ons ook niet ingesteld op de vele woelmuizen onder ons zeiltje. We hoorden allemaal gegraaf en we zagen op een gegeven moment zelfs een woelmuis wegrennen! We dachten bij onszelf ‘willen we dit wel?’ Maar ’s avonds geef je je er toch aan over en het was ook wel weer bijzonder om dit mee te maken. We besloten om er een leuke week van te maken. Jammer genoeg hadden we slecht weer die week, waardoor het ook heel koud en nat kon zijn. Maar dit heeft onze vakantie niet bedorven. Dinsdag zijn we wel naar de pipowagen verhuisd. Het leek ons toch wel fijn om boven de grond te slapen, en we ervoeren dit toen ook als een echte verademing. Zo’n pipowagen is prima om in te verblijven.Rondom klankschalen Een arm om me heen

Veel gaat vanzelf

Het was een grote groep die week. In het begin is het toch een beetje aftasten, omdat je niemand kent en geen idee hebt van wat er allemaal gaat gebeuren. Alles is nieuw. Maar zoiets loopt snel los. Je gaat al snel ergens bij zitten en een praatje maken. Dan kom je weer iemand tegen tijdens een workshop, tijdens het eten of je ziet elkaar op het terrein… Alles gaat eigenlijk vanzelf. Je doet het gewoon en je ziet wel wat er gebeurt! Ik heb het heel gezellig gehad en ik heb in die week een leuke vrouw ontmoet waar ik nu nog contact mee heb via de mail.

Mandala Een arm om me heen.Ik heb heel intensief de workshops en lezingen gevolgd en ik heb dan ook bijna alles gedaan. Zeker in de eerste dagen dacht ik ‘ik wil alles doen, zien en meemaken!’ Mandala tekenen trok me heel erg in het aanbod, hier heb ik een cursus van Carla in gevolgd. Elke ochtend zaten we met een hele leuke groep mensen te tekenen. Zo was er die week ook psychonomie van Patrick, wichelroede van Jan, haptonomie van Hannie, dansmeditatie van Jan en Mirjam en ik heb met familieopstellingen van Luc meegedaan. De dansmeditatie vond ik heel bijzonder om met de groep te doen en familieopstellingen vond ik ook echt een mooie, bijzondere ervaring. Het was mijn eerste keer en ik had ook een rol in het gebeuren. Je voelt echt wat die ander zou voelen! Jan had de wichelroede ook met de kinderen gedaan, die het geloof ik ook heel interessant vonden. Zij kwamen na de workshop helemaal enthousiast naar me toe met vragen als ‘hoe komt dat dan? Hoe beweegt dat dan met positieve energie naar buiten en negatieve energie naar binnen?’ Dat vond ik mooi om te zien.

 

Ook de meiden genoten zichtbaar

De twee meiden vonden de andere activiteiten die met de kinderen werden gedaan ook leuk. Ze hadden daarnaast aardig wat aansluiting. Er was die week een vrouw aanwezig die ook haar man had verloren. Zij was daar met haar vier dochters, die de leeftijd hadden van mijn kinderen. Zij hebben zich de hele week met elkaar vermaakt.

Het hele gebeuren tijdens de zomerweken heeft veel diepgang. Dat komt natuurlijk door de dingen die je doet en de mensen die er zijn. Wat ik heel mooi vond was het moment dat ik een arm van een wild vreemde om me heen kreeg tijdens een meditatie. Ik voelde me toen even niet goed en mensen merkte dat op, omdat ze wisten wat er bij mij speelde. Dat was heel bijzonder, dat iemand dan voelt dat je het moeilijk hebt.

Ik zit er zeker aan te denken om volgend jaar weer te gaan!

Louise Smit

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights