fbpx

DOL-FIJN IN HAVELTE

Het massageweekend start in Havelte met mijzelf als kokkin kokend volgens de 5 elementen.
Geroerd en geraakt door de oase van rust van de natuur waarin ik binnenkom.
Thuiskomen gaat er onmiddellijk door mij heen….heerlijk!
Puur yin, wat voor rust en zachtheid staat.

De ontvangst van de groep is al net zo fijn.
Warm en hartelijk omhelst iedereen elkaar, als een echte familie. Een klein groepje, een aantal nieuwe gezichten en aantal bekende. Ik vind het altijd weer spannend merk ik aan mezelf op. We starten met een ceremonie van elkaars voeten en benen masseren. Wat een binnenkomst…echt aardend en landend wat weer bij yin hoort, wat dicht bij het buikgevoel en bij mezelf komt.
Voeten zijn sensitief met de yin meridianen en yang meridianen aan zijkanten en onderop welke worden verenigd met elkaar. Hoe mooi is dat voor het begin van een weldadig weekend.
Daarna trekken we engelenkaartjes. Ik trek het kaartje van de dolfijn.Dol-Fijn Dit dier is voor mij de ultieme yin en yang combi zachtheid (yin) speelsheid (yang) humor vrolijk en openheid (yang) levenslustigheid en humor in het leven naast de zachtheid speelsheid en in je eigen kracht blijven.

Aanraken en aangeraakt worden dat is waar het hier om gaat dit weekend!
Kracht en zachtheid ont-moeten elkaar dit weekend.
De steeds dualerende dans van yin en yang die in een evenwicht willen zijn.
De masseurs tijdens de massage met elkaar en ik heerlijk tussen de pannen in de keuken.
De beweging en balans van yin en yang speelt het gehele weekend met elkaar. Duidelijk in verbondenheid waardoor steeds meer intensiteit en diepgang ontstaat. Steeds meer word er losgelaten, oude jassen afgegooid, en ook ik deed vrolijk mee tussen mijn pannen. Alle zenuwen loslaten en heerlijk voeden met alles in een yin en yang afgestemd evenwicht in kruiden groente en bereiding.

Totaal ge-aard en ontspannen keer ik huiswaarts.. weer via de oase van rust van de groep en natuur.
Het was weer een dol-fijn weekend!

Weetje!
Zelfs in de bereidingswijze vind je yin en yang.
Yin het meer bevochtigen en zachtheid, milde groente en zacht gekruid, gekookt salades, fruit en yang met meer bakken, gegrild en meer spicy. Wat energie geeft.
Verwarmende kruiden, Yang zorgt voor beweging in het eten, vrolijke felle diepe kleuren en verwarmende kruiden doen de spijsvertering aanwakkeren.
Yang is bedoeld om juist het vocht te onttrekken waardoor het evenwicht erin komt.
Bedoeld om meer warmte en Qi (=energie) in het lichaam te brengen met op elkaar afgestemde maaltijden, bereidingswijze en kruiden.
Er zijn groente die koude energie hebben en groente die meer warmte hebben.

Aimee van der Sterren
kokkie en therapeut/trainer voeding

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights