fbpx

Sinds ik me heb opgegeven voor de zomerweek. verheug ik me er al op. De voorpret op zichzelf is al een groot onderdeel van de vakantie. Waar ik naar uit kijk? Omgeven te zijn, door de dingen waar ik van houd. Geïnspireerd op de film The Sound of Music, die ik tijdens mijn jeugd minimaal 10x heb gezien. Elke kerst kwam die weer voorbij, tot ergernis van mijn ouders. Die konden de film wel dromen. Maar ik kon geen genoeg krijgen van de Familie Von Trapp. Die zeven kindjes die Maria (de nanny) allemaal had aangekleed met pakjes van groen – witte gordijnen, zodat ze lekker buiten konden spelen. Wat een vondst.

Het liedje

En hoewel ik alle muziek uit de film prachtig vond, sprong er een nummer met kop en schouders bovenuit en dat was “ My favorite things”. Met de kinderen tijdens het onweer bibberend van angst op het bed van Maria. En Julie Andrews maar zingen waar ze blij van werd: Van regendruppels op rozen, ganzen die vliegen en lichtbruine pony’s. Aan het liedje denkend, zag ik mezelf ook al met mijn zoontje tijdens onze vakantie in ons tentje liggen met onweer en de regen tikkend op het doek. Waarin we als afleiding, gingen denken aan de dingen die we leuk vinden bij Vakantie Anders. En dat zijn er heel wat (op de melodie van het liedje zelf):

Vogels die fluiten,
De hele dag buiten.
’s Ochtends mediteren,
je laten masseren.
Lachen bij theatersport,
er is geen goed of fout.
Dat zijn de dingen waar ik zo van houd.

Verstoppertje spelen.
En het eten delen.
In een tent kamperen,
Bij vriendjes logeren.
Een groepje kinderen,
dat een hutje bouwt.
Dat zijn de dingen waar ik zo van houd.

Als het onweert,
als het regent.
En ik mijn slaapzak woel.
Dan denk ik aan alles wat ik leuk vind.
En krijg ik een blij gevoel.

De zon vrolijk groeten,
nieuwe mensen ontmoeten.
Een kampvuurtje maken,
een ijsje met 3 smaken.
Lekker gaan zwemmen.
Ook al is het water wat koud.
Dat zijn de dingen waar ik zo van houd.

Als het onweert,
als het regent.
En ik mijn slaapzak woel.
Dan denk ik aan alles wat ik leuk vind.
En krijg ik een blij gevoel.

Een glaasje wijn op de bonte avond

Tot zover mijn creativiteit, al een beetje vooruitlopend op de bonte avond, die vast ook dit jaar weer plaats gaat vinden. Alhoewel.. daar wil ik natuurlijk ook nog niet te veel aan denken, want dan betekent het dat die mooie Vakantie Anders week er al weer op zou zitten. Dus dat beeld stel ik nog maar even uit. En zet er een ander beeld voor in de plaats. Die van dat ik net mijn tent heb opgezet, aan het begin van de week. Als beloning schenk ik mezelf een lekker glaasje drinken in (ook voor mijn buurvrouw, die me geholpen heeft met de haringen). In mijn ooghoek zie ik mijn zoontje spelen met takken. Niet in een groen-wit speelpakje van gordijnen, maar wel met kleding aan die lekker vies mag worden in de natuur. Mijn buurvrouw en ik kijken naar de prachtige omgeving, de tent en het speelveld. We proosten met elkaar en zeggen op een mooie week. Zo snel gaat dat, bij Vakantie Anders dat je een band opbouwt.. en dat zijn de dingen waar ik zo van houd :-). Tot de zonnige zomer.

Veronique

Verified by MonsterInsights