fbpx

De AndersMiddag van zondag 9 november stond in het teken van de Herfst, maar er scheen een heerlijk warm zonnetje naar binnen op de mooie locatie in Culemborg.

We waren met een prettige kleine groep. De kinderen waren gezellig aan het knutselen aan een tafel.

Na een hartelijk welkomstwoord van Carla en Luc en een voorstelrondje, gingen we elk met iemand praten over ervaringen met VA. Bijzonder dat je meteen een gemoedelijk gesprek kunt hebben, met iemand die je nog nooit hebt gesproken.

Daarna gaf de altijd lachende Hannie Leijssen een haptonomie-oefening om te onderzoeken wat je wensen zijn op dit moment en wat de blokkades zijn die je tegenhouden om dat doel te bereiken. Met touwtjes maakten we verbindingen met elkaar om daarover te discussiëren. Heel interessant was dat er verschillende groepen ontstonden: een cirkel, één op één gesprekken, met z’n drieën enz.

2014-11-09 15.31.57Margreet van Dieten gaf met haar hond Nero de workshop: “de hond als spiegel”.  Zij liet zien hoe een dier je “een spiegel kan voorhouden”. Bianca meldde zich enthousiast aan om de oefening te doen. Nero reageerde direct, onbevooroordeeld en instinctief op haar gedrag. Het was mooi om de interactie tussen die twee te zien en dat Bianca een eigenschap ontdekte waarvan ze zich niet echt bewust was.

Na de pauze deed Pauline Bruins een aardingsoefening en NLP/dans. Heerlijk om zo uit je hoofd terug in je lijf te komen en in het hier-en-nu aanwezig te zijn.

Het was weer een bijzonder fijne VakantieAnders-middag.

Elke keer is het verrassend en elke keer Anders.

2014-11-09 14.29.04

Ida

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights