fbpx

Breek de dag….tik een eitje!eitje
Wist je dat eieren dampvormend kunnen zijn. Damp wil in het chinees niks meer zeggen dan dat het lichaam zijn veelheid aan vocht niet om kan zetten. Een beetje vocht is uiteraard nodig, dus dat maakt een eitje op zijn tijd ook echt gezond. Gebakken met wat gember lost het meteen het probleem van het dampvormende op, dus allen voor een engels ontbijt……zonder de spek dan!  Met een beetje zout voor de vertering. Uiteraard alles met mate anders houden we het niet stromend binnenin ons lichaam.

Een eitje is ook iets wat in de lente tevoorschijn komt, en ja aangezien de lever het orgaan is dat bij de lente hoort, ook een echte voeder voor de lever. Ons levertje heeft wel eens last van een ochtendhumeurtje…………..eitje!
Zou toch een simpel probleem voor alle boosheid en agressie zijn in de wereld! Dus alle kippen op een stokkie!
De lever  heeft dan uiteraard wat vocht ofwel humor nodig om te koelen en weer te stromen. Humor is namelijk een ander woord voor vocht. De uitspraak ”stikken van het lachen” krijgt toch ineens een andere betekenis!
Zouden we dan ook niet teveel mogen lachen?

Naast vocht is een eitje een echte voeder  voor het bloed, de salmonella niet meegerekend uiteraard! Het bloed nodig voor het hart om ons in vreugde, vrolijkheid en passie  te laten stromen en stralen, geeft ook de humor in het leven.
Bloed bestaat immers ook uit water. En ja waar het ei vandaan komt en eigenlijk uit bestaat weten we wel…niet echt smakelijk.

Ja zo ga je toch heel anders een eitje tikken op de zondagochtend! Deze eitjes mogen nog wel wat meer lachen…..dat maakt ze prima voor ons zondags ontbijtje..!

Tip; Beweging zorgt uiteraard dat het damp uit het lichaam kan, doordat alles beter stroomt.

Aimee van der Sterre.

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights