fbpx

Buikdans heeft me altijd aangetrokken, echter ‘het is voor mooie slanke dames met strakke buiken, dus niks voor mij’ was mijn oprechte overtuiging en dus bleef het op een afstand.
Yoga vond ik ook altijd al interessant en omdat ‘het voor lenige mensen is die heel gemakkelijk hun benen in hun nek leggen’ is ook yoga niet geschikt voor mij!
Want als kind was ik al niet lenig en had een beetje een bolle buik. Tijdens de gymlessen op school had ik daar wel last van, ik werd nooit als eerste gekozen als er sportpartijen gemaakt moesten worden. Dat was wel eens pijnlijk, maar ik heb het achter me kunnen laten.

Geen benen in mijn nek

De yoga bleef trekken, ik keek ernaar en het bleef me intrigeren. Samen met een vriendin trok ik de stoute schoenen aan en we deden een proefles ergens. Dat was geen succes en er kwam geen vervolg. Andere sporten dienden zich aan en ik deed het omdat het moest van mezelf, maar het was allemaal van korte duur. Een advertentie van een nieuwe yogaschool in het dorp was zo leuk dat ik me meteen aanmeldde! Ik was zo nieuwsgierig en vol verwachting. Inmiddels ben ik al 8 jaar actief in yoga en met heel veel plezier. Het is zo afwisselend dat het mij geen moment verveelt. En het brengt mij inzicht in de mogelijkheden met mijn eigen lijf. Het hoeft niet perfect, mijn benen liggen nu na 8 jaar ook nog niet in mijn nek, ik weet nu dat dat niet hoeft. Dat was een mooie ontdekking en die oude aanname kan de deur uit. Heel fijn!

Meer yoga

In mijn Mazzaze massage weekenden past een yoga les ook heel goed. Het is goed om in die weekenden bewust te zijn van je lijf. Na een aarzelende start doe ik nu zelf een klein uurtje yoga oefeningen met de deelnemers. Het is fijn om te doen. Zo fijn dat het een vast onderdeel van de weekenden is geworden en men het ook een heerlijke start van de dag vindt.
Die ervaringen geven mij weer de ruimte en het zelfvertrouwen om ook bij VakantieAnders samen met gasten yoga te doen. Het stimuleert mezelf en anderen en samen ervaren we het ook hier als een mooie start van de dag. Ik kan er enorm van genieten als mensen het fijn vinden om mee te doen, alleen daarmee start mijn dag al goed. Yoga krijgt een grotere plek in mijn leven, dat brengt rust en acceptatie.

Weg met oude aannames

Nu is er ook Pauline bij VakantieAnders. En zij geeft geweldige buikdans performances! Wat kan die vrouw dansen, erg leuk om naar te kijken, zeker als ze met een van de djembe spelers samen werkt. Hij speelt en zij danst. Pauline geeft ook buikdansworkshops, laat elk deel van het lijf apart bewegen en neemt vrouwen mee naar een geheel van buikdans. Ik heb mijn schroom overwonnen en ook meegedaan!Het was erg leuk en ook heel intensief…  Dus ook die aanname (het is voor slanke vrouwen met strakke buiken) heb ik kunnen laten varen. Wat buikdans betreft blijft het wel bij deelname aan de workshops van Pauline, ik zal zeker niet het voortouw hierin gaan nemen. En dat is goed. Ik ben al heel tevreden dat ik de oude aannames heb kunnen laten varen.

Carla.

 

Verified by MonsterInsights