fbpx

Een bijzondere ontmoeting tijdens de Andersdag
We krijgen allemaal een opdracht mee tijdens de wandeling op de Andersdag: Zoek drie verschillende mensen op om een eindje samen te lopen en wissel iets persoonlijks met elkaar uit. Iets wat de ander daarna in de groep mag vertellen. Zo gaan we op pad.
Yvette is een van de mensen die nog helemaal niemand kent. Ik kies haar meteen, omdat ik haar wel wil leren kennen. Ik vraag haar naar een bijzondere ontmoeting van kortgeleden. Uit ervaring weet ik dat het een goede vraag is, omdat het vaak een verrassende wending geeft aan het gesprek. Vertellen over een ontmoeting met een ander zegt namelijk ook iets over jezelf. En dat maakt het persoonlijk.

Liefde voor koken
In het kennismakingsrondje bij de opening van de massageweekenden gebruik ik ook vaak kaartjes met vragen. Dan komen er zulke leuke verhalen, waardoor iedereen zich meteen meer thuis voelt. Het is ook grappig hoe vaak het gebeurt dat iemand een heel toepasselijke vraag krijgt. Marga was als kok erbij in het weekend en zij kreeg de vraag ‘Wat lust je graag en met wie eet je dat het liefst samen op?’ Ze vertelde over haar liefde voor koken en het herfstbuffet dat ze op haar verjaardag had bereid, en dat ze het zo heerlijk vond om dit met al haar gasten op te eten.

Massage als bevrijding
En Eva zette Luc graag eens in het zonnetje omdat hij voor haar de katalysator tot deelname aan de massage-opleiding was. In een eerder gesprek met hem vertelde ze over haar verleden met sexueel misbruik en de impact daarvan op haar leven. De moeite met aanrakingen en de last daarvan. Luc gaf aan dat massage voor haar bevrijdend zou kunnen zijn. In eerste instantie vond ze het een absurd voorstel, maar het liet haar niet los. Ze kwam erop terug en na een paar weken besloot ze de stap te nemen en heeft ze zich aangemeld voor een weekend. Nu is ze begonnen met de opleiding tot masseur. Het heeft haar al zo veel gebracht en het is zeker helend. Als dank daarvoor zette ze Luc in het zonnetje omdat de vraag op haar kaartje was ‘Wie wil je in het zonnetje zetten?’ Het was een mooi moment in de kennismaking, voor Luc en ook voor de anderen die deelgenoot waren.

Een vriendin erbij!
Terug naar de wandeling met Yvette. Op mijn vraag over een bijzondere ontmoeting reageert ze meteen enthousiast en ze vindt het een leuke vraag. “Want ik heb vorige maand via een gemeenschappelijke vriendin een hele bijzondere vrouw ontmoet” vertelt ze. We raken al snel in gesprek en er is meteen een klik. We blijken vlakbij elkaar te wonen en hebben elkaar al verschillende keren opgezocht. Ik heb er een vriendin bij! En zij is heel blij met onze vriendschap, want het geeft haar het gevoel dat ze weer onder een steen vandaan komt. Haar enthousiasme over deze ontluikende vriendschap is te voelen. Ze vertelt me ook dat ze wel graag weer een man in haar leven wil en dat ze het lastig vindt om die te vinden.

Dan is het was tijd voor de wissel tijdens de wandeling, verder lopen met iemand anders. We bedanken elkaar voor het gesprek. Later vertel ik in de groep over haar ontmoeting, zij vindt het fijn dat ik dat doe. Er zijn veel mooie gesprekken geweest tijdens die wandeling. Een mooi begin van een dag vol ontmoetingen.

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights