fbpx

Behoefte aan gezelschap is in het algemeen onontkoombaar op je levensweg van geboorte tot dood. Gezelschap kan een vriend of vijand zijn, geliefde of levensgezel, ouder of kind, baas of collega. Men zou kunnen stellen dat ons leven grotendeels bestaat uit een reeks interacties met anderen. Al deze interacties, van korte of lange duur zijn relaties, ook al vervullen ze niet altijd onze diepste verlangens.

Behoefte aan gezelschap is op speciale momenten in je leven bij zonder prettig om ervaringen samen te beleven of prestaties te kunnen delen. Dat maakt het leven fijner. In moeilijke tijden kan het vormen van een groep helpen om bepaalde taken tot een goed einde te brengen wat we alleen nooit zouden kunnen. Bijvoorbeeld bij een ramp is er plots veel saamhorigheid tussen mensen om samen te kunnen overleven, letterlijk, maar ook figuurlijk door het bieden van psychologische steun aan elkaar.

In een tijd van feestdagen zoals in december vinden wij, mensen het fijn om gezelschap te hebben, om in relatie met anderen de korte dagen en lange avonden/nachten door te brengen en samen te zijn en te genieten van deze tijd van het jaar.

Wil jij ook samen de Kerst beleven? Of feestelijk OudenNieuw vieren?
Dat kan bij ons in Havelte. Kom erbij!

kerst compositie 2014

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights