fbpx

Anders dan anders

Bij een goede vriendin van mij, hing jarenlang een grote reclameplaat van een krant aan de muur waarop stond: In theater willen we leven zien, in het leven theater. De afgelopen jaren heb ik deze quote voor mezelf vertaald naar vakanties. Want in vakanties wil ik graag het leven zien en in het leven vakantie. Dit omdat ik het door de week de kunst vind rust te nemen en te ontspannen met alles wat moet en geregeld dient te worden. En omdat ik het daarnaast heel belangrijk vind op te laden tijdens een vakantie. Dat kan ik niet op een bomvolle camping met animatie, in huisjesparken of overvolle stranden. Mij lukt dat vooral in een omgeving waarin ik de dingen van het leven kan ervaren die ik prettig vind. Maar vind dat maar eens en dan helemaal samen met een zoon van vier jaar. 

Samen ontdekken, delen en genieten 

Daarom ben ik ook zo blij met vakantie Anders. Daar vind ik precies wat ik zoek. Mensen van alle leeftijden die aanhaken op diezelfde thema’s als kamperen, persoonlijke ontwikkeling, plezier, ontdekken, gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen. Waarbij het niet uitmaakt wat voor baan iemand heeft, in wat voor huis iemand woont of hoe iemands leven er precies uit ziet. Het gaat meer om de essentie van mens zijn.

Rijkdom van verbinding

En in workshops en gezamenlijke activiteiten ontmoeten we elkaar. We onthaasten en laten het laten het drukke leven achter ons. In die sfeer voeren we soms hele mooie gesprekken of vinden we vriendschap. Dat is geen doel op zich. Soms is zijn in elkaars aanwezigheid al genoeg en ervaren we de rijkdom van verbonden zijn in het moment. Voor mijn zoontje geldt precies hetzelfde. Op het kinderveld staand, maakt hij meteen vriendjes. Waar elke dag een kinderprogramma voor hem is samengesteld. Daarin staat het ervaren van de natuur samen spelletjes spelen en lol maken centraal. Dat gecombineerd met uitzicht op de Ardennen, maakt de vakantie voor mij echt uniek. 

Zelf ook vakantie, hoe heerlijk is dat? 

In die setting kom ik zelf ook aan vakantie toe kom en geef ik mijn zoon op een speelse manier dingen over het leven mee die ik belangrijk vind. Dat vele handen licht werk maken, dat geluk in kleine dingen zit en dat je op zo veel verschillende manieren kunt leven. En dat het uiteindelijk maar om 1 ding gaat: om liefde en om warmte voor elkaar. Ik hoop met heel van mijn hart dat Vakantie Anders nog heel lang bestaat. En gun velen met mij deze ervaring. Vandaar deze blog voor een ieder die ook wel eens verzucht: Wat ik dit jaar nu weer eens met de vakantie doen? Ik zou zeggen: Doe het eens Anders dan Anders. En ervaar ook de essentie van het leven in je vakantie. 

Veronique

 

 

Verified by MonsterInsights